صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

توصیه‌هایی برای روزه داری

  • کد خبر: ۱۰۴۴۹۵
  • ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۸
حجت الاسلام مرتضی میرصالحی - کارشناس تغذیه و طب سنتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ برای روزه داری مطلوب همراه با قوت، کیفیت و نوع غذا در افطار و سحر مهم است. فراموش نکنید در فصل بهار روزه می‌گیرید. پس برنامه غذایی تان را هم باید با این فصل از سال منطبق کنید. بهترین توصیه، مصرف غذا‌های آب دار است. از آنجا که در این فصل، فاصله وعده غذایی افطار تا سحر کوتاه است، باید این زمان را طوری تقسیم بندی کرد که بتوانیم غذای سبک را در افطار و غذای سنگین را در سحر بخوریم.

نباید هر دو وعده سبک یا سنگین باشد و بهتر است که افطار سبک و مقوی باشد. به دلیل اینکه مزاج روزه گرم و خشک است، اگر بدن با تولید صفرا به آب نیاز پیدا کرد، باید فرصت داشته باشیم آب بنوشیم و سطح صفرا را کم کنیم. پس از افطار تا سحر و زمان سحر غذایی با طبع معتدل همراه با غذای گرم، ماست یا ترشی میل شود تا تشنگی ایجاد نکند.

حتما افطار غذا‌های سبک میل شود تا بتوان سحر غذا تناول کرد، زیرا اگر سحری میل نشود، بدن دچار ضعف عمومی می‌شود. در روایات نیز مطرح شده است که غذای سحر موجب قوت بدن است. اما زیاده روی نکنید.

زیادخوردن در روز‌های معمولی سال خوب نیست، چه برسد به ماه رمضان که سیستم گوارشی بدن ساعت‌هایی را بدون موادغذایی می‌گذراند. اگر فکر می‌کنید هرچه بیشتر بخورید، دیر‌تر گرسنه تان می‌شود، اشتباه می‌کنید. در خوردن وعده سحر و افطار باید اعتدال رعایت شود. غذا و آب را به اندازه‌ای بخورید که بدنتان نیاز دارد.

با رعایت نکاتی مانند رعایت قدرت هضم، رعایت عادت‌های غذایی و داشتن نشاط پس از غذاخوردن و خوردن وعده‌های سحر و افطار باعث سلامت معده و بدن، رشد بیشتر عقل و سبکی بیشتر جسمتان می‌شوید. متناسب با مزاج بخورید. غذای مناسب برای ماه رمضان و درست آشامیدن در همه حال توصیه می‌شود و در ماه مبارک رمضان به ویژه در روز‌های بلند و گرم سال، اهمیت بیشتری دارد.

دقت کنید از غذا‌هایی استفاده کنید که با مزاجتان متناسب است. برای شروع نخست سراغ غذای لطیف و سبک‌تر بروید. هرگز قبل و بعد از غذا یا بین غذا آب ننوشید. غذایتان را خوب بجوید و پرخوری نکنید و همه چیز باهم نخورید.

غذای مناسب برای ماه رمضان

غذا‌های با طبع گرم را می‌توان هنگام افطار و شام استفاده کرد. با چند خرما و آب نیم گرم شروع کنیم. پس از بیست دقیقه غذایی سبک مانند سوپ، شله زرد، فرنی یا شیربرنج بخورید. اگر معده مرطوبی دارید، روی آن‌ها کمی دارچین و سیاه دانه بریزید. بد نیست برای تقویت دهانه معده، همراه با فرنی، شله زرد یا شیر برنجتان کمی مربا بخورید.

البته شاید برای کسانی که گرمی و خشکی زیادی در معده دارند، سوپ جو همراه با آلوبخارا مناسب‌تر باشد. البته به شرطی که در آن قارچ نریزند. برای گرم مزاجانی که دچار ریزش صفرا به معده هستند، مثلا احساس سوزش یا درد گزنده‌ای سر معده دارند، دهانشان خیلی بدبوست، تحریک پذیر و عصبی شده اند، شربت سکنجبین ولرم در شروع کار بسیار مفید است تا معده را از صفرا بشوید.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.