همتی|شهرآرانیوز، براساس اعلام مرکز آمار ایران، از بین ۹۴کالایی که تغییرات قیمت آنها از اردیبهشتماه سال گذشته تا ماه مشابه امسال منتشر شده، قیمت ۲۴کالا بیش از ۱۰۰درصد افزایش یافته است. دراینمیان برخی کالاهای دیگر که قیمتشان در یک سال بیش از دوبرابر شده، شامل برخی از انواع حبوبات، برنج و روغن است؛ بهطوریکه در اردیبهشتماه امسال قیمت برنج هندی، نخود، کره پاستوریزه، روغن نیمهجامد ۴/۵کیلویی و حلب ۱۶کیلویی روغن نباتی معمولی بهترتیب ۱۴۲/۶، ۱۳۲/۲، ۱۲۴/۸، ۱۲۸/۷ و ۱۳۴/۵ درصد نسبت به اردیبهشتماه سال قبل افزایش یافته است. اما دراینبین کالاهایی مثل برنج پاکستانی و میوه تحتتأثیر عرضه و تقاضا و ثبات در زنجیره تأمین و توزیع، روند کاهش قیمت را تجربه کردهاند.
بهگفته مدیر بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی، در کنار افزایش قیمتها در سال گذشته، ما شاهد بیثباتی در زنجیره توزیع برای مصرفکننده بودیم. از ابتدای امسال بازار کالاهای اساسی در ۳ قلم کالای پراهمیت مثل روغن، شکر و برنج به ثابتی نسبی رسیده، اما قیمتها تحتتأثیر عرضه و تقاضا و تورم موجود است.
حمیدرضا رجوعی درباره بازار شکر یادآور شد: از ابتدای سال تاکنون حدود ۷۰ هزار تن شکر در مشهد توزیع کردیم که تقریبا ۵۰ هزار تن از این میزان در بخش صنایع توزیع شده است. آخرین سهمیه شکر خانوار اکنون درحال توزیع است و بازار شکر از ثباتی نسبی برخوردار شده است و اکنون مشکل خاصی در تأمین شکر نداریم.
وی گفت: شکر با نرخ مصوب ۱۱هزار و ۵۰۰تومان عرضه میشود. این قیمت سال گذشته نیز برای بخش صنعت همین بود و امسال هم با همین قیمت عرضه میشود. تأمین شکری که واردکنندگان بخش خصوصی وارد میکنند، براساس عرضه و تقاضاست و کارخانجات میتوانند شکرشان را بسته به نیاز از این بازار تأمین کنند. باتوجهبه اینکه عرضه در این بازار به حد کافی است، قیمت شکر از ۱۱هزار و ۵۰۰تومان بیشتر نمیشود. همچنین در تأمین و زنجیره توزیع هم هیچ مشکلی نداریم و روند خوبی را از ابتدای سال طی کردهایم. اگر بخش خصوصی هم مقدار بیشتری شکر نیاز دارد، براساس حوالهای که اعلام میکند، با همان نرخ مصوب کشوری ۱۱هزار و ۵۰۰تومان در اختیارش قرار میدهیم.
رجوعی تصریح کرد: اگر در یکسال گذشته در زنجیره تأمین و توزیع در بازار مشکل داشتیم، اکنون این مشکل حل شده است؛ بهطوریکه بیش از نیاز استان کالای اساسی موجود است. در یکسال گذشته در برخی اقلام مثل روغن و برنج مشکل تأمین داشتیم، اما اکنون همه مشکلات شبکه حل شده است؛ بهطوریکه از ابتدای سال ماهانه ۱۰ هزار تن روغن خانوار برای استان در نظر گرفته شده است و حتی بعضی اقلام زیر قیمت مصوب عرضه میشود.
وی افزود: قیمت برنج وارداتی که در ابتدای سال ۹۹ بهوسیله بخش خصوصی و با ارز نیمایی وارد میشد، در یکسال گذشته روند کاهشی داشت، بهطوریکه در اسفندماه قیمت بهشکل چشمگیری کم شد. همه تلاشمان این بوده است که زنجیره تأمین و توزیع با نیازهای کشور همگام شود.