صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آخرین وضعیت رتبه‌بندی معلمان | نادیده گرفتن امتیازات غیرنقدی برای فرهنگیان

  • کد خبر: ۸۵۴۴۰
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۶
  • ۲۳
بر اساس طرح رتبه‌بندی، معلمان دارای مدرک لیسانس و فوق لیسانس به ترتیب باید ۸۰ درصد حقوق آموزشیاران و مربیان را در وزارت علوم دریافت کنند البته هم‌اکنون آموزش عالی، مربی و آموزشیار استخدام نمی‌کند و عده محدودی از گذشته باقی مانده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، لایحه رتبه‌بندی معلمان پس از مدت‌ها انتظار هم‌اکنون در حال طی مراحل نهایی خود در مجلس شورای اسلامی است تا پس از تصویب در صحن علنی مجلس، شاخص‌های رتبه‌بندی در آئین نامه اجرایی آن تعیین شود.

رتبه‌بندی معلمان در عناوین پنج‌گانه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم در صحن علنی مجلس مصوب شده است بر این اساس استاد معلم بالاترین رتبه است و افرادی که موفق به کسب این عنوان شوند، طبق گفته علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، ۷۰ درصد افزایش حقوق را خواهند داشت.

افزایش حقوق معلمان با اجرای رتبه‌بندی معلمان، اینگونه خواهد بود، آموزشیار معلم با ارتقا به مربی معلم ۲۵ درصد افزایش حقوق، مربی معلم با ارتقا به استادیار معلم ۲۰ درصد افزایش حقوق خواهد داشت بر این اساس استادیار معلم ۴۵ درصد افزایش حقوق را خواهد داشت، دانشیار معلم ۶۰ درصد و استاد معلم ۷۰ درصد نسبت به آنچه در گذشته دریافت می‌کردند، افزایش حقوق خواهند داشت.

علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این پرسش، معلمی با ۲۱ سال سابقه کار و مدک فوق لیسانس هم‌اکنون چقدر حقوق می‌گیرد و با اجرای رتبه‌بندی، افزایش حقوق او چگونه خواهد بود؟ می‌گوید: «فردی که فوق لیسانس دارد و مسئولیت نداشته باشد حدود ۸ میلیون تومان حقوق می‌گیرد و با اجرای رتبه‌بندی اگر به مقام استاد معلمی برسد، حقوق او ۷۰ درصد افزایش خواهد داشت.»

کیفیت یا پول؟

اگرچه از کیفیت بخشی به فرایند تعلیم و تربیت و پرداخت حقوق براساس تخصص و شایستگی و توسعه مستمر شایستگی‌های عمومی، تخصصی، حرفه‌ای و تربیتی و کیفیت عملکرد معلمان به عنوان اهداف اصلی رتبه‌بندی یاد شده است، اما آنچه عمدتاً امروز از رتبه‌بندی معلمان جاافتاده بیشتر از افزایش کیفیت تعلیم و تربیت و عملکرد معلمان، افزایش حقوق است و عملاً رتبه‌بندی معلمان با افزایش حقوق گره خورده است.

ابهامات مالی رتبه‌بندی معلمان

این در حالی است که علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش و پرورش، بزرگترین چالش اجرای رتبه‌بندی را، منابع مالی ناکافی در بودجه ۱۴۰۰ می‌داند و معتقد است باید منتظر ماند و دید که مجلس، چگونه این تعارض را حل خواهد کرد؟

همچنین سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس جمهوری از مجلس خواسته است تا موارد جدیدی را به رتبه‌بندی اضافه نکند؛ او در این باره می‌گوید: مردم انتظار هماهنگی مجلس و دولت را دارند و اختلاف میان دولت و مجلس را دیگر نمی‌پذیرند و باید میان دولت و مجلس روابط معقول و منطقی و صمیمانه برقرار شود. ما به لایحه دولت پایبندیم و باید ادامه پیدا کند، اما نباید در کمیسیون به لایحه دولت مورد جدیدی اضافه شود که باعث چند برابر شدن هزینه شود.

با این حال رئیس کمیسیون آموزش مجلس نسبت به تحقق اعتبار مورد نیاز اجرای رتبه‌بندی معلمان، خوش‌بین است؛ منادی در این باره می‌گوید: منابع مالی لازم تا پایان سال وصول می‌شود و از محل وصولی‌ها می‌توان رتبه‌بندی معلمان را اجرا کرد، اینکه سرپرست وزارت آموزش و پرورش می‌گوید منابع مالی کافی نیست، برداشت ایشان است و رتبه‌بندی را در سال ۱۴۰۰ براساس سقف بودجه تعیین کردیم، از سوی دیگر به شکل لایحه ارائه شده است بنابراین منابع آن قطعاً از سوی دولت پیش‌بینی شده است. در طول دو سه ماه گذشته متأسفانه اعداد واهی در مورد بار مالی اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان مطرح شده است، اما بر اساس کار کارشناسی که در مجلس صورت گرفته و اجرای با کیفیت نظام رتبه‌بندی مورد نظر برای یک سال مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان و برای نیمه دوم سال به ۱۵ هزار میلیارد تومان نیاز دارد که بازنشستگان سال ۱۴۰۰ را هم شامل می‌شود.

اما طبق بند و تبصره ۲ بودجه ۱۴۰۰، منابع حاصل جهت تأمین بخشی از پاداش پایان خدمت کارکنان دستگاه‌های اجرائی، رتبه‌بندی معلمان و اعمال مدرک تحصیلی معلمان، پرداخت مطالبات معلمان مأمور به مدارس خارج از کشور، تأمین بخشی از مطالبات ایثارگران موضوع بند (الف) ماده (۱) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، تأمین پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی شهدا و ایثارگران بازنشسته مشمولان قانون حالت اشتغال و تبصره ماده (۳۸) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، و... اختصاص می‌یابد و صرفاً مربوط به رتبه‌بندی معلمان نیست.

نادیده گرفتن امتیازات غیرنقدی

در کنار مبهم بودن چگونگی تأمین بار مالی رتبه‌بندی معلمان؛ برخی کارشناسان براین باورند، در بسیاری از نظام‌های رتبه‌بندی مبتنی‌بر شایستگی، امتیازات غیرنقدی که برای افراد شایسته‌تر در نظر گرفته می‌شود، بسیار فراتر از افزایش (درصدی) حقوق و مزایاست. امکان استفاده از فرصت‌های مطالعاتی خارج و داخل کشور، سفر‌های علمی، اولویت در برنامه‌های مختلف و تخصیص امکاناتی همچون دفتر کار اختصاصی، رایانه، شرکت در همایش، وام و... از دیگر مواردی هستند که برای ارتقای انگیزه به افراد با شایستگی‌های برتر داده می‌شود، اما در رتبه‌بندی به آن‌ها توجهی نشده است.

با این حال علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می‌گوید: طبق قانون، فاصله حقوقی افرادی که همتراز شغلی هستند نباید بیش از ۲۰ درصد باشد، یعنی اختلاف حقوق دو فرد همتراز در دانشگاه و آموزش و پرورش نباید بیشتر از ۲۰ درصد باشد. در ماده لایحه رتبه‌بندی معلمان مطرح شده است، مجموع دریافتی معلمان باید ۸۰ درصد همتای آن‌ها در آموزش عالی باشد براین اساس معلمان دارای مدرک لیسانس و فوق لیسانس به ترتیب باید ۸۰ درصد حقوق آموزشیاران و مربیان را در وزارت علوم دریافت کنند البته هم‌اکنون آموزش عالی، مربی و آموزشیار استخدام نمی‌کند و عده محدودی از گذشته باقی مانده‌اند.

وی افزود: حقوق معلمی که وارد آموزش و پرورش می‌شود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است و اگر ۸۰ درصد حقوق همتای خود در دانشگاه را دریافت کند حقوق او به ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان با مدرک لیسانس و ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان با مدرک فوق لیسانس افزایش می‌یابد؛ براساس رتبه‌بندی، معلمانی که توانمند هستند باید حقوق بیشتری دریافت کنند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: با اجرای رتبه‌بندی، نومعلمان در رتبه آموزشیار معلم قرار می‌گیرند و باید ۵ سال در رتبه متوقف شوند تا به مراحل بعدی بروند همچنین برای کسب رتبه استاد معلمی باید ۲۱ سال سابقه داشته باشند البته تعداد اندکی از معلمان به این جایگاه می‌رسند.

۷۰۰ هزار نفرمشمول رتبه‌بندی معلمان

منادی با اشاره به اینکه ۵۰۰ هزار نفر از معلمان رسمی آموزش و پرورش مشمول رتبه‌بندی می‌شوند، گفت: برخی معلمان به بخش اداری مأمور هستند که آن‌ها هم مشمول رتبه‌بندی می‌شوند براین اساس جمعیت تحت پوشش به ۷۰۰ هزار نفر می‌رسد، اما از هم‌اکنون نمی‌توانیم دقیق بگوییم، رتبه‌بندی معلمان چقدر بار مالی دارد و باید تمام معلمان در رتبه‌های تعیین شده قرار بگیرند تا بدانیم هر رتبه چقدر بار مالی دارد.

باید منتظر ماند و دید که با تدوین آئین نامه اجرایی و عملیاتی شدن رتبه‌بندی معلمان، تا چه اندازه ارتقای کیفیت در نظام تعلیم و تربیت رخ خواهد داد؟ آنچه در اینجا باید محل تأمل قرار گیرد، نتیجه مترتب بر «رتبه‌ها» و «مرتبه‌ها» است. آیا طرح مذکور به جز افزایش حقوق، از رتبه انتظار دیگری را مطرح کرده است؟

همچنین برخی معتقدند که استثنا شدن، کارمندان برخی دستگاه‌ها و اساتید دانشگاه از قانون مدیریت خدمات کشوری منجر به ناعدالتی در پرداخت حقوق به کارمندان دولت شده است و معلمان از این بابت احساس بی‌عدالتی می‌کنند بنابراین می‌توان این مطالبه را به شکل جدی مطرح کرد که به جای رتبه‌بندی، قانون مدیریت خدمات کشوری برای همه دستگاه‌های کشور به شکل یکسان اجرا شود.

منبع: تسنیم


اینجا ببینید:

ماجرای موزهای سمی وارداتی از سومالی و مرگ مغزی بعد از خوردن آن + فیلم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۹
فاخته
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۷
آقای منادی میگن معلم با ۲۱ سال سابقه ۸ میلیون حقوق می گیره!!!
شاید ایران نیست من به عنوان کسی که با مدرک ارشد و ۲۱ سال خدمت هنوز حقوق ۷ میلیونی به خودم ندیدم مناطق محروم هم هستم فقط ۱۵۰ هزار هم قسط از فیش حقوقم کم میشه . شاید آقای منادی معلمان خارج ایران منظورشون هست !!
ناشناس
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۷
افزایش حقوق فرهنگیان چندین ساله هر روز شده خبر رسانه ها .وتو این چند سال هنوز اجرا هم نشده .فقط وعده ووعیدهایی که تا الان هیچ کدومش عملی نشده فقط شعار .شأن و منزلت یک معلم توی کشور اسلامی خیلی بالاتر از این حرفا باید باشه. به خاطر چندرغاز که معلوم نیست عملی بشه با آبرو و شخصیت معلم اینقدربازی نکنید.اگر قراره چیزی اضافه بشه بی منت وبدون اینکه اینقدر رسانه ای بشه اضافه کنید مثل بقیه سازمانها و نهادها که فقط خودشون متوجه میشن نیاز نیست کل ملت رو ازافزایش حقوق معلم خبر دار کنید.
فهیم
۲۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
رتبه‌بندی لازم نیست همسان سازی اجرا بشه تبعیض بین کارمندان دولت برداشته میشه
رضا
۲۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
چرا نیروهای خدمتگذاروسرایدار حقوقشون کمه چرا کسی جوابگو نیست مگه ما زن و بچه نداریم چرا اینقدر تبعیض واقعا چرا آقای منادی شما قول دادید نیروهای خدمتگذار رو جز رتبه بندی کنید پس چی شد
معلم
۱۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
نه به داره نه به باره بمون تا از دولت حامی محرومین بباره آقای منادی آیا در وزارت آموزش و پرورش هیچ معلمی با مدرک فوق دیپلم وجود ندارد 356 هزار نفر نادیده گرفتن در طرح رتبه بندی کار عادلانه ای هست معلمی که 22 سال با مدرک کاردانی معلمی کرده است یکباره کنار می گذارید من همین الان 60 دانش آموز دارم تا باری که دولت در تامین نیروی انسانی نتوانست بر دوش بکشد بر دارم و ظلم همچنان جاری ....
حجت اله
۱۸:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
باسلام افزایش حقوق فرهنگیان شده آش نخورده و دهان سوخته. فقط تو رسانه ها افزایش می دند در عمل که چیزی ندیدیم. با سی سال کار و با مدرک فوق لیسانس، حقوق یک فرهنگی به ده تومان نمی رسه ولی یک دیپلمه تو بعضی ارگان های دولتی بالای پانزده میلیون دریافتی داره
ناشناس
۱۷:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
سلام چرا از پاداش پایان خدمت فرهنگیان سال99 هیچ خبری نیست؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۷:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
حتما دولت و بودجه سالانه کشور منابع مالی شناوری دارد کهبتوان لایحه ها و طرحهای نوی هر سال یا بازمانده از سالهای قبل را ادرکنی
از وزارت مالی و بودجه کشور و مجلس با این همه
قدمت و افراد شایسته بعید است که بودجه های شناوری را در بودجه های سالانه تخصیص نداده باشند.

خوشبینانه ترین حالت این طرح این هست که از اذر ماه در فیش حقوقی معلمان اجرا شود
اگر نه با عدم درایت مجلس در بودجه بندی سال قبل مردم همچنان به مجلس نمی توانند خوشبین باشند که در کارش موفق هست .
امیر
۱۶:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
معلمانی که پژوهشگرن چی؟؟؟.
باید تفاوتی قایل باشن بین معلمی که تالیف و مقاله دارد و معلمی که هیچی نداره
ناشناس
۱۵:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
شما را به حضرت ابوالفضل العباس قسم میدیم یه فکری هم به حال مربی های پیش دبستانی ۹۱ به بعد و نیروهای نهضتی ۹۲ به بعد کنید ..به خدا ظلمه ..بی عدالتیه ..اونا هم چند سال زحمت کشیدند به امید اینکه روزی امنیت شغلی پیدا کنند ..همه نیروهای با سواد ..با تجربه بالا ..در تعجبیم از فکرتان ..
هیچکس
۱۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
من کاری به معلمام ندارم ولی اونهایی که میگن اضافه کردن حقوق معلمها چون کارایی ندارن نبایداضافه بشه خداییش کدوم نماینده مجلس یاوزیرکارایی داره که تورم پدرمردم رو دراورده چراینهابایدحقوق نجومی بگیرنداینهاچکارمیکنندوجدانن .اگه کارایی داشتندکه الان کمرمردم زیراین گرانی خردنمیشد.این معلم هاکه توی تمام جهان ازنظرمعیشت توی رفاه هستن توی ایران بدترین شرایط رودارن فقط هرروزتوی صداوسیما فقط وعده وعیدهای مسعولین پخش میشه دریغ ازیک ریال اضافه کردن حقوق
هیچکس
۱۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
من کاری به معلمام ندارم ولی اونهایی که میگن اضافه کردن حقوق معلمها چون کارایی ندارن نبایداضافه بشه خداییش کدوم نماینده مجلس یاوزیرکارایی داره که تورم پدرمردم رو دراورده چراینهابایدحقوق نجومی بگیرنداینهاچکارمیکنندوجدانن .اگه کارایی داشتندکه الان کمرمردم زیراین گرانی خردنمیشد.این معلم هاکه توی تمام جهان ازنظرمعیشت توی رفاه هستن توی ایران بدترین شرایط رودارن فقط هرروزتوی صداوسیما فقط وعده وعیدهای مسعولین پخش میشه دریغ ازیک ریال اضافه کردن حقوق
ناشناس
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
بی انصافی و بی عدالتی در حق نیروهای خدمتگذارو سرایدارچطور با این حقوق ما زندگی کنیم چرا کسی بداد ما نمیرسه
عبدالله
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۶
پاداش بازنشستگی فرهنگیان پس از ۳۰ سال خدمت بازپرداخت حقوق ناچیز حال از کار افتادن مریض احوال
و از کار افتاده هستند .سرمایه هم ندارند باتوجه به تورم حاصل شده لطف کنید حق پاداش بازنشستگی را هر چه زودتر به حسابشان واریز کنید.
علی
۲۱:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
شما به خدا قسم میدهم افزایش ناچیز به حقوق معلمان را اینقدر رسانه ای نکنید.چرا افزایش حقوق کارکنان وزارتخانها وسازمانهای دیگر اینقدر رسانه ای نمیشود
در طرح سلامت حقوق ۱۰ میلیونی پزشک بیمارستان به ۷۰میلیون رسید کسی متوجه نشد.
ناشناس
۲۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
سلام بازنشسته اپ هستم لطفا همسازی حقوق بازنشستگان فرهنگی رسیدگی کنید با این تورم و گرونی فکر این قشر که سی سال با دانش اموزان ای سرزمین زحمت کشیده فکری بکنید چون با توجه به سن کسالت و دارو و رفت و امد اقدامات لازم را مبذول بفرمایید
ناشناس
۱۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
بی اصافی پس نیروهای دیگر مثل خدمات وسرایداران چی
علی محمد دهانی
۱۹:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
سلام، چرا کمک هزینه ازدواج فرزندان فرهنگیان در سال 1397 پرداخت نمی‌شود؟
علي
۱۹:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
اشكمونو در اوريد رتبه بندي رو اجرا كنيد دهنمونو سرويس كرديد
احمد
۱۸:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
همه کارکنان دولت باید بر اساس شایستگی تلاش خلاقیت وجدان کاری وساعات کارحقوق بگیرند نه بر اساس عنوان شغلی آیا اگر معلمی کم کار بدون تلاش بدون وجدان کاری وشایستگی باشد چون‌معلم است باید از همه بیشتر حقوق بگیرد.این بی عدالتی است
ناشناس
۱۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
انقدر تورم و گرانی هست که با اضافه کردن حقوق باز هم زیر خط فقریم
ناشناس
۱۷:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
جناب منادی
خداقوت
هادی
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۵
اینطور که از این مقاله مشخص شده.حقوق معلم ها انشالله بین ۱۰میلیون تا ۱۶ میلیون قرار بشد.ایا بقیه کارمندها با ۳۰ روز کار در ماه و سختی و تخصص بیشتر اینقدر هست؟؟؟