صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تلاش برای افزایش بودجه هنرمندان

  • کد خبر: ۵۵۷۳۴
  • ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۵
چند روز بعد از برپایی تجمع اعضای خانه تئاتر که در اعتراض به مسائل صنفی و وضعیت معیشتی هنرمندان این رشته در مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، نمایندگان کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و تلفیق مجلس و نمایندگان تجمع «اعتراض در سکوت»، دیدار و گفتگو کردند.
شهرآرانیوز - چند روز بعد از برپایی تجمع اعضای خانه تئاتر که در اعتراض به مسائل صنفی و وضعیت معیشتی هنرمندان این رشته در مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، نمایندگان کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و تلفیق مجلس و نمایندگان تجمع «اعتراض در سکوت»، دیدار و گفتگو کردند. به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومی خانه تئاتر، در ابتدای این نشست، شهرام گیل‌آبادی، مدیرعامل خانه تئاتر، دلیل حضور و تجمع اعتراضی جامعه تئاتر مقابل مجلس شورای اسلامی را، مکاتبات کم‌نتیجه و بی‌نتیجه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ریاست جمهوری و برخی وزرای ذی‌ربط اعلام کرد.

ایرج راد، رئیس هیئت مدیره خانه تئاتر، در ادامه این جلسه، با اشاره به گستردگی هنرمندان و فارغ‌التحصیلان تئاتر، گفت: متأسفانه علاوه بر تعداد بی‌شماری از هنرمندان تئاتر که در این ایام، شغل خود را از دست داده‌اند، برای اشتغال‌زایی هنرمندان جوان و فارغ‌التحصیلان این حوزه، هیچ تدبیری اندیشیده نشده است. از نظر سالن و امکانات بسیار ضعیف هستیم و روزبه‌روز، حمایت‌ها از تئاتر هم کاهش می‌یابد. بهزاد فراهانی، عضو هیئت مدیره خانه تئاتر هم با اشاره به وضعیت بیمه هنرمندان، افزود: یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دغدغه هنرمندان، به خصوص تئاتری‌ها، مسئله بیمه و حقوق بیکاری است. هنرمندان این حرفه، هیچ پشتوانه‌ای برای ایام بیکاری خود ندارند و مطالبه اصلی آن‌ها، تأمین حق و حقوق بیکاری و رفع مشکلات بیمه آن‌هاست.

در ادامه این جلسه، غلامرضا منتظری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، پس از شنیدن مطالبات جامعه تئاتر، گفت: هنرمندان به‌عنوان چهره‌های فرهیخته تمایلی به حضور در صحنه‌های اعتراضی ندارند مگر اینکه شرایط آن‌قدر سخت شده باشد که دست به اعتراض بزنند. پیشنهاد می‌کنیم جلسه بعدی، یک نشست تخصصی با وزیر ارشاد، معاون هنری و نمایندگان مردم و خانه تئاتر باشد. در این جلسه می‌توانیم راهکار‌های پیشنهادی شما را برای برون‌رفت از مشکل شنیده و اجرایی کنیم. سپس تقسیم کار میان سازمان‌ها و نهاد‌های ذی‌ربط انجام شود.

سپس مرتضی محمودوند، عضو کمیسیون امنیت ملی و رئیس کمیته دیپلماسی اقتصادی کمیسیون تلفیق، از دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به ابزار و امکاناتی که داریم، هرآنچه از دست ما برمی‌آید (از بررسی و پیگیری، نظارت، قانون‌گذاری و ...) انجام خواهیم داد تا بتوانیم به مشکلات این صنف نجیب رسیدگی کنیم. اگر نیاز باشد تذکر، سؤال و حتی درخواست تحقیق و تفحص روی موارد انجام شده و ناکارآمدی‌ها برای احقاق حقوق عقب‌افتاده هنرمندان صورت خواهد گرفت.

احسان قاضی‌زاده هاشمی، عضو کمیسیون فرهنگی و تلفیق مجلس نیز با اشاره به فصل تخصیص بودجه در مجلس، مطرح کرد: تمام تلاش خود را برای افزایش بودجه هنرمندان در ردیف حمایت برای تأمین اجتماعی و تولید تئاتر انجام می‌دهیم، هرچند که تا کنون درخواست و پیگیری از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مطالبات هنرمندان به مجلس ارائه نشده است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای احقاق حقوق هنرمندان باید مطالبه‌گر باشد، اما این مطالبه‌گری و خواست، اساسا انجام نمی‌شود.
 
 
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.