امانی: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران بود وحشت اسرائیلی‌ها از آزادی «مهم‌ترین زندانی جهان» وزیر جنگ اسبق اسرائیل: باید غزه را اشغال کنیم اعلام جدایی سرکنسول سوریه در دبی از دولت الجولانی حمایت السودانی از حل دیپلماتیک اختلافات میان ایران و آمریکا ترامپ به زلنسکی: یا شروط روسیه را بپذیر یا اوکراین نابود می‌شود نقض آتش بس در غزه با شهادت ۴۴ فلسطینی (۲۷ مهر ۱۴۰۴) درگیری رؤسای جمهور آمریکا و کلمبیا بالا گرفت واکنش بقائی به شکنجه شهروند سوئدی توسط نظامیان اسرائیلی نتانیاهو دستور جلوگیری از ورود کمک‌ها به غزه را داد ۲ نظامی صهیونیست در نوار غزه به هلاکت رسیدند (۲۷ مهر ۱۴۰۴) ترامپ: حذف تعرفه‌ها امنیت ملی آمریکا را به ‌خطرمی‌اندازد هیئت حماس برای پیگیری اجرای توافق آتش‌بس غزه به مصر می‌رود چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به حماس | ویتکاف: توافق فرونپاشد سردار رادان: خانواده‌های شهدا نماد ماندگاری فرهنگ ایثار و مقاومت هستند هماهنگی اسرائیل با آمریکا برای حمله به غزه حمله مرگبار آمریکا به یک قایق در کارائیب + فیلم ترامپ: حمله به تاسیسات اتمی ایران زمینه توافق صلح در غزه را فراهم کرد واکنش حماس به حملات اسرائیل به نوار غزه کنفرانس بین‌المللی بازسازی نوار غزه برگزار می‌شود گزارش عراقچی از اقدامات دستگاه دیپلماسی در خصوص مقابله با تحریم‌ها پزشکیان: هیچ موضوعی نباید بر معیشت مردم تقدم و ترجیح یابد آغاز حملات گسترده و سنگین اسرائیل به نوار غزه + فیلم (۲۷ مهر ۱۴۰۴) نتانیاهو برای بررسی اوضاع غزه جلسه امنیتی برگزار می‌کند افزایش ۳۴ درصدی بودجه دفاعی ترکیه | آنکارا به دنبال چیست؟ ثبت جنایتی جدید از رژیم صهیونیستی| سرقت اعضای بدن شهدای فلسطینی به دست جنایتکاران اسرائیلی حماس توسط وزیر جنگ اسرائیل تهدید شد
سرخط خبرها

انتقاد چهره‌های اصلاح‌طلب به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری

  • کد خبر: ۵۴۲۷۲
  • ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۶
انتقاد چهره‌های اصلاح‌طلب به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری
طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری همچنان در مجلس یازدهم در‌حال چکش‌کاری است، با این حال تصویب مفادی از آن با انتقادات گسترده‌ای همراه شده است. از‌جمله شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با صدور بیانیه‌ای به این طرح انتقاد کرد و تعیین شروط اضافی برای نامزد‌های انتخابات را با ذات نظام مغایردانست.
سید زهیر موسوی | شهرآرانیوز؛ طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری همچنان در مجلس یازدهم در‌حال چکش‌کاری است، با این حال تصویب مفادی از آن با انتقادات گسترده‌ای همراه شده است. از‌جمله شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با صدور بیانیه‌ای به این طرح انتقاد کرد و تعیین شروط اضافی برای نامزد‌های انتخابات را با ذات نظام مغایردانست.
 
در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: «در نظام جمهوری اسلامی ایران سازوکار‌ها و قوانین باید هر‌چه بیشتر زمینه مشارکت مردم در انتخابات را فراهم آورند و آزادی و رقابتی‌بودن آن را برای انتخاب‌شوندگان و انتخاب‌کنندگان تضمین کنند، تا کسانی که در فرایند انتخابات به قدرت می‌رسند، هرچه بیشتر تجلی اراده مردم و به تعبیر امام‌خمینی (ره) عصاره فضایل ملت باشند و خواسته‌ها و مطالبات مردم را دنبال کنند.
 
در‌این‌میان انتخاب رئیس‌جمهور که نماد جمهوریت نظام است، باید تابع قوانین، قواعد و خط مشی‌هایی باشد که خروجی آن نماینده جمهور مردم باشد. از همین‌روست که قانون اساسی شرایط نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری را به‌صورت حصری احصا کرده و آن را به قانون عادی موکول نکرده است؛ بنابراین تعیین هرگونه قید و شرط اضافی برای نامزد‌ها یا شناسایی هرگونه اختیاری برای مقامات اجرایی یا نظارتی که به محدودشدن حق انتخاب مردم منجر شود، انحراف از مسیر و مغایر با ماهیت و وصف ذاتی نظام جمهوری اسلامی است.»


هر نوع تغییر در قانون انتخابات برای جمهوریت نظام مضر است

همچنین آذر منصوری، قائم‌مقام دبیر کل حزب اتحاد ملت، در گفتگو با ایلنا درباره اصلاح قانون انتخابات گفت: «هر نوع تغییری در قانون انتخابات که دایره انتخاب مردم را محدودتر کند، نقض جمهوریت نظام و زیر‌پا‌گذاشتن تأکید بنیان‌گذار جمهوری اسلامی است که میزان را رأی ملت می‌دانستند. کاری که مجلس با قانون انتخابات ریاست‌جمهوری انجام داده از انتخابات و صندوق رأی شیر بی یال و کوپال و اشکمی می‌سازد.»

غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در گفتگو با ایسنا، درباره اصلاح قانون انتخابات در مجلس، با اشاره‌به تلاش‌های انجام‌شده توسط بزرگان نظام برای برقراری ارتباط میان اسلامیت و جمهوریت در مجلس خبرگان قانون اساسی، گفت: «تضعیف هریک از جمهوریت یا اسلامیت نظام، موجب آسیب‌دیدن دیگری هم می‌شود؛ زیرا این دو مکمل یکدیگر‌ند. آنچه در قانون اساسی آمده است، روشن و شفاف بوده و آنچه تاکنون تصویب شده است، قانون اساسی را محدود می‌کند. شرط‌گذاشتن برای نامزدی در انتخابات به‌دلیل آنچه در قانون اساسی آمده است، موجب محدود کردن قانون اساسی می‌شود.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->