رییس شورای اسلامی شهرستان مشهد گفت: چنانچه شهرداریها در اختصاص نیم درصد درآمدهای خود به نهاد کتابخانهها به عنوان یک قانون اهتمام کنند بسیاری از مشکلات فرهنگی و پروژههای نیمه تمام کتابخانهها حل میشود.
به گزارش شهرآرانیوز، شهناز رمارم روز یکشنبه در شصت و نهمین نشست رسمی شورای اسلامی شهرستان مشهد با موضوع بررسی وضعیت کتابخانهها و سالنهای مطالعه سطح شهرستان مشهد و نقاط کور دریافت امواج صدا و سیما که در محل کتابخانه امام خمینی (ره) مشهد برگزار شد افزود: گرچه ما امروز با عرضه انبوه اطلاعات کم عمق از طریق دنیای مجازی رو به رو هستیم، اما ثبت اطلاعات در حافظه بلند مدت و دانایی منتهی به تعالی فرهنگ و شخصیت افراد فقط با کتابخوانی امکانپذیر است و همه کارشناسان بر این مهم باور دارند که گسترش دنیای دیجیتالی عرضه اطلاعات از اهمیت وجود کتابخانهها کم نمیکند و حتی اهمیت کتاب و کتابخوانی را بر همگان بیشتر نمایان کرده است.
وی ادامه داد: احداث کتابخانه مرکزی مشهد بیشتر از ۲۳ سال به عنوان پروژهای نیمه تمام رها شده بود که با تجمیع پرداخت قانونی نیم درصد درآمد شهرداری مشهد به اتمام و بهره برداری رسید و خوب است شهرداریهای ملک آباد و رضویه و سایر شهرداریها این موضوع را مد نظر قرار دهند و اگر بیشتر در این زمینه کمک نمیکنند لااقل قانون را اجرا کنند.
رییس شورای اسلامی شهرستان مشهد در مورد لزوم پوشش سراسری صدا و سیما به ویژه در روستاها گفت: اهمیت صدا و سیما به عنوان پر مخاطبترین رسانه بر کسی پوشیده نیست و اگر صدا و سیما مردمی باشد و به نیازهای عمومی مردم پاسخ دهد و نظرات مردم را درست منتقل کند و در واقع یک تریبون مردمی باشد میتواند جایگاه خود را حفظ و اعتماد عمومی را جلب کند، اما اگر صدا و سیما حرف مردم را نزند مردم به جاهای دیگر برای انعکاس نظرات خود مراجعه میکنند.
نایب رییس شورای اسلامی شهرستان مشهد نیز گفت: تاثیر صدا و سیما در اطلاع رسانی و فرهنگ سازی بر همگان آشکار است و بر اساس قانون اساسی همه مردم کشور باید با عدالت از امکانات پوشش امواج صدا و سیما برخوردار باشند.
عبدالله دهقان افزود: هم اکنون چندین روستای شهرستان مشهد به عنوان نقاط کور از پوشش شبکههای ملی صدا و سیما برخوردار نیستند در حالی که اکثر اهالی این روستاها با نصب تجهیزات ماهواره، شبکههای خارجی را دریافت میکنند که نقش سوئی در تربیت فرزندان آنان دارد.
قائم مقام صدا و سیمای خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در شهرستان مشهد ۱۴ روستا به عنوان نقاط کور از امواج صدا و سیما محروم هستند که از این تعداد یک روستا بیش از هزار نفر جمعیت دارد و بقیه روستاها کمتر از ۵۰۰ نفر جمعیت دارند.
علیرضا ابوترابی افزود: ایجاد امکانات برای دریافت امواج صدا و سیما در هر روستا حداقل ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دارد که باید حداقل نیمی از آن را سایر نهادها تقبل کنند که البته رایزنیهایی در این زمینه با استانداری انجام شده است که امیدواریم به نتیجه برسد و البته شرط دیگر آن انتقال قطعی زمین محل نصب تجهیزات به نام صدا و سیمای خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: هم اکنون با نصب ۳۰۰ ایستگاه حدود ۹۷ درصد استان خراسان رضوی تحت پوشش امواج صدا و سیما قرار دارد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: این نهاد فرهنگی بر اساس نیازهای اجتماعی منطبق با جامعه از روند سنتی فعالیتهای خود عبور کرده است و اکنون با تکیه بر ظرفیتهای نوین انواع خدمات فرهنگی را به مخاطبان خود ارائه میدهد به نحوی که هم اکنون ۱۵ نشست کتابخوان با تکیه بر فضای مجازی در استان در حال اجراست.
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان افزود: شهرستان مشهد دارای ۵۶ باب کتابخانه نهادی مشارکتی و مستقل است که از این تعداد ۶ باب آن در حاشیه شهر مشهد است همچنین در حال حاضر ۲ دستگاه کتابخانه سیار در شهر مشهد داریم که این هفته یک دستگاه و ۲ دستگاه دیگر تا پایان فروردین ماه راهاندازی میشود و تا اردیبهشت ماه در مجموع هشت دستگاه کتابخانه سیار به ظرفیت کتابخوانی مشهد اضافه میشود.
وی اضافه کرد: با شهرداری مشهد نیز برای افتتاح ۱۰ کتابخانه ۲۸۰ متری در مناطق حاشیهای شهر مشهد تا پایان سال آینده به تفاهم رسیده ایم.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی گفت: در پویش فرهنگی این نهاد با عنوان "در خانه بمانیم، کتاب بخوانیم و کرونا را شکست دهیم" در اوایل شیوع ویروس کرونا بیش از پنج هزار نفر مشارکت کردند.
منبع:ایرنا