درحالیکه امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، با اتهاماتی همچون محدودکردن حقوق شهروندان فرانسوی و کاهش شفافیت دولت در این کشور روبهروست، سفر اخیر عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهور مصر، به پاریس تأییدی بر تمایل دیرینه فرانسه برای چشمپوشی از ظلم نظاممند در کشورهای طرف تجارت تسلیحاتی خود است.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ درحالیکه امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، با اتهاماتی همچون محدودکردن حقوق شهروندان فرانسوی و کاهش شفافیت دولت در این کشور روبهروست، سفر اخیر عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهور مصر، به پاریس تأییدی بر تمایل دیرینه فرانسه برای چشمپوشی از ظلم نظاممند در کشورهای طرف تجارت تسلیحاتی خود است.
ماه گذشته، پس از آنکه دولت مصر فعالان برجسته حقوق بشر در این کشور را، پس از دیدار آنها با دیپلماتهای فرانسوی و اروپایی، دستگیر و به اتهام فعالیتهای مرتبط با تروریسم محکوم کرد، دیدهبان حقوق بشر، خواستار توقف فروش تسلیحات به مصر شد و فعالان حقوق بشری انتظار داشتند امانوئل مکرون نیز اظهارات سرسختانهای را در این زمینه ارائه دهد. در آن زمان دولت فرانسه در بیانیهای اعلام کرد که: «فرانسه گفتگوهای صریح و دقیق خود با مصر را درباره مسائل حقوق بشری، ادامه خواهد داد.»
درنهایت هفته گذشته با استقبال مکرون از سیسی در فرانسه، فعالان حقوق بشر به خشم آمدند. مکرون در عوض اتخاذ موضعی قاطع دربرابر نقض حقوق بشر در مصر، معاملهای جدید را برای فروش تسلیحات به این کشور صورت داد. وی در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: «من مسائل دفاعی و همکاری اقتصادی را منوطبه این اختلافات (درباره حقوق بشر) نمیدانم.» و افزود: «سیاست مطالبهگری مؤثرتر از سیاست تحریم است که تنها قدرت یکی از شرکای ما را در مبارزه با تروریسم کاهش میدهد.»
تیموتی کالداس از اندیشکده «تحریر» در امور سیاست خاورمیانه میگوید: «شیوهای که مکرون برای مطرحکردن بحث حقوق بشر در این کنفرانس مطبوعاتی پیش گرفت، وحشتناک بود.» سیاستی که مکرون در دیدار اخیر، در قبال مصر نشان داد، متناقض با سیاستی است که وی در سال۲۰۱۹ دربرابر این کشور اتخاذ کرده بود؛ در آن زمان وی به همتای مصری خود گفته بود که نمیتوان مسئله امنیت را جدا از مسائل حقوق بشری در نظر گرفت و خاطرنشان کرد که ظلم و سرکوب بهجای تقویت ثبات، آن را به خطر میاندازد.
مکرون بارها نشان داده است که میتواند از سوءاستفادهها در سایر مناطق جهان نیز چشمپوشی کند.