پزشکیان از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کرد+ عکس پزشکیان: برای عبور از چالش‌های اقتصادی باید به مردم اعتماد کرد وزیر کشور: اولویت ما بازگشت اتباع غیرمجاز به کشورشان است ادعای وزیر خارجه آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران زیاده خواهی دوباره ترامپ | آمریکا می‌تواند غزه را به منطقه آزاد تبدیل کند! وزیر امور خارجه آمریکا بر رفع تحریم‌های سوریه تأکید کرد پزشکیان: اگر مردم را در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت می‌دادیم، مشکلات فعلی به وجود نمی‌آمد امضای تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری خراسان رضوی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عراقچی: از اصول هسته‌ای خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم فرماندار مشهد: فردوسی، عامل همبستگی اجتماعی ایرانیان است معاون راهبردی رئیس‌جمهور: اگر اعتقاد، فرهنگ و ادب می‌خواهیم باید به شاهنامه فردوسی بازگردیم بهادری جهرمی: بازگشت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بزرگ‌ترین دستاورد شهید رئیسی بود رئیس جمهور: به مذاکره اعتقاد دارم اما از اصول، عزت، ارزش‌ها و منافع کشور کوتاه نخواهیم آمد وعده وزیر نیرو، ناترازی انرژی به‌زودی رفع خواهد شد از بامداد امروز، ۸۲ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند | یک خبرنگار دیگر هم شهید شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلنسکی در ترکیه: پوتین هیئت جعلی فرستاده است استاندار خراسان رضوی: مهم است که زیرساخت‌های ارتباطی را در مشهد گسترش دهیم نخست وزیر قطر از جنجال بر سر هواپیمای هدیه شده به ترامپ تعجب کرد چوب لای چرخ مذاکرات با یک نامه | اتحاد جمهوری‌خواهان علیه ایران اسلامی: بازرسی‌های آژانس از ایران ۱۰ برابر بیشتر از بقیه کشور‌ها انجام می‌شود | رفتار ظالمانه و جوسازی علیه مردم ایرانی نخ نما شده است + فیلم تمجید ترامپ از پهپاد‌های ایرانی وزارت خارجه درخصوص وخامت اوضاع امنیتی در لیبی ابراز نگرانی کرد پزشکیان: فرصت ندارم صحبت‌های ترامپ را بشنوم | با وجود توطئه‌های دشمنان، ما دنبال صلح و آرامش هستیم ترامپ: در حال مذاکره با ایران برای دستیابی به صلح پایدار هستیم معاون سازمان انرژی اتمی: داشتن علم هسته‌ای یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت است آمریکا به ترکیه موشک می‌­فروشد نخست‌وزیر قطر: حملات اخیر رژیم صهیونیستی نشانه بی‌اهمیتی آن‌ها به مذاکرات آتش‌بس است پخش مستند پشت‌صحنه سفرهای شهید رئیسی از شبکه یک + تیزر
سرخط خبرها

آیا علی لاریجانی در جایگاه نامزد ائتلافی اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان قرار خواهد گرفت؟

  • کد خبر: ۵۴۰۴۷
  • ۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۴
آیا علی لاریجانی در جایگاه نامزد ائتلافی اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان قرار خواهد گرفت؟
شواهد و قرائن نشان می‌دهد که بین نیرو‌های اعتدالی، اجماعی بر روی معرفی آقای علی لاریجانی به‌عنوان نامزد انتخابات سال آینده در‌حال شکل‌گیری است که البته در‌این‌باره بعید نیست از پشتیبانی جریانات اصلاح‌طلب هم استفاده شود.
به گزارش شهرآرانیوز؛ در فاصله شش‌ماهه تا انتخابات‌۱۴۰۰ رمقی در صحنه سیاسی ایران مشاهده نمی‌شود. از منظر اصول‌گرایان، اصلاح‌طلبان بازنده قطعی انتخابات هستند و از نگاه اصلاح‌طلبان، رقیب جدی‌شان نظارت استصوابی است، نه قالیباف و سایر کاندیدا‌های نظامی. همچنین زمزمه‌های حضورنیافتن اصلاح طلبان در انتخابات در‌صورت ردصلاحیت گزینه‌های جدی آن‌ها، شنیده می‌شود.
 
بر این اساس، به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبی مسیر بسیار سختی در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در پیش دارد. همچنین به‌دلیل منافع ملی و تجربه دولت‌های نهم و دهم، این جریان باید همه تلاش خود را به کار گیرد تا احمدی‌نژادی دیگر بر سکان مدیریت کشور حاکم نشود. با‌توجه به این پیچیدگی‌ها، یکی از ایده‌های مطرح میان برخی از چهره‌ها و گروه‌های اصلاح‌طلب، حمایت از یک کاندیدای نیابتی یا ائتلافی است، چهره‌ای نظیر علی لاریجانی.


احتمال حمایت اصلاح‌طلبان از لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰

محمدجواد حق‌شناس، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، در گفت‌وگو با «رویداد‌۲۴» درباره وضعیت اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو و احتمال حمایت از لاریجانی گفت: «در شرایط کنونی وضعیت اصلاح‌طلبان بسیار سخت است. آن‌ها سال‌۹۲ برای فرار و گریز از شرایطی که سال‌۸۸ ایجاد و گریبان‌گیر جامعه و اصلاح‌طلبان شد و هزینه‌های زیادی بر آن‌ها متحمل کرد، حسن روحانی را انتخاب کردند، انتخابی شاید از سر ناچاری، اما هوشمندانه. این جریان، اما در پایان هشت‌سال سعی کرد خود را بی‌نیاز از مادر اصلاحات کند و روی پای خودش بایستد.
 
به نظر می‌رسد در این چند سال، این جریان هنوز آن اعتماد‌به‌نفسی را که باید داشته باشد، ندارد و ممکن است در این انتخابات به‌جای روحانی، فردی با مختصات علی لاریجانی که شبا‌هت‌های زیادی به لحاظ نظام فکری و خاستگاه ابتدایی در قدرت دارد، وارد شود. بخشی از این جریان سعی دارند قبای اصلاح‌طلبی را بردارند و با کت و شلوار محافظه‌کاری وارد میدان شوند.
 
اما به نظر می‌رسد احزاب اصلاح‌طلب مثل حزب اتحاد و احزابی که بعد از انحلال مشارکت متولد شدند، با این خوانش و این مدل از بازی، همراهی نکنند و با احتیاط بیشتری بخواهند وارد عرصه رقابت‌ها شوند. همین احزاب که در جریان چپ اصلاحات هستند، یعنی احزاب برخاسته از انحلال مشارکت و مجاهدین انقلاب، احتمالا برای انتخابات ریاست جمهوری گزینه خواهند داشت. حزب اعتماد ملی هم یک گزینه خواهد داشت. این‌ها بازیگران اصلی انتخابات پیش رو خواهند بود.»


اصلاح‌طلبان از ظرفیت اعتدالیون استفاده می‌کنند

جواد آرین‌منش، فعال سیاسی اصول‌گرا و عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی، نیز در گفت‌وگو با ایسنا از احتمال ائتلاف اصلاح‌طلبان با نیرو‌های اعتدال‌گرا در شرایط موجود خبر داده است، چنان‌که ممکن است این ائتلاف سراغ علی لاریجانی برود.
 
آرین‌منش در تحلیل خود گفت: «شواهد و قرائن نشان می‌دهد که بین نیرو‌های اعتدالی، اجماعی بر روی معرفی آقای علی لاریجانی به‌عنوان نامزد انتخابات سال آینده در‌حال شکل‌گیری است که البته در این خصوص بعید نیست از پشتیبانی جریانات اصلاح‌طلب هم استفاده شود. من پیش‌بینی می‌کنم که آقای لاریجانی با بخشی از تیم فعلی دولت مانند آقای ظریف، می‌توانند نماینده جریانات اعتدالی باشند و اگر چنین اتفاقی بیفتد، ما رقابت مناسبی را در عرصه انتخابات شاهد خواهیم بود.»

وی افزود: «اینکه اصلاح‌طلبان کاندیدای ویژه اصلاح‌طلب داشته باشند و مورد اقبال هم قرار بگیرد، دور از ذهن به نظر می‌رسد. من پیش‌بینی می‌کنم مانند انتخابات اسفند سال گذشته، با‌توجه‌به شرایط موجود کشور، عملکرد دولت و آثار تحریم ها، طبیعی است که اصلاح‌طلبان به‌ تنهایی نمی‌توانند رقیبی جدی محسوب شوند. من فکر می‌کنم اصلاح‌طلبان ظرفیت خود را در‌کنار جریان اعتدال با گزینه‌ای مثل آقای لاریجانی مطرح خواهند کرد.»


زور کدام طیف اصلاحات بیشتر است؟

با‌توجه‌به این تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌ها، باید گفت که وضعیت در جریان اصلاحات در انتخابات‌۱۴۰۰، بسیار پیچیده است. از یک سو ماجرای سازوکار جدید انتخاباتی که هنوز نهایی نشده است و از سوی دیگر چالش پای صندوق‌کشیدن قشر خاکستری. انتخاب کاندیدای نهایی، اما از هر دو این‌ها سخت‌تر است. به‌هر حال رسیدن به گزینه‌ای که هم مورد وثوق مردم باشد و هم از فیلتر دستگاه‌های نظارتی عبور کند، ساده نیست.
 
طیف راست در جریان اصلاحات تمایل بیشتری به استفاده از گزینه ائتلافی و مشخصا حمایت از علی لاریجانی دارد. در‌مقابل، طیف چپ، سرسختانه با این ایده مخالف است و در جلسات خود به بررسی نیرو‌هایی که اصطلاحا اصلاح‌طلب خالص خوانده می‌شوند، می‌پردازد. در‌نتیجه همچنان اصلاح‌طلبان با انتخاب گزینه نامزد نهایی فاصله دارند و تنها نام چهره‌هایی، چون اسحاق جهانگیری، محمدجواد ظریف، محمدرضا عارف و البته علی لاریجانی به گوش می‌رسد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->