با توجه به اینکه مشهد اقدامات زیرساختی خوبی در حوزه هوشمندسازی انجام داده و این مسئله از شعارهای محوری مدیریت شهری در سالهای گذشته بوده است، تصمیم گرفتیم اقدامات انجام شده را در عرصه بین المللی بسنجیم تا متوجه جایگاه مشهد در بین شهرهای مختلف دنیا از نظر هوشمندسازی بشویم.
معتبرترین نهادی که در این زمینه شهرهای مختلف دنیا را ارزیابی میکند، اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) است. بر این اساس، شهرها هم از نظر زیرساختهای فناوری اطلاعات و هم در محورهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ارزیابی میشوند و بر اساس آن، کارنامه عملکرد شهر مشخص میشود. در مشهد با کمک وزارت ارتباطات تفاهم نامهای با اتحادیه بین المللی مخابرات منعقد کردیم.
پس از آن، اطلاعاتی درباره شاخصهای مختلف شهری جمع آوری کردیم و به این اتحادیه جهانی ارائه دادیم. پس از ارزیابی اولیه، مشهد به عنوان نخستین شهر کشور، موفق شد به باشگاه شهرهای هوشمند جهان وارد شود. حضور در چنین مجامع بین المللی چند مزیت عمده برای توسعه مشهد دارد.
اول اینکه میتوانیم از نگاه یک ناظر بی طرف بین المللی اقدامات انجام شده در حوزه هوشمندسازی مشهد را ارزیابی کنیم و نقاط قوت و ضعف خود را در این مسیر بهتر بشناسیم و به سمت برطرف کردن کاستیها برویم. علاوه بر این، مشهد اولین شهر کشور است که وارد این فرایند بین المللی شده است.
در این زمینه حتی از تهران هم جلوتریم که نکته ارزشمندی به شمار میرود. در کنار این موضوع، برندینگ بین المللی خوبی برای شهر مشهد در این مدل رویدادهای جهانی اتفاق خواهد افتاد. اکنون در مجمع بین المللی «تحول دیجیتال شهرها و جوامع» که ۱۷ آذر برگزار خواهد شد، شهردار مشهد نخستین سخنران کلیدی خواهد بود. این موضوع تأثیر بسزایی در شناخت شهرمان در دنیا خواهد داشت.
زمانی که برندینگ شهر هوشمند مشهد با چنین رویدادهایی اتفاق بیفتد، توجه شرکتهای بزرگ دنیا که در این زمینه فعال هستند به ما جلب خواهد شد و در ادامه، میتوانیم همکاریهای بین المللی خوبی برای توسعه شهرمان داشته باشیم.