به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس این اطلاعیه، کمیته میراثهای فرهنگی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی جهان اسلام موسوم به «ایسیسکو» با پیشنهاد افغانستان مبنی بر ثبت منار جام باستانی در فهرست میراثهای فرهنگی جهان اسلام موافقت کرده است.
منار جام ولایت غور که کهنترین منار خشتی جهان خوانده میشود، از شاهکارهای معماری غوریها بوده و در زمان پادشاهی سلطان غیاثالدین (۱۱۵۳-۱۲۰۳ میلادی)، از بزرگترین پادشاهان سلسله غوری، ساخته شده است.
برای تماشای عکسها در اندازه بزرگتر و کیفیت بهتر بر روی آنها کلیک کنید
این منار باستانی در سال ۲۰۰۲ میلادی در فهرست میراثهای فرهنگی جهانی سازمان یونسکو درج شده است و یکی از بزرگترین آثار تاریخی در غرب افغانستان به شمار میرود.
منار جام، از معدود بناهای تاریخی افغانستان است که نماد خلاقیت هنری استثنایی و تسلط مهندسی سازه در آن زمان به شمار میرود. معماری و تزئینات آن از لحاظ تاریخی و هنری برجسته بوده و عناصر تحولات اولیه منطقه را بهنحوی استثنایی در هم آمیخته و الگوی معماران بعدی شده است.
این اثر سر به فلک کشیده و زیبا، نمونه برجستهای معماری و تزئینات دوره اسلامی در آسیای میانه است و نقش مهمی در گسترش بیشتر آنها تا هند دارد.
این بنای تاریخی بهتازگی در محاصره برف، باران و شلیک گلوله نیروهای امنیتی و طالبان قرار گرفته و سرازیرشدن سیلابهای شدید در ولایت غور، منار جام را با خطر تخریب مواجه کرده است.