رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: رویکرد مجموعه مدیریتشهری و شورای پنجم این است که به اداره یک شهر زنده و پویا فکر کنیم، در فضای حال باقی نمانیم و فضاهای توسعهگرانهای که معطوف به آینده است نیز مورد توجه قرار بگیرد.
تالار گفتگو «منطقه نوآوری مشهد» با حضور دکتر رضا قنبری رئیس پارک علموفناوری خراسانرضوی، محمدرضا حیدری رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، آیدا مهربان معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد و دکتر حمیدرضا پوررضا رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با ارائه توضیحاتی درباره منطقه نوآوری مشهد در این نشست، اظهار کرد: رویکرد مجموعه مدیریتشهری و شورای پنجم این است که به اداره یک شهر زنده و پویا فکر کنیم، در فضای حال باقی نمانیم و فضاهای توسعهگرانهای که معطوف به آینده است نیز مورد توجه قرار بگیرد.
محمدرضا حیدری افزود: نگاهی که مدیریت شهری مشهد به این موضوع داشت، معطوف به چند مسئله بود؛ ظرفیتها و نیروهای خلاق و نوآور زیادی در مشهد داریم؛ مشهد با محوریت دانشگاه فردوسی مشهد و دیگر دانشگاهها یکی از قطبهای علمی کشور محسوب میشود؛ چهرههای نوآور نیاز به حمایت و فراهمکردن زیرساختهای مورد نیاز دارند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: اگر این زیرساختها نباشد، پژوهشگران و نوآوران شکوفا نخواهند شد یا قصد مهاجرت خواهند کرد؛ اگر خیلی خوشبینانه به این موضوع نگاه کنیم، شاید به پایتخت مهاجرت کنند؛ برای این سرمایه بزرگ باید ظرفیت درخور توجهی پیشبینی کرد؛ ایده اینکه یک کارخانه نوآوری در نزدیکترین فضا به دانشگاه فردوسی مشهد داشته باشیم، در شهرداری و شورای شهر مشهد مورد توجه قرار گرفت.
حیدری تصریح کرد: در شرایط اقتصادی موجود حدود صدمیلیارد تومان برای این پروژه هزینه شد؛ زمینی که به این پروژه اختصاص یافت، ارزش زیادی دارد و کابریهای زیادی برای آن مکان پیشبینی شده بود، اما هوشمندانهترین و بهترین کاربری برای آن رقم زده شد.
گشایش کارخانه نوآوری در میانه دی
در ادامه این نشست، معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد درباره جزئیات منطقه نوآوری گفت: با حمایت شهرداری و شواری اسلامی شهر مشهد، مرکز نوآوری در شهرداری مشهد تأسیس شد و این کارخانه نوآوری اینک در مراحل نهایی تجهیز قرار دارد و در میانه دی امسال افتتاح خواهد شد.
آیدا مهربان گفت: کارخانه نوآوری حدود ۱۰هزار مترمربع فضای فیزیکی دارد؛ همچنین امکاناتی برای حمایت و خدماترسانی استفادهکنندگان از کارخانه مانند کافیشاپ، رستوران، سالنهای نمایش و کلاسهای آموزشی نیز تدارک دیده شده است.
وی اضافه کرد: ۲۳غرفه به شرکتهای دانشبنیان اختصاص پیدا خواهد کرد؛ ۵۸۵متر فضای کار اشتراکی است که استارتاپها در آن فضا میتوانند فعالیت کنند؛ نکتهای که در کارخانه نوآوری حائز اهمیت است این است که میخواهیم این فضا برای همه مردم قابل استفاده باشد؛ یعنی هر کسی که احساس میکند ایدهای دارد و میتواند ایده خود را اجرا کند، میتواند از این فضا بهره ببرد.
همچنین دکتر رضا قنبری، رئیس پارک علموفناوری خراسانرضوی در این نشست اظهار کرد: وقتی درباره نوآوری و فناوری صحبت میکنیم، ادبیاتی که بهکار میبریم، بیشتر درباره رشد اکوسیستم و ارگانیک شرکتهای دانشبنیان، فناور و خلاق است؛ این مسئله غیر از این نیست که همه شرکتها، دانشگاهها و متولیان شهری در کنار یکدیگر به یک نقطه مشترک نگاه کنند؛ منطقه نوآوری مشهد اتفاق ویژهای است؛ از یک سو دانشگاه فردوسی، شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد و از سوی دیگر شرکتهای دانشبنیان و فناور و پارک علموفناوری خراسانرضوی قرار است در این کار ایفای نقش کنند.
در ادامه حمیدرضا پوررضا، رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد درباره نقش دانشگاه در منطقه نوآوری مشهد گفت: پارک علموفناوری خراسانرضوی بهعنوان بازوی فناوری استان ارتباط نزدیکی با دانشگاه فردوسی و دیگر دانشگاهها دارد؛ این همدلی باعث شده است که به این محصول و هدف دست یابیم.