صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

با میوه افزایش‌دهنده هوش کودکان آشنا شوید

  • کد خبر: ۴۱۴۰۷
  • ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۰
موز به علت داشتن مقدار زیادی فسفر در افزایش هوش و حافظه کودکان تأثیر زیادی دارد
به گزارش شهرآرانیوز، مرتضی صفوی متخصص تغذیه در پاسخ به این پرسش که «موز چه خواص غذایی دارد؟»، اظهار داشت: موز میوه درختی است که در جا‌های گرمسیر و مرطوب به ثمر می‌رسد. برگ‌های آن بسیار دراز و عریض است و درازی برگ‌ها تا ۲ متر می‌رسد؛ موز ابتدا در غلاف صنوبری شکل قرار دارد سپس می‌شکافد و خوشه پدیدار می‌شود و در هر خوشه بیش از ۱۰۰ دانه موز وجود دارد.

وی افزود: میوه موز بسیار خوشمزه و خوش طعم است و درخت آن در حدود ۳ متر ارتفاع دارد. معمولا موز را به صورت نارس از درخت چیده و در میان کاه می‌گذارند و تا زرد و شیرین شود، اما در تجارت، به وسیله مواد شیمیایی مانند اتیلن و استلن، رنگ موز را زرد می‌کنند.

صفوی با بیان اینکه این میوه در جنوب ایران نیز تولید می‌شود، گفت: از میوه و پوست آن استفاده شده  و خاصیت غذایی زیادی دارد و از نظر ترکیبات بسیار به گندم نزدیک است.

وی با اشاره به اینکه موز برای اطفال و اشخاص سالخورده و کسانی که تازه از بستر بیماری برخاسته‌اند بسیار مفید است، تصریح کرد: قند موجود در موز بسیار مرغوبتر از قند شیرینی، برای سلامتی اطفال مفید است.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه موز میوه‌ای گرم و دارای ویتامین‌های B۱، B۲، C است، بیان داشت: موز غذای کاملی برای کودکان و افراد مبتلا به سوء هاضمه است.

صفوی اضافه کرد: موز مانند سایر میوه‌ها خون را قلیایی کرده و در نتیجه صافی، تعادل و پاکی خون ایجاد می‌کند؛ ضمن اینکه اوره اضافی در خون را دفع کرده و برای افراد مبتلا به بیماری قلبی، ورم کلیه و بیماری‌های تورمی مفید است.

وی با اشاره به اینکه موز برای درمان بیماری‌های اسهال شدید و اسهال در اطفال مفید است، یادآور شد: ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم از آن را می‌توان به صورت پوره در آور  با کمی آب برنج مخلوط کرده و به این بیماران داد.

این متخصص تغذیه موز را میوه‌ای معتدل، مقوی و چاق کننده توصیف کرد و افزود: موز جهت تسکین سرفه و خشونت حلق موثر بوده و برای افرادی که درد کلیه دارند نیز مفید است.

صفوی با اشاره به اینکه موز به علت داشتن مقدار زیادی فسفر در افزایش هوش و حافظه کودکان تأثیر زیادی دارد، خاطرنشان کرد: نیروی بدنی مادر را افزایش داده و مانع از سقط جنین می‌شود.

وی با بیان اینکه موز دارای مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم و روی است، متذکر شد: این میوه برای افرادی که نمی‌توانند مواد قندی را به خوبی هضم کنند یا مبتلا به ورم معده، دیابت و چاقی هستند، زیان‌آور است.

این متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه زیاده روی در مصرف موز باعث ایجاد حساسیت در بدن می‌شود و موجب خارش‌های شدید خواهد شد، ابراز داشت: باید از مصرف موز‌های نارس یا کهنه و سیاه خودداری کرد.

منبع: فارس
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.