صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کرونا مچ «تجمل گرایی» در ازدواج را خواباند | عروسی‌های خلاقانه در ایام کرونا

  • کد خبر: ۸۵۳۲۱
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۹
۲ سال زندگی با کرونا سبب رنگ‌باختن بسیاری از ریخت‌وپاش‌های عروسی‌های مشهد شده است.

محدثه شوشتری | شهرآرانیوز؛ هر چه زرق و برق بیشتر، عروسی زبانزد تر. هر چه بیشتر دهان به دهان می‌چرخید که فلانی عجب عروسی‌ای گرفته بود، کلاس مجلس بالاتر می‌رفت. چرتکه زدن منوی غذا، لباس و آرایشگاه عروس، فضاآرایی تالار و باغ و ... بخشی جدا نشدنی از پِچ پِچ‌های شب‌های عروسی بود و دغدغه خانواده‌های عروس و داماد فقط دهن پُرکن برگزار کردن مجالس بود.

تازه شب عروسی که تمام می‌شد دغدغه پرداخت قرض‌ها و خرج‌های اضافی سراغشان می‌آمد که در یک شب انجام شده بود، اما به هر حال تن به این هزینه‌ها می‌دادند فقط برای اینکه در نمایش طبقه اجتماعی از دور و برشان کم نیاورند. کرونا که آمد جبری بود برای حذف این بریزوبپاش‌ها و تجملات اضافی. به جای دغدغه به چشم آمدن مجلس عروسی، عبور از بیماری کرونا دغدغه شد.

عروس و داماد‌ها به جای فکر کردن به گزینه‌های عجیب و غریب برای خاص بودن در شب عروسی، به نحوه و شیوه‌های برگزاری مجالس عروسی با تعداد میهمان اندک، فضایی باز یا فضایی که مناسب عروسی مختصر باشد، فکر کردند. فرصتی برای برگزاری مجالس مختصر و ساده فراهم شد و در شرایط سخت اقتصادی خیلی از زوج‌ها توانستند به دور از تجمل و حداقل هزینه‌های برگزاری مجالس عروسی، راهی خانه بخت شوند. پای صحبت‌های چند عروس و داماد نشسته ایم که در ایام کرونا راهی خانه بخت شده اند.

میوه پرسی، به جای چیدمان‌های اضافی

قرار عروسی شان شب میلاد پیامبر اکرم (ص) است. حمید و مهسا چند بار فهرست میهمانان را پیش‌تر بالا و پایین کرده اند. از فهرست ۳۰۰ نفره به ۱۲۰ نفر رسیده اند. ۶۰ نفر میهمانان از طرف عروس و ۶۰ نفر میهمان از طرف داماد. اینکه فلان فامیل عروس جزو میهمانان نیست یا داماد از فهرست میهمانانش چند نفر را کم کرده است، از چند هفته پیش مدام در حرف هایشان تکرار می‌شد، اما چاره‌ای نیست جز فکر کردن به مجلسی مختصر.

حمید که به عنوان داماد هزینه عروسی را باید متقبل شود، از این تعداد میهمان راضی و خوشحال است و می‌گوید: چون شرایط کرونایی است، همه درک خواهند کرد و گلایه‌ای نخواهد بود. از طرفی من هم با این منو‌های گران غذا، زیر بار هزینه‌های سنگین نخواهم رفت. مهسا هر چند دوست داشت خیلی از بستگان دورتر نیز در شب عروسی اش باشند، حالا، چون بیشتر عروسی‌ها به دلیل کرونا با تعداد میهمان کم برگزار می‌شود، نگران این نیست که بین عروس‌های دیگر فامیل چیزی کم داشته باشد.

منوی میوه و شیرینی را پُرسی انتخاب می‌کنند و غذا را هم یک نوع، با مخلفات بسته بندی شده نه سلف سرویس. همه این انتخاب‌ها را به جبر کرونا دارند در عین حال راضی هم هستند که فامیل و آشنایان با همین نوع سبک عروسی پشت سرشان حرفی نخواهند زد. آن‌ها هر دو معتقدند در شرایط قبل کرونا بیشتر از اینکه باید نگران هزینه‌ها می‌بودند، باید نگران حرف‌های دیگران می‌شدند. اما حالا با تغییر در سبک برگزاری مجالس خوشحال اند که در عین مختصر بودن، درگیر چشم وهم چشمی و دغدغه برای عروسی آن چنانی نیستند.

هزینه شام عروسی مفصل را به رهن خانه دادیم

محمد و عاطفه یک ماه پیش که هنوز وضعیت مشهد در شرایط نارنجی بود، مجلس عروسی گرفتند. تالار‌ها و باغ سرا‌ها بسته بودند و آن‌ها در فضای باغ شخصی یکی از بستگانشان با دعوت از بستگان درجه یک، عروسی شان را برگزار کردند. در مجموع ۵۰ نفر میهمان داشتند، بدون هزینه‌های اضافی برای فضاآرایی و زرق و برق‌های تجملاتی. برآورد آن‌ها از برگزاری یک مجلس عروسی با تعداد میهمان ۲۰۰ نفر و با درنظر گرفتن هزینه‌های مختلف شب عروسی، ۵۰ میلیون تا ۷۰ میلیون تومان بود. آن‌ها همین هزینه را به رهن خانه شان دادند و با حداقل هزینه و مجلسی مختصر زندگی مشترکشان را شروع کردند.

عروسی‌های خلاقانه و به دور از ریخت و پاش

آقای حسینی و همسرش که شاغل در یکی از ادارات مشهد است، دو هفته پیش راهی خانه بخت شدند. هر دو آن‌ها کارمند و از نظر مالی برای گرفتن یک عروسی با تعداد میهمان درخور مشکلی نداشتند. در عین حال با فرهنگی که در ایام کرونا برای برگزاری مجالس عروسی جا افتاده است، کنار آمدند. آن‌ها فکرشان را روی هم گذاشتند تا هم خاطره خوشی از عروسی آن‌ها در یاد فامیل بماند و هم خودشان از سبک عروسی شان راضی شوند.

به تعداد بستگان انگشت شمار از طرف عروس و داماد شام و شیرینی عروسی در یکی از هتل‌های مشهد دادند، اما برای سایر بستگان یک کارت پستال با مفهوم آغاز زندگی مشترک این دو نفر و یک گلدان طبیعی فرستادند. هر کدام از بستگان که گلدان طبیعی را با کارت پستال می‌گرفتند، با خوشحالی به آن‌ها تلفن می‌زدند و برایشان آرزوی خوشبختی می‌کردند.

دعوت به تالار، به شرط حضور با ماسک

سحر و مجید هم با کاری خلاقانه مشابه همین عروس و داماد و دور از ریخت وپاش‌های اضافی در برگزاری مجلس عروسی زندگی مشترکشان را شروع کردند. آن‌ها میهمانانشان را به تعداد ۶۰ نفر دعوت کردند. به جای شام، نهار عروسی را در نظر گرفتند. مجلس را در تالار گرفتند، اما اعلام کردند که در محل تالار پذیرایی ندارند و در پایان مراسم به صورت بسته‌ای به خانواده‌ها اهدا می‌شود. روی کارت دعوت عروسی هم نوشته بودند که مجلس عروسی با زدن ماسک در تالار برگزار می‌شود. با این سبک خواستند به سلامتی همه بستگانشان اهمیت دهند و هم در عین حال مجلسی مختصر داشته باشند.

در همه گیری کرونا فقط ۵ درصد تالار‌ها مجلس عروسی داشتند

نظیر این عروس و داماد‌هایی که در ایام کرونا راهی خانه بخت شدند، کم نیست و درعین حال نقطه مشترک زندگی آن‌ها حذف تجملات اضافی و هزینه‌های زائد است.

کاهش هزینه‌های برگزاری مجالس عروسی با نگاهی به آمار و وضعیت فعالیت تالار‌ها و باغ سرا‌ها بیشتر آشکار می‌شود. چنان که رئیس اتحادیه تالار‌های پذیرایی مشهد می‌گوید: در همه گیری کرونا تنها ۵ درصد تالار‌ها دارای مجالس عروسی بوده اند.

ابراهیم کاردیده حقیقی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به تغییر شیوه برگزاری مجالس عروسی در ایام کرونا، بیان می‌کند: شیوع کرونا منجر به تعطیلی قریب به دو سال تالار‌های پذیرایی شده است. بر اساس مصوبات ستاد کرونا، حتی در بازه زمانی کوتاهی که اجازه فعالیت به تالار‌ها داده شده است، باز هم مورد استقبال مردم قرار نگرفته اند.

وی در پاسخ به این سؤال که شیوع کرونا تا چه حد از تجملات و هزینه‌های اضافی برگزاری مراسم‌های عروسی کاسته است، توضیح می‌دهد: وضعیت اقتصادی ضعیف و رکود و سنگینی بازار ناشی از همه گیری کرونا از عواملی هستند که در کاهش تجملات و هزینه‌های اضافی مجالس نقش چشمگیری داشته اند، به نحوی که صاحبان مراسم به حداقل‌ها بسنده کرده اند.

تعطیلی ۳۰ تالار و باغ سرا در همه گیری کرونا

به گفته رئیس اتحادیه تالار‌های پذیرایی مشهد کاهش برگزاری مجالس عروسی در تالار‌ها و باغ سرا‌ها در همه گیری کرونا تا حدی بوده است که تعداد ۱۰ تالار و ۲۰ باغ سرا -به کلی- تعطیل شده اند.
کاردیده به این نکته هم اشاره می‌کند که برگزاری مراسم از شیوه سنتی خود با تعداد بالای میهمانان تغییر کرده است و حالا همان اندک مراسمی که در تالار‌ها و باغ سرا‌ها برگزار می‌شوند با حداقل میهمان در نظر گرفته می‌شوند.

مردم از بازگشایی تالار‌ها استقبال زیادی نکردند

این تصور می‌رفت که با وضعیت زرد کرونایی و بازگشایی تالارها، تعداد برگزاری مجالس عروسی در تالار‌ها و باغ سرا‌ها افزایش یابد. در عین حال رئیس اتحادیه تالار‌های پذیرایی مشهد می‌گوید: اکنون حتی در وضعیت زرد نیز به دلیل وجود عواملی، چون وضعیت اقتصادی و رکود بازار و تهیه مسکن و گرانی میوه و شیرینی و دیگر مخارج برای برگزاری مجالس عروسی و ادامه دار شدن موج‌های همه گیری کرونا، مردم از باز شدن تالار‌ها استقبالی در شرایط زرد نداشته اند.

عروسی‌های اشرافی و پرهزینه در هتل‌ها

با وجود اینکه سبک برگزاری مراسم عروسی در بین طبقات متوسط و متوسط به پایین در شرایط کرونا تغییر کرده است و خانواده‌ها به حداقل‌ها بسنده می‌کنند، به گفته رئیس اتحادیه تالار‌های پذیرایی مشهد، مراسمی که دارای تجمع و هزینه‌های سنگین هستند معمولا در هتل‌ها یا باغات شخصی برگزار می‌شوند. وی تأکید می‌کند: درباره برگزاری مراسم عروسی در باغات شخصی، اتحادیه تالار‌های پذیرایی مشهد از مسئولان متولی درخواست پیگیری برای معرفی و نظارت بر نحوه فعالیت این واحد‌ها را داشته اند که این مسئله منجر به اخذ مجوز‌های اداره اماکن، بهداشت و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی خواهد شد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.