به گزارش شهرآرانیوز؛ حدود دو هفته تا پایان ریاستجمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا باقی مانده است. در مدت باقیمانده، او از هیچ اقدام داخلی و خارجی برای حضور بیشتر در کاخ سفید دریغ نخواهد کرد. متحدان منطقهای آمریکا نظیر رژیم صهیونیستی و عربستان نیز که در چهار سال گذشته، بیشترین منفعت را از حضور ترامپ در کاخ سفید بردهاند و نگران فردای بدون ترامپ هستند، در مدت باقیمانده از هیچ تلاشی برای آسیبزدن به منافع ملی ایران با کشاندن کشورمان به یک درگیری نظامی منطقهای با آمریکا فروگذار نخواهند کرد. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان روابط بینالملل معتقدند که ایران باید راهبرد صبر استراتژیک را در روزهای آینده در پیش بگیرد و اسیر بازی آمریکا و متحدانش نشود.
ظاهرا آمریکا به ایران پیام داده است
حسن هانیزاده، کارشناس مسائل خاورمیانه، در گفتگو با «برنا» درباره تحرکات اخیر آمریکا در خلیج فارس در روزهای پایانی ریاستجمهوری ترامپ گفت: «دو تحلیل متفاوت درخصوص تحرکات ناوهای آمریکا در خلیج فارس و اعزام زیردریایی اتمی آمریکا به تنگه هرمز و همچنین حرکت زیردریایی اتمی رژیم صهیونیستی بهسمت منطقه وجود دارد. دونالد ترامپ قصد دارد در آخرین روزهای عمر سیاسی خود، دست به یک ماجراجویی نظامی و امنیتی بزند و از رهگذر بحرانسازی در منطقه، مدت بیشتری در کاخ سفید باقی بماند.
ماده۵۲ از قانون اساسی آمریکا میگوید اگر رئیسجمهوری با بحرانی در لحظه آخر ریاست خود در آمریکا مواجه شود، میتواند برای مدت طولانیتری در کاخ سفید باقی بماند، بدون اینکه قدرت را به رئیسجمهور بعدی، واگذار کند. گمانهزنی دیگر این است که در سالگرد شهادت سردار بزرگ اسلام، شهیدسلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و افزایش موج نفرت اسلامی علیه سیاستهای ترامپ، نیروهای آمریکایی برای جلوگیری از هر گونه مقابله احتمالی به حالت آمادهباش درآمدهاند و طی چند روز آینده که سالگرد شهید بزرگوار تمام میشود، ممکن است نیروهای آمریکایی از خلیج فارس عقبنشینی کنند و چنین اتفاقی درحال رخدادن است.
ظاهرا آمریکاییها پیامی ارسال کردهاند برای ایران که قصد ندارند درمقابل ایران حملهای انجام دهند و دست به اقدام نظامی بزنند. چنین پیامی ازسوی آمریکاییها توسط دولت قطر به ایران ارسال شده، اما هرگونه احتمالی ممکن است اتفاق بیفتد؛ زیرا ترامپ شخصیت پیچیدهای دارد. ترامپ ممکن است در آخرین لحظه دست به ماجراجویی بزند. ظرف دو هفته باقیمانده از دوره ریاستجمهوری ترامپ ممکن است اتفاقاتی پیشبینینشدنی در خود ایالات متحده هم رخ بدهد. ترامپ طرفداران خود را به کف خیابان دعوت کرده است تا یک بحران داخلی ایجاد کند یا دست به عملیاتی علیه محور مقاومت بزند.»
ایران به دنبال جنگ نیست
قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه، نیز به «برنا» گفت: «اقداماتی که آمریکاییها و متحدان آنها ازجمله رژیم صهیونیستی و عربستان طی چند روز اخیر انجام میدهند تاحدودی غیرطبیعی و نگرانکننده است و احتمالا دنبال بحران هستند؛ بنابراین هم ایران، هم نیروهای امنیتی و نظامی ایران و همچنین متحدان و دوستان ایران باید تحریک نشوند و بهانه به دست دشمنان ندهند تا آنها از موقعیت سوءاستفاده نکنند و در زمین آنها بازی نکنند تا نتیجه مدنظر آمریکایی ها، رژیم صهیونیستی و عربستان رقم نخورد. بههرحال ایران بهدنبال جنگ نیست، بلکه بهدنبال صلح و آرامش است. ایران باید از دیپلماسی و ارتباطات با کشورهایی که ممکن است تحت تأثیر این شرایط قرار بگیرند، استفاده کند، چه با اروپاییها و چه حتی با تیم بایدن ارتباط برقرار کند و به آنها اطمینان دهد که خواستار بههمریختن اوضاع نیست.»