صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

منبع آزادسازی ۳.۵میلیارد دلار آزاد شده ایران کجاست؟

  • کد خبر: ۸۸۰۱۷
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۲
منابع نزدیک به حکومت درحالی از آزادسازی ۳.۵ میلیارد دلار از منابع بلوکه شدن ایران خبر می‌دهند که هنوز معلوم نیست، پول‌های آزاد شده مربوط به کدامیک از دارایی‌های ایران است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در نخستین روز‌های آغاز به کار دولت سیزدهم، رئیس جمهور اعلام کرد که اقتصاد و سرنوشت کشور را به برجام گره نمی‌زند، اما تلاش‌های دیپلماتیک برای رفع تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه را در دستور کار دولت قرار خواهد داد.

با این حال، به موازات پیشبرد گفتگو‌ها با طرف اروپایی برجام برای رفع تحریم‌های ظالمانه، دولت سیزدهم با الگوی حکمرانی منهای برجام، در راستای بی اثرسازی تحریم‌ها و رفع مشکلات کشور حرکت خود را آغاز کرد.

آزادسازی ۳.۵ میلیارد دلار

اکنون به نظر می‌رسد که تلاش‌های دولت سیزدهم در خصوص رفع تحریم‌های ظالمانه و بازگرداندن منابع مالی مسدودشده کشورمان به داخل کشور نتیجه بخش بوده است. چنان که علی نادری، مدیرعامل ایرنا و از نزدیکان رسانه‌ای دولت، در توئیتی مدعی شد در ۱۰۰ روز گذشته، ۳.۵ میلیارد دلار از منابع بلوکه شده ارزی آزاد شده است.

وی در این باره نوشت: «کمتر از ۱۰۰ روز پس از آغاز دولت سیزدهم، اخیرا بیش از ۳.۵ میلیارد دلار از منابع مسدود ایران در یکی از کشور‌ها در دسترس قرار گرفته و بخش قابل توجهی از این منابع در حال ورود به چرخه تجاری کشور است.»

اعلام این خبر در حالی بود که روز شنبه، ۲۲ آبان، نیز مصطفی قمری وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، اعلام کرد که بانک مرکزی حدود یک میلیارد دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی اختصاص داده است.

وی افزود: روند تأمین ارز تجاری به صورت روان در جریان است و بخشی از این یک میلیارد دلار تخصیص یافته به واردات کالا‌های اساسی، از محل منابعی است که به تازگی در دسترس بانک مرکزی قرار گرفته است.

با این حال هنوز مشخص نیست که منبع آزادسازی این بخش از پول‌های کشورمان، کدام کشور بوده است.

در همین رابطه، یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، درباره آزادسازی ۳.۵ میلیارد دلار از پول‌های بلوکه شده ایران به «ایلنا» گفت: آزادسازی ۳.۵ میلیارد دلاری که از آن صحبت شده، مربوط به عراق نیست و احتمالا مربوط به کره جنوبی باشد.

اظهارات آل اسحاق در حالی مطرح می‌شود که روز گذشته، حسین تنهایی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی، آزادسازی این پول از محل دارایی‌هایی ایران در کره جنوبی را رد و تصریح کرده بود که دارایی‌های مسدودشده ایران در کره جنوبی حدود ۷ میلیارد دلار است. در نتیجه، حدس و گمان درباره منبع ۳.۵ میلیارد دلار آزادشده ایران همچنان ادامه دارد.

آزادسازی منابع مالی، نشانه‌ای به ایران برای بازگشت به مذاکرات؟

مقامات رژیم صهیونیستی در روز‌های گذشته به طور فزاینده‌ای نگران هستند که آمریکا و غرب تلاش کنند به توافقی جزئی با ایران دست یابند که حتی محدودتر از برجام باشد.

وب سایت «اسرائیل هیوم» در این باره با انتشار گزارشی به نگرانی این رژیم از نشانه‌هایی اشاره کرده که حاکی از آن است ایالات متحده آمریکا و کشور‌های اروپایی طرف برجام، ممکن است راضی به امضای توافقی حتی محدودتر از برجام برای لغو تحریم‌های ایران در ازای توقف فعالیت‌های غنی سازی اورانیوم در ایران شوند.

در ادامه این گزارش، به یکی از این نشانه‌ها اشاره شده که همانا آزادسازی بخشی از منابع مالی بلوکه شده ایران است.

یادآور می‌شود که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، اخیرا گفته بود که ایران، خواستار آزادی ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده خود پیش از شروع مجدد مذاکرات هسته‌ای است. در ادامه گزارش این رسانه رژیم صهیونیستی آمده است کارشناسان در غرب بر این باورند که لغو مسدود کردن وجوه، تصمیم ایران برای از سرگیری مذاکرات با قدرت‌های جهانی را تسریع کرده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.