صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

شاخص بورس؛ قربانی محدودیت دامنه نوسان

  • کد خبر: ۵۹۵۵۸
  • ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
محدودیت ۲ درصدی در ریزش قیمت‌ها باعث شده است که هر روز شاهد سنگین‌تر شدن صف‌های فروش و افزایش انتظارات برای قرمز ماندن سهم‌ها در روز‌های معاملاتی آینده باشیم.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ نخستین تصمیم محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس جدید سازمان بورس، این روز‌ها بلای جان بازار سرمایه شده است. او پس از تکیه زدن بر صندلی مدیریت سازمان بورس از تغییر دامنه نوسان خبر داد و از ۲۵ بهمن نیز این تغییر رخ داد. از آن روز تاکنون دامنه نوسان در بازار به منفی ۲ تا مثبت ۶ درصد محدود شده است. اگرچه درظاهر به نظر می‌رسد که محدودیت ۲ درصدی برای ریزش بازار می‌تواند به نفع سهام داران باشد، واقعیت چیز دیگری است.

محدودیت ۲ درصدی در ریزش قیمت‌ها باعث شده است که هر روز شاهد سنگین‌تر شدن صف‌های فروش و افزایش انتظارات برای قرمز ماندن سهم‌ها در روز‌های معاملاتی آینده باشیم. طی ۶ روز معاملاتی اخیر شاهد هستیم که روزانه ارزش صف‌های فروش افزایش می‌یابد و ازسوی دیگر ارزش معاملات روزانه کم می‌شود. این دو اتفاق هم زمان باعث شده است که اکنون نگرانی‌ها درباره میزان نقدشوندگی سهام در بازار سرمایه افزایش یابد. در جریان معاملات دیروز، افزایش تقاضا در ۲۶ نماد باعث شد که برای این نمادها، صف خریدی به ارزش ۲۹۹ میلیارد تومان تشکیل شود. ازسوی دیگر افزایش عرضه در ۵۲۰ نماد، موجب قفل شدن معاملات در این نماد‌ها و تشکیل صف فروشی به ارزش ۶ هزارو ۲۰۵ میلیارد تومان شد.

در معاملات بورسی دیروز از ۳۴۶ نماد معامله شده در پنجره مجاز، تنها قیمت پایانی ۸ درصد نماد‌ها مثبت و قیمت ۵/۷۰ درصد نماد‌ها منفی بود. در معاملات بازار اصلی فرابورس نیز، از ۱۳۰ نماد معامله شده، قیمت پایانی ۳/۵ درصد از نماد‌ها مثبت و قیمت پایانی ۹۱ درصد از نماد‌ها منفی بود. همچنین در بازار پایه فرابورس از ۱۱۷ نماد معامله شده، قیمت پایانی ۴/۹ درصد از نماد‌ها مثبت و قیمت ۷۹ درصد از نماد‌ها منفی بود. بررسی آخرین قیمت معاملاتی و همچنین قیمت پایانی معاملات در تمامی نماد‌های بورسی و فرابورسی، نیز دربردارنده نکته مهمی است. درمجموع طی معاملات روز گذشته و در زمان بسته شدن پنجره معاملاتی، آخرین قیمت معامله در ۱۲ نماد، بیش از ۲ درصد بیشتر از قیمت پایانی (میانگین قیمت معاملات روز) بود که این موضوع نوید رشد قیمت این نماد‌ها را طی معاملات امروز می‌دهد.
 
در نقطه مقابل، دیروز ۱۶ نماد در بورس و فرابورس وجود داشتند که آخرین قیمت معامله شان، بیش از ۲ درصد کمتر از قیمت پایانی شان بود و انتظار می‌رود قیمت این نماد‌ها طی معاملات امروز کاهش یابد. با بررسی این آمار‌ها و شرایط پیش آمده در صف‌های خریدوفروش و همچنین تفاوت ایجادشده در آخرین قیمت معاملاتی و قیمت پایانی معاملات، انتظار می‌رود روند معاملات امروز نیز همچون روز گذشته با قدرت بیشتر در جبهه فروشنده‌ها دنبال شود و به کاهش سطح شاخص‌های بورسی بینجامد. با احتساب ریزش دیروز شاخص کل بورس، اکنون ۶ روز متوالی است که نماگر اصلی بازار قرمز است. دیروز نیز شاخص کل ۷/۰ درصد (۸۱۱۳ واحد) افت کرد و روی عدد یک میلیون و ۲۱۴ هزار واحد ایستاد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.