به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا قیطاسی، دبیرشورای هماهنگی بانکهای دولتی در رابطه با هزینههای ساخت مسکن بیان کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۰، به استناد بند الف تبصره ۱۸، تکالیفی برای بانکها مشخص شده است که حدود ۳۶۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که در سال ۱۴۰۰ بانکها از بابت منابع، توانایی مالی ساخت مسکن را داشته باشند.
او گفت: در بانک مرکزی هم بر اساس دستورالعملی که به شبکههای بانکی ابلاغ شده و ۲۷ بانک به عنوان بانکهای عامل پیش بینی شده است، برای بانکها براساس تعداد واحدهای مسکونی مشخص شده که این موضوع به دودسته تقسیم میشوند؛ یک تعدادی ساخت مسکن در شهر به عنوان مسکن شهری، مسکن بهسازی و نوسازی روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر داریم که جمعیت پیش بینی شده توسط بانک مرکزی حدود ۸۰۰ هزار واحد شهری و ۴۰۰ هزار واحد روستایی است که متولی بهسازی و نوسازی بنیاد مسکن و متولی بخش شهری، وزارت راه و شهرسازی است و این تقسیم بندیها توسط بانک مرکزی بین بانکها انجام شده و ظرفیت و آمادگی انجامش به صورت ۱۰۰ درصدی وجود دارد.
قیطاسی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی سامانهای را طراحی کرده که براساس آن تمام کسانی که متقاضی مسکن هستند؛ اعم از مسکن روستایی، شهری و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت باید در ابتدا به این سامانه مراجعه و ثبت نام کنند، پس از بررسی و ویرایش توسط وزارت راه و شهرسازی از طریق همین سامانه به بانک عامل معرفی میشود.
وی ادامه داد: شخص باید ظرف ۴۵ روز بعد از تایید به بانک معرفی شده، مراجعه کند و مدارک لازم را تحویل دهد و با بررسی بانک تاییدیه را دریافت کند، اما اگر ظرف ۴۵ روز مراجعه نکند عودت داده میشود.
قیطاسی گفت: در دهه ۸۰ بستههای سیاستی بانک مرکزی که ابلاغ میشد بحث توزیع بخشی مطرح بود که منابعی بانکها جمع آوری کردند برای تخصیص به امر اعطای تسهیلات ۲۰ درصد آن باید به بخش مسکن تخصیص داده شود. پیش بینی که قانون گذار امسال در رابطه با این موضوع داشته این بود که بیش یک میلیون و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان بانکها توان پرداخت را خواهند داشت که ۲۰ درصد آن حدود ۳۶۰ هزار میلیارد تومان میشود.
وی بیان کرد: سهم فردی براساس مصوبه شورای پول و اعتبار برای مناطق روستایی ۱۰۰ میلیون تومان، اقدام ملی ۱۵۰ میلیون تومان و در کلان شهرها تا ۲۵۰ میلیون تومان و دوره بازپرداخت آن حداکثر ۲۰ سال است.
قیطاسی ابراز کرد: وام مسکن یک میلیارد تومانی که برای جوانان مطرح است به صورت پانزده ساله تعیین شده است. این وام برای کسانی است که برای ۱۵ سال بعد احتیاج به مسکن خواهند داشت.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان