صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آیا ماهی‌ها واقعا حرف می‌زنند؟

  • کد خبر: ۹۹۹۶۰
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۸
جدیدترین تحقیقات دانشمندان و بوم شناسان دانشگاه کرنل نشان می‌دهد ماهی‌ها نیز می‌توانند با استفاده از صدا، با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، اگر تصور می‌کنید اقیانوس‌ها مکان‌های ساکتی هستند سخت در اشتباه هستید. در آب‌ها هم مانند جنگل‌ها و دیگر اکوسیستم‌های طبیعی، صدا‌هایی شنیده می‌شوند. تا پیش از این تصور می‌شد این صدا‌ها بیشتر به وسیله دلفین ها، وال‌ها و … تولید می‌شود؛ اما حالا مشخص شده گونه‌های مختلفی از ماهی‌ها نیز با صدا با هم ارتباط برقرار می‌کنند که کشفی جالب است.

آرون رایس، بوم شناس دانشگاه کرنل، اعلام کرد: «ما برای مدت‌ها می‌دانستیم برخی از ماهی‌ها صدا‌هایی تولید می‌کنند؛ اما معمولا این صدا‌ها به عنوان مواردی به شدت نادر شناخته می‌شدند.»، اما حالا به نظر می‌رسد این صدا‌ها با اهدافی مشخص تولید می‌شوند.

فرض احتمالی دانشمندان و اکولوژیست‌ها بر این بوده که ابزار‌های ارتباطی میان ماهی‌ها فقط شامل سیگنال‌های رنگی، زبان بدن و الکتریسیته بوده است؛ اما اکتشافات اخیر دانشمندان نشان می‌دهد؛ ماهی‌ها هم مانند پرندگان، می‌توانند با استفاده از صدا‌هایی که تولید می‌کنند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

با توجه به سوابق تشریحی و صدا‌های ضبط شده‌ای که از گذشته وجود داشته است، رایس و همکارانش چندین ویژگی فیزیولوژیکی را شناسایی و بررسی کردند که به گروه ماهیان نیمه استخوانی (Actinopterygii) اجازه می‌دهد بدون نیاز به تار صوتی، صدا‌های مختلف ایجاد کنند. این گروه آبزیان شامل بیش از ۳۴ هزار گونه زنده است. رایس به syfy wire اعلام کرده است: «آن‌ها می‌توانند دندان هایشان را به هم بفشارند یا از حرکتشان در آب صدا‌های مختلفی ایجاد کنند و ما تعدادی از این ویژگی‌های جالب و خاص را میان این گونه‌ها مشاهده کرده ایم».

آن‌ها طی بررسی‌های فیزیولوژیکی به این احتمال رسیدند که شاید «شایع‌ترین سازگاری، مرتبط با عضله‌های کیسه هوای ماهی هاست. در واقع ماهیچه‌های کیسه هوای وزغ سریع‌ترین عضله‌های اسکلتی در بین مهره داران هستند. این ماهیچه‌ها سازگاری‌هایی با عملکرد بالا دارند و احتمالا می‌توانند برای تولید صدا استفاده شوند.»

منبع: زومیت

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.