صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ادارا، دختری نابغه بالاتر از انیشتین

  • کد خبر: ۸۰۵۰۶
  • ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰
 ادارا دختربچه ده‌ساله‌ای است که با ضریب هوشی ۱۶۲ جزو نوابغ شناخته شده، از اینشتین و هاوکینگ پیشی گرفته و بر جایگاه بزرگانی، چون آن‌ها تکیه زده است.

به گزارش شهرآرانیوز - احتمالا آلبرت اینشتین را بشناسید و با شنیدن اسمش مو‌های پریشان و سیخ سیخی و شلخته برایتان تداعی شود. همان کسی که وقتی دبیرستانی بودید او را با فرمول معروف و مهم E=mc۲ شناختید. بعد از اینشتین که نابغه فیزیک شناخته شد، استیون هاوکینگ مشهور بود. استیون هاوکینگ و اینشتین هردو دارای بهره هوشی ۱۶۰ بودند درحالی که یک انسان عادی و نرمال تقریبا نمره بهره هوشی‌اش ۱۰۰ می‌شود. افرادی که در تست‌های هوش، نمره بالاتر از ۱۴۰ می‌گیرند نابغه خوانده می‌شوند و آلبرت و استیون؛ دو نابغه مطرح و شناخته شده در جهان هستند که هرگاه بخواهند تیزهوشی کسی را مثال بزنند او را با آلبرت اینشتین و استیون هاوکینگ مقایسه می‌کنند.


 ادارا دختربچه ده‌ساله‌ای است که با ضریب هوشی ۱۶۲ جزو نوابغ شناخته شده، از اینشتین و هاوکینگ پیشی گرفته و بر جایگاه بزرگانی، چون آن‌ها تکیه زده است. او در سه‌سالگی خواندن را آموخت، شروع به حل کردن یک پازل ۱۰۰ تکه کرد و هم اکنون به صورت هم‌زمان در حال گذراندن دو رشته مهندسی در مکزیک است. یکی مهندسی سیستم‌ها و دیگری مهندسی صنایع با تمرکز بر ریاضیات.

 

هر چند زندگی تاکنون بر او آسان نگرفته است. «ادارا» در سه‌سالگی مبتلا به سندرم یا نشانگان آسپرگر تشخیص داده شد که در طیف اوتیسم قرار داشته و تعاملات اجتماعی را برای او با مشکل روبه‌رو می‌کند و در نتیجه او در مدرسه با مشکل مواجه شد. نشانگان آسپرگر یا سندرم آسپرگر یک نوع اختلال رشدی عصبی است که با مشکلات در خور توجهی در ارتباط بین فردی و ارتباط غیرکلامی، مشخص می‌شود و معمولاً به همراه علایق و رفتار‌های وسواسی و تکراری است. اختلالی که باعث می‌شود تا هر فرد مبتلایی از زندگی روزمره و عادی، دور و افت محسوسی را در عملکرد زندگی موجب می‌شود. «ادارا پرز سانچز» به سبب ابتلایش به این اختلال در مدرسه با آزار و اذیت هم‌کلاسی‌هایش مواجه شد. او که دیگر افسرده شده بود تمایلی برای به مدرسه رفتن نشان نمی‌داد. مادرش می‌گوید او در خانه علاقه داشت با جدول تناوبی خودش را سرگرم کند و اینجا نقطه عطف زندگی او بود؛ زیرا خانواده‌اش تصمیم گرفتند که او را جدی بگیرند.


به دنبال آن، این کودک نابغه توانست در محیطی متناسب با نیاز‌های منحصر به فرد خود بیاموزد و به او این امکان را داد که در سن پنج‌سالگی از دبستان دانش‌آموخته شود، مقطع راهنمایی را در شش‌سالگی و دبیرستان را در هشت‌سالگی به اتمام برساند. او گفته است که به فضانورد شدن علاقه دارد و رؤیای رفتن به دانشگاه آریزونا را در سر می‌پروراند. ادارا افزون بر تحصیل، در فضای مجازی فعالیت دارد و کودکان اتیستیک یا همان کودکان درخودمانده را تشویق می‌کند تا برای رسیدن به رؤیاهایشان تلاش کنند. او حتی کتابی در این باره نوشته است. او می‌گوید: تسلیم نشوید و اگر از جایی که هستید خوشتان نمی‌آید، برنامه‌ریزی کنید که کجا می‌خواهید باشید.

 

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.