به گزارش شهرآرانیوز؛ «بابک نگاهداری» با تاکید بر ضرورت توجه فراگیر، همه جانبه و چندوجهی به موضوع اتباع خارجی مقیم ایران گفت: موضوع مهاجرت پدیدهای جهانی است که توجه به الزامات و اقتضائات آن به ملاحظه و دغدغه طیف وسیعی از دولتها تبدیل شده است.
وی ادامه داد: در عصر حاضر، جابهجایی جمعیت به دلیل تسهیل وسایل ارتباطی فیزیکی و مجازی بهشدت درحال افزایش است. ازسوی دیگر وجود منازعات داخلی و بین المللی، وقوع بحرانهای زیستمحیطی، شکل گیری مرزهای تحمیلی و موضوع مداخلات خارجی بویژه در منطقه غرب آسیا به نحو چشمگیری بر حجم و میزان مهاجرت در جهان افزوده است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به تجارب ایران در موضوع مهاجرت گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای میزبان مهاجران، در دهههای اخیر پذیرای طیف گستردهای از اتباع کشورهای همسایه بوده و خدمات شایانی را در این حوزه عرضه کرده است. البته که مدیریت متداخل و جزیرهای در حوزه اتباع خارجی به دلایل متعددی از قبیل وجود رویکردهای موقتی و کوتاهمدت، فقدان راهبرد مشخص و منسجم، روزآمد نبودن قوانین و تزاحم وظایف نهادهای درگیر در کنار تداوم و تشدید بی ثباتی و ناآرامی در برخی از کشورهای همسایه که امواج مهاجرت به سمت ایران را تشدید کرده، موجب شده تا وضعیت کشور در موضوع اتباع خارجی مقیم، چندان مطلوب و بسامان نباشد.
نگاهداری با تاکید بر اینکه مرکز پژوهشها اهتمام خاصی نسبت به این موضوع دارد، خاطرنشان کرد: تاکنون طرحها و لوایح متعددی در ارتباط با ساماندهی اتباع خارجی مقیم ایران در ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی ارائه شده که همه آنها در مرکز پژوهشها مورد ارزیابی و بررسی کارشناسی قرار گرفته اند.
وی افزود: این مرکز در راستای ارزیابی میدانی و علمی وضعیت اتباع خارجی و ارائه پیشنهادهای کارآمد، نشستهای تخصصی و جلسات متعدد بیش از ۵۰ نشست تخصصی با حضور نهادها و سازمانهای مرتبط و همچنین مراکز علمی و نخبگان این حوزه برگزار کرده که مجموع این فعالیتها منجر به تدوین و انتشار چندین گزارش راهبردی و کارشناسی در حوزه مهاجرت و مسایل مرتبط با موضوع اتباع خارجی شده است.
نگاهداری با اشاره به درخواستها و پیگیریهای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در ارتباط با این موضوع تاکید کرد: در نتیجه تعامل نزدیک و مستمر کمیسیون با مرکز پژوهشهای مجلس، تدوین پیش نویش طرح «ساماندهی اتباع خارجی» در دستور کار دفتر مطالعات سیاسی این مرکز قرار گرفت. در این فرایند از تمامی ظرفیتها از جمله تجارب داخلی و بین المللی و نقطه نظرات و دیدگاههای نهادهای متولی این حوزه و نیز نخبگان و اساتید برجسته دانشگاهها استفاده شده است.
وی با قددرانی ازحمایتها و پیگیریهای رئیس و اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: پیش نویس طرح ساماندهی اتباع خارجی با تأکید بر جامعیت، روزآمدی، انسجام وظایف و شفافیت تدوین و در دستور کار این کمیسیون قرار گرفته است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس در پایان با تاکید بر آمادگی این مرکز برای ادامه همکاری با مجلس شورای اسلامی جهت پیشبرد و نهایی سازی طرح، اظهار امیدواری کرد که با تدابیر کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها و نمایندگان، مشکلات جاری در حوزه اتباع خارجی از طریق تصویب و اجرای یک قانون کارآمد مرتفع شده و بستر مناسبی برای بهره گیری از ظرفیتهای موجود در این عرصه فراهم شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام