یک ساندویچ همبرگر که با پنیر گودا و ناچو حسابی چربوچیلی شده، اغواکنندهتر است یا یک بشقاب ماکارونی که از تهدیگهای سیبزمینیاش روغن میچکد؟
به گزارش شهرآرانیوز؛ یک ساندویچ همبرگر که با پنیر گودا و ناچو حسابی چربوچیلی شده، اغواکنندهتر است یا یک بشقاب ماکارونی که از تهدیگهای سیبزمینیاش روغن میچکد؟
خب احتمالا تصمیم سختی است. چون هر غذایی در چربترین حالت ممکنش محبوبتر و مدهوشکنندهتر است. ۴ آبانماه روز جهانی غذای چرب در دنیا بود. روزی که برای ترغیب مردم به خوردن غذاهای چربوچیلی بدون عذاب وجدان و استرس در نظر گرفته شده است. در این مطلب با شگفتیهای دنیای چربیها بیشتر آشنا میشویم.
یکی از چربترین خوراکیهای دنیا نه کباب است، نه پنیر پیتزا، بلکه یک میوه است. آووکادو برخلاف میوههای دیگر که سرشار از کربوهیدرات هستند، مملو از چربی است. این میوه ۷۷ درصد چربی دارد.
شکلات تلخ غیر از طعم فوقالعادهاش و خواصی که دارد، از چربترین خوراکیهاست. ۶۵ درصد از کالری این شکلاتها بهسبب وجود چربی است.
یک تخممرغ حاوی ۲۱۲میلیگرم کلسترول است که ۷۱درصد مقدار نیاز روزانه را تأمین میکند. علاوه بر این، ۶۲درصد کالری موجود در تخممرغ کامل از چربیهاست. زرده تخممرغ یکی از چربترین خوراکیهاست.
آجیلها بهطور شگفتانگیزی سالماند. در عین حال، مقدار بسیار زیادی چربیهای مفید، فیبر و پروتئینهای گیاهی دارند.
روغن نارگیل غنیترین منبع چربی اشباع روی کره زمین به حساب میآید. این چربی با بقیه چربیهایی که میشناسیم، تفاوت دارد و بعد از ورود به بدن مستقیم به کبد میرود و به ترکیبات کتونی تبدیل میشود.
اسیدهای چرب در بدن مسئول حفظ سلامت پوست، رشد و تکامل بدن و ترشح هورمونهای مهم و ضروری هستند.
ساختمان اصلی چربیها از کربن و هیدروژن تشکیل شده است. اگر تمام پیوندهای شیمیایی کربن با هیدروژن پر شده باشد، چربی ایجادشده، «چربی اشباع» نامیده میشود که همان چربیهای جامد است. چربیهای اشباعنشده چربیهای مفیدی هستند که در عروق رسوب نمیکنند و در فعالیتهای مغزی نقش مهمی دارند.
گوشت قرمز، سسها، چیپس و پفک، شیرینیجات، روغنهای جامد و کره و خامه پر از چربی اشباع هستند که مقدار زیادش برای بدن ضرر دارد. برای همین از رژیمهای غذایی حذف میشوند.
۶۰ درصد از مغز ما انسانها از چربی تشکیل شدهاست.
ویتامینهای E، D، A و K در چربی حل میشوند و برای جذبشان در بدن به مصرف ۳۰ گرم چربی در هر روز نیاز داریم.
فشارخون بالا، دیابت و سیگار عواملی هستند که از تجمع چربیها در بدن به نفع خودشان استفاده میکنند و مسیر عروق را با ساختن دیوارههای چربی میبندند.
به گفته شورای ورزش آمریکا، درصد چربی بدن عادی (دارای تناسب اندام) در محدوده ۲۱تا۳۱ درصد برای زنان و ۱۴تا۲۵ درصد برای مردان قرار دارد.
چربیها در سلولهای بافت چربی ذخیره میشوند. زمان جمع شدن چربی، این سلولها متورم هستند و پس از سوزاندن چربی، آنها بهصورت چروکیده درمیآیند. در افراد چاق تعداد زیادی از این سلولها وجود دارد.