به گزارش شهرآرانیوز - جلسه بررسی سوابق شرکتکنندگان در بخش یادمانهای نوروزی جشنواره بینالمللی هنرهای شهری مشهد در خانه هنرمندان شهرداری برگزار شد. در این جلسه داوران بخش یادمانهای نوروزی سوابق ارسالی هنرمندان و تصاویر نمونهکارهای آنها را بررسی کردند. دبیر جشنواره به اضافهشدن بخش بررسی سوابق هنرمندان در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: جلسه داوری بخش یادمان نوروزی از رویداد نوروزگان جشنواره بینالمللی هنرهای شهری مشهد امسال در دو مرحله برگزار میشود. مرحله اول داوری باتوجهبه سوابق و تصاویر نمونهکارهای هنرمندان انجام میشود.
مهدی یکپسر بیان کرد: تا این مرحله ۱۹۷ هنرمند یا گروه هنری سوابق و تصاویر نمونهکارشان را برای ما فرستادهاند. از این تعداد، هنرمندانی چندبرابر ظرفیت یادمانها انتخاب میشوند تا ماکت طرحهایشان را بسازند و در بخش دوم داوری به رقابت بپردازند. هنرمندانی که در این مرحله انتخاب میشوند، حتی در صورتی که اثرشان در بخش دوم داوری هم پذیرفته نشود، بازهم ۷ میلیون تومان برای هزینه ساخت ماکت و هدیه شرکت در جشنواره دریافت خواهند کرد.
دبیر جشنواره بینالمللی هنرهای شهری مشهد درباره شاخصهای داوری این جلسه توضیح داد: در این جلسه داوری بر اساس سه شاخص صورت میگیرد؛ شاخص اول، توانمندی هنری افراد و گروههاست که تا چه میزان در ایدهپردازی خلاقیت دارند. شاخص دوم، توانمندی اجرایی است. سابقه اجرایی افراد ملاک انتخاب خواهد بود و آثار گذشته این هنرمندان بررسی میشود. شاخص سوم نیز به امکانات، تجهیزات و گروه سازنده هنرمندان اختصاص دارد. در نهایت اگر در یک نقطه مکانی دو هنرمند یا گروه همامتیاز داشته باشیم، در آن وضعیت، بومیبودن ملاک انتخاب ما خواهد بود.
او همچنین اعلام کرد: نتیجه این جلسه تا دو روز آینده اعلام خواهد شد و اواسط این هفته نیز جلسه اعلام و تعیین نقاط و سوژههای مربوط با هر گروه را خواهیم داشت.
یکپسر، همچنین در روزهای گذشته جلسه هماندیشی با سید مجتبی موسوی، هنرمند مجسمهساز و مشاور هنری سازمان زیباسازی شهرداری تهران داشت و در این جلسه نیز توضیحاتی درباره جشنواره بینالمللی هنرهای شهر مشهد مطرح کرد: برنامهریزیهای مدیریت شهری در مشهدالرضا (ع) به سمتی است که فرهنگ ایرانی اسلامی در فضاسازیها بهعنوان محور کارها در دستور کار قرار بگیرد و همچنین روی آوردن به سمت هنرهای ترکیبی که دارای ارزشهای خلاقانه بصری هستند، موردحمایت اکید ما خواهد بود.
چهاردهمین جشنواره بینالمللی هنرهای شهری مشهد در حالی از این آثار جدید استقبال خواهد کرد که داوریها نیز بهصورت ترکیبی صورت میگیرد و افتراق میان بخشهای جشنواره که در ادوار گذشته شاهد بودیم، دیگر وجود ندارد تا جایی که شاید داوران چند بخش در قالب جلسات هماندیشی به بحث و تبادلنظر درباره یک اثر بپردازند.
او همچنین بیان کرد: خوشبختانه این مطالبه جدی در بین مردم و رسانههای عمومی ایجاد شده است که فضای هنر شهری به سمت طرحهای مفهومی هدایت شود و ما منحصر در فرم و ظاهر نباشیم، زیرا هر المان شهری پیش چشم زائران و گردشگران میتواند بهعنوان نمادی از فرهنگ مردم تلقی شود.
مشاور هنری سازمان زیباسازی شهرداری تهران نیز در این جلسه گفت: اراده شهرداریها مبنی بر استفاده از ظرفیت هنرمندان در حوزههای مختلف همچون مجسمهسازی، طراحی و نقاشی اگرچه بسیار نویدبخش و امیدوارکننده است، اما حقیقت آن است که مقوله آموزش یک موضوع اساسی است و سازمانها در سفارشهای خود باید به این نکته توجه کنند که سمتوسوی برنامهریزیهای مدیریت شهری به سمتی باشد که به ایجاد تضاد با آموزههای استادان هنر در دانشگاهها و مراکز فرهنگی منجر نشود.
موسوی تصریح کرد: شهر نیاز دارد که بهصورت همزمان هم از یادمانهای فانتزی بهره ببرد و هم به زیور المانهای مشاهیر و تاریخ باشکوه خود آراسته شود، اما آنچه در همه این زمینهها بهطور مشترک موردنیاز است، فاخر بودن و چشمنواز بودن طرحهای انتخابی است. هر خیابان در این عرصه بهمثابه یک نگارخانه است؛ با این تفاوت که بازدیدکنندگان این نگارخانه دیگر محدود به یک قشر و گروه خاص نیستند و آحاد مردم با سلایق گوناگون، نظارهگر این هنر ناب خواهند بود.
گفتوگو با احسان مهدوی، داور بخش یادمانهای نوروزی جشنواره بینالمللی هنرهای شهری مشهد
اولین تور بازدید میدانی هنرمندان بخش آذینهای نوروزی از سطح شهر مشهد