رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: مشهد دارای ۴۵۰۰ هکتار فضای ناکارآمد شهری است و در اینمحدوده حدود ۱۸۴ هزار پلاک فرسوده وجود دارد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ حجم و میزان بافتهای فرسوده شهری در مشهد آنقدر هست که شهروندان و مالکان ساکن در اینبافتها به تنهایی از پس نوسازی و ایجاد تغییروتحول در آن بر نمیآیند؛ از اینرو چند سالی است که مدیریت شهری برای ارائه بستههای تشویقی به مالکان اینبافتها تمرکز بیشتری را در دستور کار قرار داده است.
درهمینراستا، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، در نشست مشترک با رؤسای شوراهای اجتماعی و معتمدان محلات در محل فرهنگسرای قرآن و عترت گفت: مشوقها و تسهیلاتی که شورای پنجم در بحث حمایت از بازآفرینی به تصویب رسانده، بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان از درآمدهای شهرداری را کاهش داده است.
محمدرضا حیدری افزود: مشهد دارای ۴۵۰۰ هکتار فضای ناکارآمد شهری است و در اینمحدوده حدود ۱۸۴ هزار پلاک فرسوده وجود دارد. یکی از دغدغههای اصلی شورای پنجم و مدیریت شهری در ایندوره، حل مشکلات ایننواحی است؛ زیرا با زلزلهای کوچک یا حادثهای غیرمترقبه، خطرات زیادی ساکنان را تهدید میکند.
وی افزود: شوراهای اجتماعی محلات و معتمدان محلی نقش بهسزایی در آگاهیبخشی و اعتمادسازی ساکنان و تشویق و ترغیب آنها به بازسازی دارند. توسعه متوازن و عدالتمحور سیاست شورای پنجم است. با تعریف پروژههای عمرانی مختلفی همچون پل مصلا، سعی کردهایم میان متن و حاشیه شهر ارتباط برقرار کنیم. ارتباط و اتصالی که باعث افزایش توانایی و بنیه اقتصادی ساکنان به دلیل افزایش ارزش داراییهای آنها میشود.
مشوقهای بیسابقه برای نوسازی بافتهای فرسوده
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری و مشارکتها شورای شهر نیز در اینمراسم گفت: مشوقهایی که مدیریت شهری و شورای پنجم برای تسهیل، تسریع و حمایت از بازآفرینی، نوسازی و بهسازی بافتهای مسکونی محلات هدف در نظر گرفتهاند، تاکنون سابقه نداشته و امتیازات و بخشودگیهای بینظیری به تصویب رسیده است.
احمد نوروزی با اشاره به بسته تشویقی بازآفرینی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری افزود: از جمله اینمشوقها میتوان به بخشودگی بخش مهمی از سهم ورود به محدوده و تقسیط طولانیمدت و بدون سود آن اشاره کرد.
نوروزی بیان کرد: براساس سیاست توسعه متوازن و عدالتمحور سعی کردهایم که سرانههای خدماتی را در مناطق کم برخوردار افزایش دهیم.
۶۹ محله مشهد، جزو محلات هدف بازآفرینی
مدیرعامل سازمان بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری مشهد نیز گفت: از ۱۷۱ محله شهری، ۶۹ محله جزو محلات هدف بازآفرینی هستند که بیشتر در شرق و شمال شرق قرار دارند.
مجتبی شاکریروش با بیان اینکه تاکنون ۳۲ دفتر تسهیلگری در مشهد راهاندازی شده است، بیان کرد: اینتعداد دفتر ۶۹ درصد از جمعیت و ۵۴ درصد از محلات هدف را تحت پوشش قرار دادهاند.
وی اضافه کرد: یکدسته از مشوقها برای تمام محلات هدف بازآفرینی، یک دسته از مشوقها برای محلاتی خاص مانند آبکوه و یک دسته از مشوقها نیز محلهمحور در نظرگرفته شدهاند.
وی گفت: در بسته تشویقی که بهزودی رونمایی خواهد شد، تخفیف تا ۱۰۰ درصدی در صدور پروانه، مجوز ساخت طبقه مازاد، ودیعه مسکن و تسهیلات بانکی با ۵۰ درصد تخفیف برای نوسازی و بازسازی محلات هدف در نظر گرفته شده است.