هفتههای گذشته در جبهه اصلاحات، ادغام دو نهاد اجماع ساز «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» و «شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان» برای دستیابی به یک نهاد اجماعساز جدید به تصویب رسید.
به گزارش شهرآرانیوز؛ هفتههای گذشته در جبهه اصلاحات، ادغام دو نهاد اجماع ساز «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» و «شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان» برای دستیابی به یک نهاد اجماعساز جدید به تصویب رسید و در این نهاد مطابق آنچه اعلام شده است، تعدادی از شخصیتهای حقیقی به اعضای حقوقی (نمایندگان احزاب و تشکلهای اصلاحطلب) اضافه خواهند شد؛ البته هنوز سازوکار نهایی این نهاد قطعی نشده است. دراینباره چهرههای مختلف اصلاحطلب به اظهارنظر درباره این نهاد اجماعساز جدید پرداخته و دیدگاههای خود را برای کارکرد هرچه بهتر این نهاد ارائه کردهاند.
علیمحمد نمازی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، در گفتگو با ایسنا درباره ایجاد نهاد اجماعساز اصلاحطلبان گفت: «در راهبرد شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بعد از مدتها بر لزوم رعایت حقوق شهروندی و برگزاری انتخابات رقابتی و آزاد تأکید شده بود و من از این راهبرد دفاع میکنم. در نشست شورای مرکزی حزب، اعتراضی به ایجاد نهاد اجماعساز نبود و فقط یکی از دوستان نگران بود که ۱۰ تا ۱۳ فرد حقیقی به گونهای عمل نکنند که فعالیت احزاب تحت تأثیر قرار گیرد، ولی مطرح شد که اگر انتخاب این افراد به عهده رئیس دولت اصلاحات باشد، وی افرادی انتخاب میکند که به روند کار و انتخاب کاندیدای حداکثری کمک میکنند. ۳۰ حزب بههمراه ۱۰ تا ۱۳ فرد حقیقی به عضویت این نهاد درمی آیند و همه یک رأی خواهند داشت؛ بنابراین احزاب تحت تأثیر اشخاص حقیقی قرار نمیگیرند و این اشخاص حق وتو ندارند. این نهاد اجماعساز چیزی بین پارلمان اصلاحات و شورای هماهنگی خواهد بود. افراد حقیقی هم کمک میکنند تا تصمیماتی گرفته شود که با جو جامعه همخوانی داشته باشد و موجب جلب اعتماد جامعه شود.»
همچنین مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری، درباره نهاد اجماعساز اصلاحطلبان به ایلنا گفت: «هنوز قطعی نشده است که نهاد اجماعساز چه نهادی خواهد بود. اما نکته اول درخصوص این نهاد آن است که ما میگوییم این نهاد تنها مختص انتخابات۱۴۰۰ است. نکته دوم اینکه اشخاص حقیقی در این نهاد جدید واقعا مشاور تلقی شوند، نه عضوی که حق رأی داشته باشند و این یک گام به جلوست و نکته سوم این است که تعداد اشخاص حقیقی حدود یکسوم احزاب باشد.»
محمدرضا جلاییپور، از نسل جوانان اصلاحطلب، نیز در یادداشتی در کانال تلگرامی «امتداد» پیشنهادهایی نظیر تعیین حد نصاب و شرایط حداقلی برای عضویت احزاب و تشکلها در نهاد جدید، حق رأی هر حزب و تشکل اصلاحطلب متناسب با وزن اجتماعیاش، انتخاب اعضای حقیقی به روشی دموکراتیک، استفاده از سازوکار «انتخاب مقدماتی» برای انتخاب نامزدهای این جبهه و تمرکز بیشتر بر بازسازی و نوسازی تشکیلاتی و گفتمانی اصلاح طلبان برای حرکت بهسوی یک شورای اجماعساز دموکراتیک اصلاحطلبانه را مطرح کرد.