علت صدای انفجار در گناوه بوشهر چه بود؟ (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: درمان سرطان در کشور رایگان می‌شود ۸ مصدوم در برخورد ۳ دستگاه خودروی پراید در جاده قدیم نیشابور-مشهد + عکس (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آغاز انتخاب رشته‌ آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ از اول اردیبهشت سقوط جرثقیل در پتروشیمی رازی | ۲ نفر جان باختند «مجید راهب» پدر گلاب ایران درگذشت + علت فوت آخرین وضعیت آب‌و‌هوای کشور | رگبار پراکنده و وزش باد در مناطقی از غرب و شمال غرب (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) هشدار جدی به شکارچیان برای خروج از منطقه کوهسرخ تردد روان در تمام محور‌های مواصلاتی کشور | محور‌های شمالی بدون محدودیت (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) زلزله ۴.۲ ریشتری، «روداب» خراسان‌رضوی را لرزاند (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳
سرخط خبرها

مراسم های عروسی پس از حضور کرونا دستخوش چه تغییراتی شده است؟

  • کد خبر: ۵۹۸۵۳
  • ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۳
مراسم های عروسی پس از حضور کرونا دستخوش چه تغییراتی شده است؟
حضور یک‌ساله کرونا در ایران، بسیاری از مناسبات زندگی ازجمله جشن‌های عروسی را دستخوش تغییر و تحول کرد، تاجایی‌که بیشتر زوج‌های جوان، میان برگزاری محدود مراسم یا برگزار‌نکردن آن بر سر دوراهی ماندند.
الهام مهدیزاده | شهرآرانیوز؛ حضور یک‌ساله کرونا در ایران، بسیاری از مناسبات زندگی ازجمله جشن‌های عروسی را دستخوش تغییر و تحول کرد، تاجایی‌که بیشتر زوج‌های جوان، میان برگزاری محدود مراسم یا برگزار‌نکردن آن بر سر دوراهی ماندند. سبک و شیوه برگزاری مجالس به‌دلیل ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی تغییر کرد و به‌ناچار خیلی از زوج‌های جوان بدون برگزاری مراسم عروسی، با گرفتن چند عکس، خاطره این روز را ثبت کردند و راهی خانه بخت شدند.
 
عده‌ای از زوج‌ها، اما مراسم عروسی را به سبک چند دهه قبل، داخل خانه خود و با حضور محدود میهمانان برگزار کردند. برخی هم البته قید پروتکل‌های بهداشتی را زدند و مراسمشان را چراغ‌خاموش داخل باغ‌ها برپا کردند. نزدیک‌شدن به اعیاد رجب و شعبان به ما می‌گوید که بازار جشن‌های ازدواج دوباره داغ خواهد شد، چه با مراسم چه بی‌مراسم. گزارشی که می‌خوانید، روایت مراسم عروسی در عصر کروناست.


عروسی به سبک دهه ۶۰

عروسی‌های خانگی؛ عروسی‌هایی که به واسطه کرونا، حال و هوای دهه ۶۰ و جشن‌های آن دهه را دوباره زنده می‌کرد. اعظم، عروس خانمی است که ماه گذشته مجلس عروسی‌اش را داخل خانه مادربزرگش برگزار کرد. می‌گوید: با شرایطی که کرونا ایجاد کرد، مادربزرگم گفت که عروسی‌ام را در خانه‌اش که حیاط دارد برگزار کنیم. چون من و همسرم دخترعمه و پسر‌دایی هستیم، خانواده‌هایمان خواسته مادربزرگم را بدون هیچ حرف و حدیثی قبول کردند. داخل حیاط ریسه لامپ بستیم.
 
خانواده من و همسرم و بزرگ‌تر‌های فامیل در خانه مادربزرگم دسته‌جمعی شام خوردیم و آخر شب هم خانواده‌ها ما را تا خانه خودمان همراهی کردند. عروسی‌ای که در ذهنم داشتم نبود، اما چندان هم بد نشد. ریسه‌های لامپ داخل حیاط و چیدن چند میز داخل خانه و حیاط قشنگی‌های خاصی داشت تا جایی‌که فیلم‌بردار گفت مراسم شما یکی از قشنگ‌ترین جشن‌های عروسی است که تا به‌حال رفته‌ام.


عروسی به سبک عکاسی

مریم و ایمان یک‌سال امروز و فردا کردند تا جشن عروسی برگزار کنند. مریم یک‌سال انتظار برای برگزاری جشن را به امیدشان برای ازبین‌رفتن کرونا و برگزاری بدون دغدغه عروسی گره می‌زند. البته او در ادامه، مقصر یک‌ساله‌شدن انتظارشان برای برگزاری جشن عروسی را بلاتکلیفی مسئولان در اعلام وضعیت کرونا می‌داند و معتقد است که اگر مسئولان از روز اول اوضاع کرونا را رک و راست به مردم می‌گفتند، همه بهتر می‌توانستند برای آینده تصمیم بگیرند.
 
مریم می‌گوید: اولین بار که تاریخ عروسی را مشخص کردیم، نیمه اسفند سال گذشته بود؛ یعنی اولین روز‌های حضور کرونا در کشور. آن روز‌ها را فراموش نمی‌کنم. یادم است که مسئولان آن زمان می‌گفتند با شروع گرمی هوا کرونا تمام می‌شود. خانواده‌های ما تصمیم گرفتند که جشن عروسی را اواخر خرداد یا اوایل تیر برگزار کنند. صبر کردیم تا تابستان شروع شود. اوضاع بهتر که نشد، بدتر هم شد! تیرماه اوج کرونا در مشهد بود. بعد از یک‌سال صبر و انتظار که این ماه یا ماه بعد اوضاع بهتر می‌شود، به این نتیجه رسیده‌ایم که در همین ماه رجب فقط عکاسی داشته باشیم و بعد سر خانه و زندگی مان برویم. کل عروسی ما همین آتلیه می‌شود و تمام.


ظهر عروسی به‌جای شب عروسی

تغییرات عروسی در عصر کرونا جدا از شیوه برگزاری عروسی، در زمان برگزاری عروسی هم تأثیرات در خور توجهی داشته است، تا جایی‌که اکنون گاهی مراسم عروسی ظهر برگزار می‌شود و مهمانان برای ناهار دعوت می‌شوند. دلیل این تغییرات، به ساعت اعمال محدودیت‌های ترافیکی از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد ارتباط دارد. این محدودیت‌ها سبب شده است که بازگشایی تالار‌ها در مناطق زرد و آبی، با استقبال مردم برای برگزاری مراسم روبه‌رو نشود. تالار‌ها نیز با تغییر زمان برگزاری برنامه‌ها، سعی کردند این مشکل را از سر راه بردارند. در همین راستا بیشتربرنامه‌های تالار‌ها به ناهار و عصرانه تغییر یافته است.


آرایشگاه از بامداد

اجرای محدودیت‌های ترافیکی به‌جز زمان فعالیت تالار‌ها روی زمان آغاز‌به‌کار آرایشگاه‌ها نیز اثر گذاشت و اکنون زمان پذیرش برای آماده‌شدن مراسم عقد و عروسی به بامداد و ساعات اولیه صبح رسیده است.
عروسی هاله ظهر برگزار شد تا مهمان‌ها بعد از صرف ناهار و عصرانه، عروس و داماد را بدون دغدغه برخورد به شروع زمان محدودیت ترافیکی راهی خانه بخت کنند. مراسم عروسی هاله، ماه گذشته و هم‌زمان با میلاد حضرت‌زهرا (س) در یکی از تالار‌های اطراف مشهد برگزار شد؛ مراسمی که به گفته او با تعداد محدود مهمان و تنها دعوت اقوام درجه‌یک مانند عمو، عمه، دایی و خاله و... برگزار شد. دعوت از مهمانان برای صرف ناهار سبب شد ساعت آماده‌شدن عروس و داماد به نیمه‌های شب و اوایل صبح کشیده شود، به نحوی‌که بسیاری از آرایشگاه‌های زنانه زمان پذیرش عروس‌ها را از ساعت ۳ یا ۴ صبح تعریف می‌کنند و در این زمان‌ها پذیرش دارند.


نسخه جدید، محضر تالار‌ها

برگزاری محدود مراسم عقد و عروسی، نوع خدمات ارائه‌شده برخی محضر‌ها را به سبک جدیدی برپایه پروتکل‌های بهداشتی دوران کرونا تغییر داده است. برخی شرکت‌های تشریفات با هماهنگی تعدادی از محضرداران، مراسم عقد را از داخل محضر به سالن‌های تشریفات کشانده‌اند، تا مشکل مردم برای دعوت مهمان و ظرفیت محدود محضر‌های ازدواج برطرف شود. شرکت‌های تشریفات با ارائه بسته‌های کامل، اعم از پذیرایی محدود عصرانه و شام در همان محل، سعی کرده‌اند دغدغه برخی خانواده‌ها درزمینه نداشتن مراسم را رفع کنند.


بخش‌های حذف‌شده عروسی

ماشین عروس ازجمله بخش‌هایی است که در دوران کرونا و محدود برگزارشدن جشن‌ها حذف شده است.
کارت عروسی نیز یکی دیگر از بخش‌هایی است که در عروسی‌های عصر کرونا کم‌کم به مرحله حذف نزدیک شده است و حالا کمتر خانواده‌ای برای برگزاری عروسی، کارت عروسی چاپ می‌کند. حالا خانواده‌ها با تهیه یک کارت دیجیتال و دعوت ازطریق پیام‌رسان‌های مجازی، نحوه برگزاری مراسم جشن عروسی را به اطلاع دوستان و اقوام می‌رسانند.

بخش سلف‌سرویس جشن‌ها، از دیگر حذفی‌های مراسم عروسی در عصر کروناست و به منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی، دیگر خبری از سلف‌سرویس و پذیرایی میوه و شیرینی با شارژ مجدد سر میز نیست. برای پذیرایی، میوه و شیرینی داخل بسته‌های آماده قرار می‌گیرد با این هدف که تاحدممکن بهداشتی باشد.


عروسی‌های خلوت

کرونا مهم‌ترین اثرش را روی تعداد مهمان‌های جشن‌های عروسی گذاشت. فائزه فقط با ۲۰ نفر میهمان مراسمش را برگزار کرد و بقیه میهمانان به‌دلیل کرونا از حضور در مجلس خودداری کردند. فائزه عروسی خود را مهمانی‌ای می‌داند که با حضور خانواده خودش و همسرش برگزار شد؛ مهمانی‌ای که به اذعان او با جشن‌های عروسی مرسوم فاصله داشته است. به گفته فائزه تنها لحظات شاد مراسمش، لحظه رفتنش به خانه بخت است؛ «وقتی با ماشین گل‌زده راهی خانه بخت شدیم، در خیابان هر ماشینی که از کنارمان عبور می‌کرد با چند بوق و گفتن «مبارک باشه» مهمانمان می‌شد؛ البته به اندازه چند ثانیه توقف پشت چراغ قرمز و عبور از کنارمان.»

قرار بود از تعداد مراسم و جشن‌های عروسی ماه رجب در مشهد، گزارشی تهیه و آمار آن را با سال‌های گذشته مقایسه کنیم. در تماس با اتحادیه تالار‌های مشهد، تأکید بر ارائه پرسش‌ها به‌صورت مکتوب و دریافت پاسخ‌ها به همین شیوه بود، درنتیجه به‌دلیل محدود بودن وقت، ارائه این آمار، ممکن نشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->