ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

اینشتین، کارمندی که برنده نوبل شد

  • کد خبر: ۶۱۳۹۹
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۲
اینشتین، کارمندی که برنده نوبل شد
نقل داستان مردودی‌های پیاپی اینشتین در درس ریاضی مدت هاست که پای ثابت جلسات دلداری به دانش آموزانی بوده است که در مدرسه عملکرد خوبی ندارند، اما طبق اسناد و شواهد موجود، او درواقع دانش آموزی نمونه بوده است.
ریحانه صادقی | شهرآرانیوز؛ نقل داستان مردودی‌های پیاپی اینشتین در درس ریاضی مدت هاست که پای ثابت جلسات دلداری به دانش آموزانی بوده است که در مدرسه عملکرد خوبی ندارند، اما طبق اسناد و شواهد موجود، او درواقع دانش آموزی نمونه بوده است.

اینشتین در دوران مدرسه اش در مونیخ نمرات خیلی خوبی می‌گرفته است و فقط قوانین سخت گیرانه و به قول خودش «مکانیکی» معلم‌ها سر کلاس حوصله اش را سر می‌بردند. او در سن پانزده سالگی مدرسه را ترک کرد و از آلمان خارج شد تا مجبور به شرکت در دوره سربازی اجباری نشود، اما تا پیش از آن یکی از دانش آموزان سرآمد کلاس بود و به سبب توانایی اش در درک مفاهیم پیچیده ریاضی و علوم دیگر، حتی نابغه در نظر گرفته می‌شد. بعد‌ها وقتی مقاله‌ای که موضوع مردودی او در ریاضی دوره دبستان در آن مطرح شده بود، به اینشتین نشان داده شد، او در تکذیب این خبر گفت: «من پیش از اینکه ۱۵ سالم شود به حساب دیفرانسیل و انتگرال کامل مسلط شده بودم.»

اینشتین هرچقدر در مدرسه موفق بود، همان قدر در یافتن کار ناموفق عمل کرد. ۹ سال طول کشید تا او بتواند شغلی در دانشگاه پیدا کند. اینشتین در سال‌هایی که در مدرسه پلی تکنیک زوریخ درس می‌خواند، بسیار درخشان ظاهر شد، اما شخصیت سرکش او و غیبت‌های زیادش از کلاس‌ها باعث شد پس از فارغ التحصیلی در سال ۱۹۰۰، استادهایش توصیه نامه‌های درخشانی برایش ننویسند.
 
او ۲ سال برای یافتن یک شغل دانشگاهی مناسب وقت گذاشت، اما موفق نشد. سپس شغلی در اداره ثبت اختراع سوئیس در شهر برن یافت. او خیلی زود متوجه شد این شغل اگرچه شغل سطح پایینی بود، برای یک فیزیک دان جوان فرصتی مغتنم فراهم می‌کرد. او می‌توانست وظایف کارمندی اش را در چند ساعت به پایان برساند و بقیه روزش را به تحقیق و نوشتن بگذراند.

در سال ۱۹۰۵، همین کارمند دون پایه موفق به انتشار ۴ مقاله انقلابی شد که در آن‌ها معادله معروف E=mc۲ و نظریه نسبیت خاص خود را اولین بار مطرح کرد. این کشفیات اینشتین را وارد عرصه جهانی علم فیزیک کرد، اما او تا سال ۱۹۰۹، یعنی نزدیک به یک دهه پس از فارغ التحیلی اش، موفق به دریافت کرسی استادی در دانشگاه نشد.

اینشتین در سال ۱۹۱۵ نظریه نسبیت عام خود را منتشر کرد. طبق این نظریه، میدان‌های گرانشی موجب اعوجاج در بافت فضا زمان می‌شوند. بااین همه، آنچه نام اینشتین را بر سر زبان‌ها انداخت، مقاله‌های نوین و نظریه‌های انقلابی او نبودند. درواقع نظریه نسبیت عام اینشتین آن قدر جسورانه و متفاوت از قوانین فیزیک پیشین بود که تا چندسال همچنان مناقشاتی درباره آن وجود داشت.
 
سرانجام در ماه می‌سال ۱۹۱۹ بود که وقوع یک خورشیدگرفتگی کامل، شرایط لازم برای آزمایش ادعا‌های اینشتین را فراهم کرد. در خورشیدگرفتگی می‌توان انحنای ایجادشده خورشید (یک جسم سنگین) در فضا زمان را باتوجه به نور ستارگانی که در اطرافش پدیدار می‌شوند، اندازه گیری کرد. اخبار تأیید نظریه اینشتین پس از این واقعه، یک شبه به همه دنیا رسید و روزنامه‌ها به او لقب «وارث سر ایزاک نیوتن» را دادند.
 
 او «برای خدماتش در زمینه فیزیک نظری و به‌ویژه کشف قانون اثر فوتوالکتریک»، موفق به کسب جایزه نوبل در سال ۱۹۲۱ شد.

منبع: هیستوری
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->