به گزارش شهرآرانیوز - هنری فورد، بنیان گذار شرکت خودروسازی فورد، در سال ۱۹۲۱ (۱۳۰۰) پیشنهاد ایجاد ارزی مبتنی بر انرژی را مطرح کرده بود که میتوانست سیستم پولی جدیدی ایجاد کند. این سیستم پولی شباهتهای در خور توجهی با سیستم نقدینگی الکترونیکی همتا به همتایی دارد که ساتوشی ناکاموتو در سال ۲۰۰۸ (۱۳۸۷) در وایت پیپر بیت کوین معرفی کرد.
فورد در آن زمان گفته بود به موجب این طرح، معیار جدید این گونه است که مقدار انرژی مصرفی در یک ساعت، معادل یک دلار در نظر گرفته شود. وی هدف از این اقدام را یافتن جایگزین برای طلا، کنار زدن بانکها و پایان دادن به جنگها بیان کرده بود، البته فورد نتوانست ایده خود را اجرا کند؛ اما عرضه بیت کوین نشان داد ایجاد ارز مبتنی بر انرژی، اجراپذیر بوده است.
ایجاد چنین ارزی در آن دوران میتوانست تسلط سیستم بانکی بر ثروت جهانی را از بین ببرد و به جنگ قدرتها پایان بدهد. فورد قصد داشت با ساختن بزرگترین نیروگاه جهان، سیاست پولی جدیدی بر مبنای ثروتهای طبیعی کشورها (مانند رودخانهها و …) ایجاد کند.
فورد هرگز نتوانست دیدگاه خود را درباره ارزی با پشتوانه انرژی پیش ببرد؛ اما ویژگیهای ایده پیشنهادی او را اکنون و پس از گذشت ۱۰۰ سال میتوان در بیت کوین مشاهده کرد.
در استاندارد طلا (سیستم پولی بر پایه طلا)، دولتها با استفاده از تعارض منافع و تورم، بودجه موردنیاز خود را تأمین میکردند؛ وامهای زیادی در زمان وقوع جنگ ارائه میشدند و به همین دلیل جنگ برای دولتهای بسیاری سودآور بود.
البته دولت بریتانیا اولین دولتی بود که در سال ۱۹۳۱ (۱۳۱۰) سیستم پولی بر پایه طلا را منسوخ اعلام کرد و این جنبش ۲ سال بعد از آن در ایالات متحده آغاز شد.
ساتوشی ناکاموتو در پستهای علمی ابتدایی خود درباره بیت کوین از هنری فورد نامی نبرده است؛ اما برخی گمان میکنند که خالق بیت کوین تحت تأثیر ایده فورد این ارز دیجیتال را ایجاد کرده است. این را هم اضافه کنیم که از سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) تا به امروز بیش از ۱۸٫۸ میلیون بیت کوین با استفاده از انرژی برق و حل مسائل پیچیده ریاضی از سوی رایانهها استخراج شده است.
در ادامه بخوانید
چگونه می توان در بازار ارزهای دیجیتال سود کرد؟
همایون اسعدیان، کارگردان سینما، خبر داده که بازیگران مشهور با بیت کوین قرارداد میبندند