مرتضی اخوان | شهرآرانیوز؛ در روزهایی که کشتی خراسان فرسنگها از روزهای اوجش فاصله دارد، خبر انتصاب حمید باوفا، پیشکسوت کشتی فرنگی استان، بهعنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان، خبری خوشحالکننده برای جامعه ورزش خراسانرضوی بود. باوفا که پیشازاین از سال۲۰۱۷تا۲۰۱۹ هدایت همین تیم ملی کشتی فرنگی جوانان را برعهده داشت، حالا دوباره بازگشته است تا بار دیگر نسلی طلایی را برای کشتی فرنگی کشور بسازد. نکته جالب درباره باوفا، کارنامه درخشان او در تیم ملی جوانان طی ۳سال حضورش در مسند این تیم بود.
بااینهمه باوفا سال۲۰۱۹ از کار برکنار شد و حالا دوباره به دعوت علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون، بازگشته است تا روی نیمکت جوانان رؤیاهای بزرگی در سر بپروراند. او که سالها قبل روی تشک کشتی هم برای خراسان افتخارآفرینی کرده بود، حالا سالهاست که در مقام مربی، کشتیگیران شایستهای را پرورش داده و به جامعه کشتی کشور معرفی کرده است. او در گفتگو با شهرآراورزشی از برنامههایش برای پرورش نسل طلایی جدیدی در کشتی فرنگی کشور میگوید.
درست است. روزهای سختی بود. بههرحال من به تصمیم فدراسیون که دستخوش تغییروتحولات شده بود، احترام گذاشتم و الان هم دوباره برگشتم تا کارهای نیمهتمام را تمام کنم.
اولینبار سال۲۰۱۷ با آن تیم قهرمان جهان شدیم که این نخستین قهرمانی جهان در تاریخ تیمهای ملی کشتی فرنگی جوانان کشورمان بود. بعد از آن سال۲۰۱۸ قهرمانیمان را تکرار کردیم و در جهانی۲۰۱۹ نیز نایبقهرمان جهان شدیم.
همینطور است. هادی ساروی، اکبر یوسفی، علی نجاتی، امین میرزازاده، میثم دلخانی. خیلی از آن ستارهها امروز قهرمانان جهان و المپیک هستند که با تیم ملی در نروژ و توکیو خوش درخشیدند.
علیرضا دبیر و حمید سوریان از من خواستند که دوباره بیایم و هدایت تیم را در دست بگیرم. من هم این تصمیم را به فالنیک گرفتم و آمدم تا کشتیگیران آیندهداری را به جامعه کشتی فرنگی کشور معرفی کنم.
راستش هدف ما فقط قهرمانی آسیا و جهان نیست. ما بهدنبال این هستیم تا علاوه بر قهرمانی بتوانیم نسل جوان خوبی را برای آینده کشتی فرنگی کشور پرورش دهیم.
صددرصد. اصلا در کشتی ردههای سنی و بزرگسالان مثل یک زنجیر به هم متصل هستند و ما اگر میخواهیم آینده کشتیمان را بسازیم، باید میان تیم جوانان و بزرگسالان هماهنگی لازم باشد.
من از این هفته کارم را آغاز میکنم و باید قبل از مسابقات آسیایی و جهانی که ظرف ۶ ماه آینده در پیش داریم، چند مسابقه و تورنمنت تدارکاتی خوب در نظر بگیریم تا انشاءا... بتوانیم تیم مدنظرمان را انتخاب کنیم.
بههرحال این واقعیت وجود دارد که کشتیگیر باید ساخته شود. این نیست که بیایید و کشتیگیر از روی زمین بردارید. این کار مربیان است که در سطح باشگاهی کشتیگیران را پرورش دهند تا منِ مربیِ تیم ملی بیایم و انتخاب کنم.
در خراسان عملا کشتی فرنگی تعطیل است. آزاد هم اگرچه طی یکی دو سال گذشته کمی تکان خورده، ولی واقعیت آن است که ما با نسل طلایی کشتی آزاد خراسان فاصله زیادی داریم.
چرا. دوسه تا از بچهها هستند که میتوان به کشتی آنها نگاه کرد و شاید از بینشان به تیم ملی هم یکی را فراخواند. شاید الان کریمینیا، کشتیگیر خراسانی، باشد که با توجه به شرایط سنیاش بتواند به کمک تیم ملی کشتی فرنگی جوانان بیاید.