معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: ۸۰۰ تن روغن خوراکی در استان که نیمی از آن در شهرستانها و نیمی دیگر در مشهد در ۲ روز آینده توزیع خواهد شد.
طنین همتی|شهرآرانیوز،
کمبود روغن در سطح عرضه همچنان ادامه دارد و مردم گلهمند از این کمبودها در کالای اساسی مثل روغن هستند. بهگفته یکی از شهروندان در تماس با کانال تلگرامی شهرآرامردم (shahraramardom@) گرانی کالاهای اساسی به موضوعی قدیمی تبدیل شده است، اما متأسفانه اکنون بعضی از اقلام مثل روغن در بازار نیست.
غفوریمقدم، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، با اعلام اختصاص ۸۰۰ تن روغن خوراکی در استان که نیمی از آن در شهرستانها و نیمی دیگر در مشهد در ۲ روز آینده توزیع خواهد شد، اظهار کرد: همه تلاشمان این است که این سهمیههایی را که به ما اعلام کردند، بتوانیم جذب کنیم، اما روند جذب مقداری کند است و این باعث میشود ما در جاهایی با کبود روغن در شبکه مواجه شویم. ولی همه تلاشمان را میکنیم که بهسرعت این سهمیهها را جذب کنیم.
وی یادآور شد: باتوجهبه اینکه روغن از کانالهای مختلف تأمین میشود، تقریبا از همه ظرفیتهای ممکن استفاده لازم را بردهایم. در همین ۲ ماه گذشته، درباره تأمین روغن بیش از ۲۰ مکاتبه با بخشهای مختلف وزارتخانه انجام دادهایم که بخشی از این مکاتبات نتیجهبخش بوده و باعث اختصاص سهمیههای مجدد شده است.
بهگفته این مسئول سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، اکنون باتوجهبه پیگیریها، دوباره یک سهمیه جدید روغن ۲۴۰۰ تنی اعلام شده است که از محل این ۲۴۰۰ تن سهمیه، ۵۷۰ تن از کارخانجات استان و باقی از کارخانجات خارج از استان سهمیه دادند. با پیگیریهای متعدد، شروع به جذب حدود ۸۰۰ تن روغن از کارخانجات داخل و خارج استان کردیم که امروز و فردا توزیع خواهد شد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اضافه کرد: مسلما این ۸۰۰ تن پاسخگوی نیاز مردم نیست. دستکم باید سهمیه ۲۴۰۰ تنی را بهسرعت به ما تحویل دهند تا بازار به شرایط متعادلتری برسد. ۸۰۰ تن فقط بخش مختصری از نیاز ما را پاسخگوست و به همین علت، هم ما و هم استانداری همه تلاشمان را میکنیم تا این سهمیه را بهسرعت جذب کنیم.
وی ادامه داد: بخشی از این سهمیه را براساس مصوبات ستاد تنظیم بازار در شهرستانها توزیع میکنیم و بخشی از آن هم در مشهد توزیع خواهد شد که در فروشگاههای زنجیرهای و شبکه منتخب صنفی و شبکههای تعاونی توزیع میشود. ضمن اینکه براساس برنامهریزیها، بهطور میانگین روزانه ۳۰ تن روغن وارد استان میشود که به صنوف اختصاص مییابد.
غفوریمقدم درباره اختصاص روغن به بخش صنعت تصریح کرد: سهمیهای برای صنعت ما اختصاص دادند که حدود ۴۴۰۰ تن است و قرار شد از طریق انجمنهای هر بخش جذب و توزیع شود. پیگیریها درحال انجام است و واحدهای صنعتی استان بهتدریج این سهمیه را جذب خواهند کرد.
وی تأکید کرد: ما تقاضای بیش از ۲۴۰۰ تن کردیم، یعنی مکاتبات ما و استانداری به این نحوه بوده است. نیاز بخش صنعتمان مسلما به این سهمیه کفایت نمیکند و ما درخواست کردیم سهمیه افزایش پیدا کند. اگر سهمیه بیشتر داده شود که قولهای مساعدی هم داده شده است، امیدواریم در یکیدوهفته وضعیتمان از نظر توزیع روغن بهتر شود.
غفوریمقدم گفت: موضوعی که در ستاد تنظیم بازار استان بهصورت مرتب در همه جلسات به آن پرداختیم، تأمین روغن استان بوده است. تا اوایل امسال ما هیچ مشکلی در تأمین روغن نداشتیم و روغن جزو کالاهای حوزه تنظیم بازار نبود. از خردادماه مسائلی درباره روند تأمین و تخصیص روغن خام به وجود آمد. بخش عمدهای از روغن از روغن خام وارداتی تأمین میشود که بعد از ورود به کارخانجات داخلی تصفیه و آماده مصرف در بخش صنعت و خانوار میشود.
وی تأکید کرد: از زمانی که این کمبود در بازار محسوس شد، اولین سهمیهای که به ما دادند مربوط به سهمیه محرم و و صفر بوده است که آن را جذب و در حوزه خانوار توزیع کردیم. بعد از آن در ۲ مرحله سهمیههای روغن خانوار تخصیص پیدا کرد. حدود ۲۴۰۰ تن روغن ۲ ماه پیش به استان اختصاص داده شد که از این تعداد ۱۱۵۰ تن از محل کارخانجات داخل استان بود و بهطور کامل جذب و توزیع شد. قرار شد باقیمانده این سهمیه از طریق کارخانجات خارجی استان تأمین شود که ما در این بخش برای تأمین آن با مشکل روبهرو بودیم و خیلی کند جذب میشد، تاحدی که به دادستانی استان متوسل شدیم و از آنها کمک گرفتیم تا مقداری سرعت گرفت، اما بازهم حدود ۴۰۰ تن از خارج استان طلبکاریم که از طریق مقام قضایی پیگیر دریافت آن هستیم.