صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

اوقات فراغت بدون برنامه برای نوجوان سم است

  • کد خبر: ۷۳۴۸۸
  • ۱۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۷
مشاور تحصیلی، تربیتی و خانواده گفت: اوقات فراغت برنامه‌ریزی‌شده از معیار‌های شناخت توسعه‌یافتگی در کشور است و اوقات فراغت بدون برنامه برای نوجوان سم است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، دکتر علی سلیمی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره مزایای غنی‌سازی درست اوقات فراغت نوجوانان و جوانان گفت: اوقات فراغت برنامه‌ریزی‌شده از معیار‌های شناخت توسعه‌یافتگی در کشور است و اوقات قراغت بدون برنامه برای نوجوان سم است. بیشتر مفاسد و انحرافات جوانان و نوجوانان نیز در بیکاری اتفاق می‌افتد.


به گفته وی، غنی‌سازی اوقات فراغت برای جذب نوجوانان و پرورش ابعاد مختلف شخصیت آن‌ها به اصلاح جامعه کمک می‌کند. نوجوانان و جوانان پرانرژی‌ترین افراد جامعه هستند. تحقیقات نشان داده است بسیاری از آسیب‌های جسمی و روانی در زمان بیکاری و اوقات فراغت بدون برنامه اتفاق می‌افتد.


وی اضافه کرد: در حقیقت بیکاری یعنی ورود شیطان به زندگی نوجوان و جوان؛ پس باید برای اوقات فراغت نوجوانان درست تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کرد. باتوجه‌به انرژی بیان‌شده، توجه به ورزش و آمادگی جسمانی که باعث نشاط و سرزندگی نوجوان می‌شود، اهمیت زیادی دارد.

مطالعه و تفریح

مطالعه وسیله‌ای مؤثر برای کسب معلومات و دانش‌هاست و در حقیقت افق دید را وسیع و حافظه را ورزیده می‌کند و بر غنای ذهن و تنوع محتویات ذهن می‌افزاید. مطالعه اگر دل‌چسب باشد، نوجوان از مطالعه فاصله نمی‌گیرد و، چون لذت می‌برد، همین لذت برایش تفریح می‌شود.


فعالیت‌های گروهی

انسان نیاز دارد خودش را متعلق به گروه بداند و در حقیقت نیاز به تعلق گروه با فعالیت‌های گروهی معنا پیدا می‌کند؛ مثل فعالیت‌های اردویی، طبیعت‌گردی، تئاتر که در یک گروه همسان اتفاق می‌افتد. این فعالیت‌ها بر رشد شخصیت نوجوان نیز تأثیرگذار است.

آموزش برای کسب یک مهارت جدید

کسب یک مهارت جدید که با علایق و سلایق نوجوان و جوان و شرایط محیطی او هم‌سو باشد، برای این سنین مهم است. این مهارت‌آموزی درنهایت به یک شغل کار و حرفه ختم می‌شود. لازم است نوجوان در سن نوجوانی مهارتی را آموزش ببیند.

کار‌های هنری

کار‌های هنری مثل عکاسی، نقاشی و موسیقی، علاوه بر اینکه هنرآموزی است، باعث کشف استعداد‌ها دراین‌زمینه هم می‌شود.


بازی‌کردن و لذت چشیدن آن

بازی‌ها چه در قالب بازی‌های ورزشی و باز‌های فکر، می‌تواند اوقات فراغت مفیدی برای نوجوان ایجاد کند. باز‌هایی مثل طناب‌کشی، فوتبال‌دستی، پانتومیم، وسطی، اسم‌فامیل، بیست‌سؤالی و هفت‌سنگ از جمله بازی‌هایی است که می‌تواند اوقات فراغت نوجوان را پر کند.


به‌گفته این مشاور خانواده، موارد گفته‌شده در کنار تشویق و همراهی و هم‌سوبودن خانواده با نوجوان از اهمیت زیادی برخوردار است.


وی گفت: اگر والدین تفریحات سالمی برای نوجوانان برنامه‌ریزی کنند، آن‌ها به‌سمت تفریحات ناسالم نخواهند رفت. لازم است مسئولان فرهنگی کشور برای برنامه‌های اوقات فراغت نوجوانان و جوانان قدم بردارند، زیرا بیشتر خانواده‌ها برای سپری‌کردن اوقات فراغت فرزندانشان برنامه‌ریزی مفید ندارند. مسئولان فرهنگی کشور موظف‌اند برای اوقات فراغت نوجوان برنامه‌ریزی‌های مدون و طراحی‌شده‌ای را که قابل اجرا باشد، پیاده‌سازی کنند تا این نسل پر از شور و هیجان که در اختیار ما و امید آینده کشور است، بتواند در آینده قدم‌های خوبی بردارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.