زلنسکی: فشار بر روسیه باید تا پایان جنگ ادامه داشته باشد پوتین به کیم جونگ اون نامه نوشت رایزنی دبیران شورای امنیت ملی ایران و ارمنستان رئیس دیوان عالی کشور بر ضرورت صیانت از قضات و کارکنان برای جلوگیری از فساد تاکید کرد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: آمریکا می‌تواند روسیه را وادار به انجام مذاکره جدی کند امیر سرتیپ صباحی‌فرد از گروه پدافند هوایی فردو قم بازدید کرد (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی ترامپ با زلنسکی و دیگر سران اروپایی در آلاسکا پزشکیان به ارمنستان و بلاروس سفر خواهد کرد خوشحالی عضو ناتو از دیدار ترامپ و پوتین رئیس جمهور در افتتاح پالایشگاه NGL ۳۱۰۰ دهلران: سالانه ۷۰۰ میلیون دلار گاز مشعل هدر می رود | از متخصصان دلسوز و بومی استانی استفاده کنیم رئیس جمهور اسبق ایران: آمریکایی‌ها در مقاطع مختلف دنبال بهانه‌ برای حمله به ایران بودند لابی‌ها در صنعت خودرو مانع از اجرای قانون ساماندهی بازار خودرو می‌شوند سهم دهک‌های پایین جامعه از یارانه‌های پنهان؛ تقریباً هیچ است تسلیت رئیس جمهوری به نخست وزیر پاکستان در پی درگذشت شهروندان این کشور در حادثه سیل بهره‌برداری از طرح جمع‌آوری گازهای همراه میدان‌های جنوب استان ایلام با حضور وزیر نفت شهادت مدیر اوقاف شمال غزه؛ طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۷ فلسطینی شهید شدند (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) شاهزاده سعودی: عربستان با جنایتکار جنگی مثل نتانیاهو عادی‌سازی نمی‌کند با کوزه خشکیده نمی‌شود آب تعارف کرد! پایان نشست آلاسکا بدون آتش‌بس| راز نامه محرمانه ملانیا ترامپ به پوتین درباره کودکان ربوده شده چه بود؟ استاندار خراسان رضوی: امسال مشهد میزبان ۲ برابر جمعیت زائران اعزامی به اربعین است نماینده ادوار مجلس: باید تا جای ممکن از جنگ، خصومت و درگیری پرهیز کنیم حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان (۲۵ مرداد ۱۴۰۴) وزیر اسبق امور خارجه: زمان پارادایم فرا رسیده است عظیمی راد: مدارس جدید در حاشیه شهر مشهد ساخته خواهد شد نصب ۱۳۰ کیلومتر دیوار مرزی خراسان رضوی با کشور افغانستان آنچه در سفر معاون اول رئیس جمهوری در قرقیزستان گذشت جنگجویان خارجی تحریرالشام در نامه‌ای خواستار شهروندی سوریه شدند
سرخط خبرها

وین آماده از سرگیری مذاکرات برجام می‌شود

  • کد خبر: ۸۴۷۲۴
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۲
وین آماده از سرگیری مذاکرات برجام می‌شود
مذاکرات بروکسل بین ایران و اروپا به زودی انجام می‌شود و به نظر می‌رسد که از  سرگیری مذاکرات وین، به ویژه بعد از اعلام شفاف موضع دولت سیزدهم در قبال مذاکرات هسته‌ای وین، از یک سو و تحرکات طرف آمریکایی از سوی دیگر، خیلی دور نباشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در تشریح موضع دولت سیزدهم درباره مذاکرات هسته‌ای به منظور احیای برجام و رفع تحریم‌ها در دومین گفت وگوی مستقیم تلویزیونی خود با مردم گفت: ما کار اقتصاد مقاومتی را دنبال می‌کنیم و سفره مردم را به مذاکرات گره نمی‌زنیم، اما ایران هیچ گاه میز مذاکره را ترک نکرده است. ما درباره مذاکرات نتیجه محور آمادگی داریم و آمادگی طرف مقابل، باید لغو تحریم‌ها باشد.

از سوی دیگر، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که در روز‌های گذشته برای دیدار با مقامات کشور‌های منطقه خلیج فارس به عربستان سفر کرده بود، روز گذشته به امارات متحده عربی رفت و با مقامات ارشد این کشور دیدار و درباره مسائل مختلف از جمله برنامه هسته‌ای ایران در منطقه گفتگو کرد. مالی همچنین در ابوظبی با فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق، دیدار و در باره روابط ایران و آمریکا و راه‌های فعال کردن «گفتگو‌های مقدماتی که پیش از این انجام شده بود»، بحث و تبادل نظر کرد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز با رافائل گروسی، مدیرکل، آژانس بین المللی انرژی اتمی، دیدار کرد و طرفین درباره پرونده هسته‌ای ایران تبادل نظر کردند.

مذاکرات وارد فاز جدیدی شده است

اعلام موضع شفاف دولت ایران و تحرکات غربی‌ها در روز‌های گذشته، سبب شده است که تحلیلگران سیاست خارجی، وضعیت پرونده هسته‌ای و مذاکرات را بهتر از قبل ارزیابی کنند و به دستیابی آن به توافق خوش بین باشند. در این راستا محمدجواد جمالی نوبندگانی، عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس دهم، در گفتگو با «فردا» درباره چشم انداز آینده مذاکرات هسته‌ای گفت: فکر می‌کنم که مذاکرات برجامی وارد یک فاز جدید شده است و در ادامه شاهد تغییرات جدی هستیم.

وی با اشاره به اینکه در یکی دو ماه گذشته طرف آمریکایی هم نرمش‌هایی به خرج داده است، گفت: آمریکا دیگر خیلی تأکید نمی‌کند که مسائل منطقه‌ای هم در مذاکرات گنجانده شود. همچنین رابرت مالی با مقامات کره‌ای درباره پول‌های بلوکه شده ایران مذاکراتی داشته است. نکته سوم هم این است که دیگر مثل گذشته، شاهد تهدید‌های پنهان و آشکار نظامی در لحن مقامات آمریکایی نیستیم و بیشترین چیزی که عنوان می‌کنند، این است که نمی‌توان طولانی مدت منتظر ماند. فکر می‌کنم دولت سیزدهم به سمت و سویی می‌رود که به توافقی محکم‌تر نسبت به گذشته دست یابد.

غربی‌ها می‌دانند دولت کنونی عقب نشینی نمی‌کند

جعفر قنادباشی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، در توضیح موضع ایران در مذاکرات هسته‌ای پیش رو به «فردا» گفت: اقدام در برابر اقدام یعنی ما گامی برنخواهیم داشت، مگر آنکه غربی‌ها یک گام رو به جلو بردارند. این موضع یعنی آنکه ما به مذاکرات نمی‌رویم تا صرفا مذاکره کنیم؛ یعنی مذاکره برای مذاکره از دید ایران دیگر پذیرفته نیست. غربی‌ها همواره خواسته اند که چیزی بگیرند و هیچ چیز ندهند؛ دولت کنونی نشان داده است زیر بار چنین امری نخواهد رفت.

در نتیجه، روند مذاکرات آینده، بستگی به این دارد که غربی‌ها از روحیه سلطه جویانه خود دست بکشند یا خیر. من باور دارم آن‌ها در شرایط کنونی می‌دانند راهی به جز اجرای تعهداتشان ندارند؛ زیرا اگر چنین نشود، اساسا محملی برای مذاکره باقی نمی‌ماند. آن‌ها می‌دانند دولت کنونی ایران اهل عقب نشینی نیست و ترسی از تحریم‌ها ندارد؛ به همین دلیل من روند احتمالی پیش رو را مثبت می‌بینم؛ زیرا غربی‌ها اکنون با دولتی مواجه اند که اهل تسامح نیست و باج نمی‌دهد و اگر قرار باشد برجام احیا شود، راهی جز بازگشت واقعی طرفین به تعهدات وجود ندارد.

وی گفت: بهترین راه برای ما هم این است که ذهن خود را بی نیاز از برجام طراحی کنیم؛ یعنی پیش خود بگوییم برایمان مهم نیست که برجام احیا شود یا نه. حالا اگر احیا و تحریم‌ها رفع شد که چه بهتر، اما اگر نشد، باید به سمتی برویم که خود را بی نیاز از رفع تحریم‌ها کنیم و آن قدر قدرتمند بشویم که حتی اگر هیچ یک از تحریم‌ها هم لغو نشد، برای ما مشکلی در زمینه اقتصادی به وجود نیاید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->