به گزارش شهرآرانیوز، شب قدر از شبهای ماه مبارک رمضان است که به واسطه نزول کتاب آسمانی قرآن بر قلب پیامبر این شب بسیار ارزشمند بوده و اهمیت آن بین مسلمانان جهان بسیار بالاست، به همین دلیل مسلمانان این شبها را تا صبح بیدار مانده و به پرستش و راز و نیاز با پروردگار میگذرانند.
مصرف برخی مواد غذایی در شبهای قدر و بین افطار تا سحر سبب میشود نتوانید بهتر از برکات این شبها بهره ببرید، به همین جهت در این بخش از بهداشت و سلامت نکات تغذیهای که باید در شبهای قدر رعایت نمایید را آورده ایم:
در شبهای قدر توصیه میشود، بین افطار تا سحر بیش از حد زولبیا و بامیه مصرف نکنید، زیرا مصرف زولبیا و بامیه سبب افزایش قند خون شده و در زمان شب زنده داری موجب گرسنگی فرد میشود. افراد علاقهمند به مصرف شیرینیهای پرکالری فقط میتوانند یک عدد بامیه کوچک آن هم حین افطار میل کنند.
در شبهای قدر و در طول شب زنده داری از مصرف بیش از حد نوشیدنیهای خیلی شیرین حتی از نوع خانگی که سبب افزایش قند، فشار خون و احتمال بروز گرسنگی و پر اشتهایی کاذب میشوند، خودداری نمایید.
به جای مصرف نوشیدنیهای شیرین مانند انواع نوشابه گازدار، ماءالشعیر، آب میوه صنعتی و شربت، مایعاتی مانند آب، دوغ، عرقیات سنتی و شربتهای خانگی بسیار کم شیرین بنوشید.
شبهای قدر برای شب زنده داری و شرکت در مراسم احیا بهتر است غذای سبک میل کنید و با معده سبک در این مراسم حاضر شوید.
شیر بطور طبیعی دارای قند است و خرما نیز قند بالایی دارد و بنابراین مصرف بیش از دو الی سه عدد خرما با شیر بین افطار تا سحری توصیه نمیشود.
در شبهای قدر در مصرف مواد قندی و شیرین مانند حلوا، شله زرد خیلی شیرین و. در افطار زیاده روی نکنید، زیرا مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قندخون به داخل سلولها و درنتیجه افت قندخون موجب گرسنگی زودرس میشود
خوردن غذاهای چرب و شور، انواع تنقلات شور، کنسروها، شورها، سوسیس، کالباس و سایر فست فودها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی میشود.
مصرف نمک زیاد باعث میشود بدن آب بیشتری نیاز داشته باشد و بیشتر تشنه شوید پس مصرف نمک را به ویژه در ایام روزه داری محدود کنید و به جای نمک، از سبزیهای خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده نمایید.
در شبهای قدر برخی افراد برای اینکه کمتر دچار خواب آلودگی شوند، چای و قهوه مینوشند. چای پررنگ مدر (ادرارآور) است و موجب دفع آب بدن و کم آبی در طول روزه داری میشود.
برخی افراد در شبهای قدر تنقلات زیادی مصرف میکنند، این افراد باید توجه کنند، مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر به دلیل دیر هضم بودن سبب میشوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
در شب قدر بهتر است در زمان بین افطار تا سحر برای جلوگیری از تشنگی در طول روز میوههای سرشار از آب (کاهو، خیار، هندوانه، خربزه، طالبی و مرکبات و..) و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری میکنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی بخورید و از مصرف بیش از حد آب به خصوص در زمان سحری اجتناب کنید.
در ماه رمضان از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی استفاده شود.
در سحرهای ماه رمضان از مصرف غذاهای پروتئینی مثل انواع کباب، ماهی و غذاهای خشک و روغنی مثل کتلت، سوسیس و کالباس، کله پاچه و همچنین غذاهای ادویه دارخودداری کنید.
برای شروع افطار یک لیوان آب یا شیر گرم، چای کمرنگ همراه با خرما یا عسل مناسب است و از خوردن آب یخ اجتناب کنید.
بهتر است وعده شام حدود یک ساعت پس از یک افطار سبک باشد.
در وعده شام میتوانید از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورش، کتلت کم روغن، خوراکهای مختلف همراه با سبزی و دوغ استفاده کنید.
برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات توصیه میشود.
در وعده شام از مصرف نوشیدنیهای شیرین مانند انواع نوشابههای گازدار، ماءالشعیر، آب میوههای صنعتی و انواع شربتها خودداری کنید.
از گروه شیر و لبنیات طبیعی در فاصله افطار تا سحر استفاده کنید.
به جای تنقلات مضر در ماه رمضان به مقدار مناسب آجیل مصرف کنید.
منبع: نمناک