طنین همتی|شهرآرانیوز، کارخانه نوآوری مشهد در فضایی به وسعت ۳.۷ هکتار، با هزینهای حدود ۱۰۰ میلیارد تومان، توسط شهرداری مشهد و با هدف ایجاد مکانی برای گسترش و همافزایی فعالیتهای نوآورانه و ارتباط استارتآپها و کسبوکارهای نوپا با یکدیگر، از سال ۱۳۹۸ آغاز شد.
از جمله امکانات که این کارخانه دارد میتوان به فضای اشتراکی، فضاهای مستقل قابل واگذاری، آمفیتئاتر، کافیشاپ و رستوران، کلاسهای تولید محتوا، آزمایشگاه نوآوری، اتاق جلسات و اتاقهای گفتگو و... اشاره کرد.
کارخانه نوآوری مشهد در محل ساختمان متروکه کارخانه کوکاکولا واقع در میدان پژوهش ساخته شده است.
رئیس جمهور در مراسم افتتاح کارخانه نوآوری مشهد که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: شهرهای ما باید به سمت شهرداری هوشمند بروند و به شرکت های فناورانه کمک شایانی خواهند کرد.
دکتر روحانی افزود: قدرت در دست صنایع نفت و فولاد نیست امروز فناوری ونواوری جای ان را گرفته یک ایده نو هم تبدیل به خودکفایی و هم رفاه مردم و هم اشتغال و هم در نهایت ثروت ملی شود.
وی افزود: امروز بزرگترین شرکت دنیا مربوط به شرکت های نفتی نیستند بلکه شرکت دانش بنیان هستند و ما نسل جوان را باید به این سمت حرکت دهیم.
روحانی ادامه داد: اتفاق بزرگی در مشهد شاهد هستیم که یک کارخانه قدیمی که به گفته شهردار مشهد بجای اینکه برج سازی شود به سمت و سوی کارهای نوآورانه حرکت کرده است. کار بسیار ارزشمندی در شهر مشهد اتفاق افتاده است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در همهجای کشور اگر کارخانهای قدیمی است، ایستگاه راهآهن قدیمی یا ساختمان قدیمی تاریخی وجود دارد که حفظ آن برای ما مهم است، میتواند تبدیل به کارخانه نوآوری شود.
به گفته وی، هر استان و هر شهری باید یک کارخانه نوآوری در راستای هوشمند سازی داشته باشد.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مراسم افتتاح کارخانه نوآوری مشهد به صورت ویدیو کنفرانس توسط رئیس جمهور: گفت: مشهد در خیلی از جنبهها در حوزه نوآوری از تهران پیشرو تر است و این در حالی است که تهران خود چهل و سومین شهر نوآور دنیا و حتی از بالاتر از برلین است.
وی افزود: برای احداث کارخانه نوآوری مشهد باید از شهردار مشهد تشکر کنم.
شهردار مشهد نیز در این مراسم گفت: امیدوارم امروز که افتتاح کارخانه نوآوری را در فضای ۳.۷ هکتار و زیربنای ۱۰ هزار متر را داریم در بهرهبرداری از آن هم موفق شویم.
محمدرضا کلائی با بیان اینکه با معاونت علمی و فناوری توافق کردیم که این مرکز به هاب کشور در حوزه نوآوریهای شهری تبدیل شود، افزود: ۱۰۰ میلیارد تومان برای تبدیل کارخانه قدیمی کوکاکولا در سال ۱۳۳۷ ساخته شده بود هزینه شده است.
به گفته وی، اگر این کارخانه ساخته نمیشد به جای آن برجی ساخته میشد.این مرکز در محیط مناسب شهری و در نزدیکی دانشگاه فردوسی مشهد قرار دارد.