موضوعات جنجالی و جذابی را انتخاب میکردند و با درج این آگهیها بر روی سایتهای واسطهگر، طعمههایشان را وارد یک ماجرای نیمهعاشقانه میکردند و در ادامه به عنوان بیعانه مبالغی را از این افراد میگرفتند.
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ موضوعات جنجالی و جذابی را انتخاب میکردند و با درج این آگهیها بر روی سایتهای واسطهگر، طعمههایشان را وارد یک ماجرای نیمهعاشقانه میکردند و در ادامه به عنوان بیعانه مبالغی را از این افراد میگرفتند. از این مرحله به بعد با حذف شدن آگهی دست مخاطب در پوست گردو میماند و از ترس آبرو نه توان شکایت داشت و نه میتوانست این افراد را دوباره پیدا کند.
ماجرای این پرونده، با رصد و پایش فضای سایبری به ویژه سایتهای واسطهگر اینترنتی از سوی کارشناسان اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای خراسان رضوی آغاز شد. کارشناسان با آگهیهای مشکوکی با عناوینی همچون، تقاضای همخونه، همسریابی موقت، تقاضای صیغه و... روبهرو شدند که احتمال کلاهبرداری در این زمینه وجود داشت.
به گفته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، پس از بررسیهای بیشتر مشخص شد افرادی در پی درج این آگهیها با شمارههای اعلام شده ارتباط برقرار میکنند. در گام اول از این افراد خواسته میشود مبالغی را به حساب اعلامی واریز کنند که پس از واریز وجه، آگهی به صورت کامل حذف شده و مالباخته هیچ پاسخی دریافت نمیکند.
سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: بیشتر دیده شده که مالباختگان در موضوعات غیراخلاقی برای حفظ آبرو از طرح شکایت خودداری میکنند و دست مجرمان را برای رسیدن به اهداف کلاهبردارانه باز میگذارند و مجرمان نیز با خیالی آسوده در فضای مجازی جولان میدهند از همین رو پلیس فتا با نیت ایجاد فضایی امن برای کاربران با رصد جرائم به صورت پیشدستانه موفق به شناسایی باند کلاهبرداری در همین باره شد.
وی تصریح کرد: این باند کلاهبردار که شامل ۲ متهم از داخل استان و متهم دیگری از شهر تهران بودند در پی تعقیب و گریز و عملیات فنی و پلیسی در محل اختفای خود به همراه تجهیزات رایانهای و ۶ دستگاه گوشی هوشمند، ۶۲ سیم کارت با هویت غیر، مقداری پول نقد، چک بانکی، مدارک هویتی جعلی، کارت ملی هوشمند، مدارک معاینه فنی خودرو و تعدادی کارت سوخت، دستگیر و به پلیس فتا منتقل شدند.
رئیس پلیس فتای خراسان رضوی گفت: متهمان با شگرد درج آگهی با عنوان غیر مجرمانه، اما رویکرد کلاهبردارانه به قصد دور زدن قوانین سایتهای واسطهگر اقدامات مجرمانه خود را عملی ساخته و با مدارک جعلی و ایجاد تعدادی حساب بانکی با هویت غیر، وجوه کلاهبرداری شده را پولشویی میکردند که پس از دستگیری و تحقیقات فنی به جرم خود اعتراف کردند. پرونده به همراه متهمان برای تعیین تکلیف نهایی به دادسرا ارسال شد.
این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: ارتباط نزدیک شهروندان و کاربران فضای سایبری با پلیس میتواند در پیشگیری از وقوع جرم و شناسایی متهم مثمرثمر باشد شهروندان در فضای سایبری در رویارویی با جرائم مشهود و غیر مشهود میتوانند با بخش ارتباطات مردمی سایت به نشانی www.cyberpolice.ir آن را ثبت کرده و از آخرین رویدادها از جمله اخبار و حوادث سایبری مطلع شوند.