سخنگوی قوه قضائیه: پلیس بین‌الملل نسبت به استرداد مرجان شیخ الاسلامی اقدام کرده است | آخرین وضعیت پرونده ۲ خانم خبرنگار دیدار رسمی وزیران امور خارجه ایران و پاکستان آخرین اخبار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا | ترامپ رقیب را به تقلب متهم کرد رئیس مجلس خبرگان رهبری: گشایش اقتصادی در دستور کار دولت باشد جنبش عدم تعهد تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کرد مذاکره واشنگتن و ریاض درباره توافقنامه امنیتی بدون حضور اسرائیل دیدار عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان در اسلام آباد سخنگوی دولت: موضوع دختر علوم تحقیقات امنیتی نیست نخستین شمارش رسمی آرا در انتخابات آمریکا؛ ترامپ و هریس مساوی شدند انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا رسما آغاز شد + فیلم بیش از ۲۹۰۰ مستند متقاضی حضور در «سینماحقیقت» هجدهم فرمانده نیروی هوایی ارتش: هیچ عقب‌نشینی‌ای در برابر جنگ سخت دشمن نشان نخواهیم داد برگزاری اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری (۱۵ آبان ۱۴۰۳) معاون هماهنگ‌کننده پدافند هوایی ارتش از منطقه شمال شرق بازدید کرد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دیدارهای جداگانه وزیر ارتباطات ایران با رؤسای جمهور کوبا و ونزوئلا در هاوانا و کاراکاس دستگیری ۶ نفر و هلاکت ۴ تروریست در جنوب سیستان و بلوچستان اوکراین مدعی شد: ۱۱ هزار نیروی کره شمالی به کمک روسیه آمدند کاهش ارزش نرخ دلار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری درخواست آمریکا از ایران برای عدم پاسخ به رژیم صهیونیستی تعداد شهدای لبنان به ۳ هزار و ۲ نفر رسید (۱۴ آبان ۱۴۰۳) شمار نظامیان زخمی رژیم صهیونیستی به پنج هزار و ۲۶۱ نفر رسید پیش‌نویس قطعنامه جدید آتش‌بس در غزه روی میز شورای امنیت تا رفع فیلترینگ فقط یک روز باقی‌ مانده است؟ عارف بخشنامه به‌کارگیری جوانان و زنان در سطوح مدیریتی را ابلاغ کرد ۱۰ دلیلی که هریس یا ترامپ هرکدام شانس رئیس‌جمهورشدن دارند پزشکیان به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند (۱۴ آبان ۱۴۰۳) پوتین با وزیر خارجه کره شمالی دیدار کرد+فیلم هریس در ۴ ایالت کلیدی از ترامپ پیش افتاد
سرخط خبرها

نگاهی به سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به ترکیه

  • کد خبر: ۹۱۷۰۵
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۶
نگاهی به سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به ترکیه
محمدباقر قالیباف جمعه شب ۱۹ آذر در بدو ورود به تهران پس از بازگشت از ترکیه، درباره نتایج سفر دو روزه خود گفت: دستور جلسات این اجلاس، با توجه به شرایط سختی که در افغانستان با سرد شدن هوا وجود دارد، متمرکز به موضوع افغانستان و مهاجران و همچنین موضوع فلسطین بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تصدیگری و نقش محوری وزارت امور خارجه در حوزه سیاست خارجی و پیشبرد دیپلماسی، به معنی نادیده گرفتن سایر ظرفیت‌ها این عرصه نیست.

در  واقع در این عرصه، ظرفیت‌های دیگری نظیر دیپلماسی پارلمانی نیز وجود دارد که چنان که باید به آن توجه نشده است.

با این حال، در ایران طی یکی دو سال اخیر یعنی با آغاز به کار مجلس یازدهم، شاهد فعال‌تر شدن آن هستیم، از جمله سفر اخیر رئیس مجلس به ترکیه برای حضور در شانزدهمین کنفرانس اتحادیه مجالس کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی.

رئیس مجلس افزود: در کنار این اجلاس، ملاقاتی با رئیس جمهور ترکیه درزمینه همکاری‌های تجاری، سیاسی، فعالیت‌های بیشتر و بالا بردن سقف تجارت دو کشور انجام شد.

قالیباف با بیان اینکه در سفر پیشین وزیر خارجه ترکیه به تهران، درباره توافق نامه و سند جامعی در روابط دوجانبه گفتگو شد، ادامه داد: به زودی رئیس جمهوری ترکیه سفری به تهران خواهد داشت که امیدواریم در این سفر، سند جامع نهایی شود و به امضا برسد و رونق بیشتری در حوزه مسائل اقتصادی داشته باشیم. رئیس قوه مقننه در ادامه گفت: نشستی نیز با بخش خصوصی و ایرانیان مقیم ترکیه که در ایران و ترکیه فعالیت اقتصادی دارند، برگزار شد. این نشست نیز بسیار مؤثر و خوب بود و در آن درباره مشکلات و فرصت‌ها گفتگو و مقرر شد ادامه این گفتگو‌ها در کمتر از یک ماه آینده در تهران از سر گرفته شود.

همچنین با شرکت‌های ترکی که در ایران سرمایه گذاری کرده و برخی که هنوز به ایران نیامده اند، نشستی برگزار شد. رئیس مجلس گفت: این سفر در بُعد مسائل اقتصادی و ایجاد هماهنگی و روابط دوجانبه با کشور‌های اسلامی مؤثر بود؛ چنان که نشستی نیز دراین زمینه با رئیس مجلس الجزایر داشتیم که به دنبال آن، مقرر شد وی نیز سفری به ایران داشته باشد.

قالیباف طی سخنرانی خود در کنفرانس اتحادیه مجالس کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی نیز خطاب به شرکت کنندگان ضمن هشدار درباره احتمال خیزش داعش در افغانستان گفت: وحدت و انسجام، درمان درد‌های امت اسلامی است. وی همچنین با اشاره به مسائل افغانستان، تشکیل یک دولت فراگیر و مشارکتی به منظور تأمین حقوق همه مردم این کشور، اعم از مرد و زن، پشتون، تاجیک، هزاره و ازبک، را شرط ثبات در افغانستان دانست.

رئیس مجلس همچنین در حاشیه این کنفرانس در دیدار با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، و مصطفی شنتوپ، رئیس مجلس این کشور، با اشاره به حمایت ایران از ابتکار ۳+۳ گفت: همه کشور‌های حوزه قفقاز باید روابط خوبی با هم داشته باشند که این مهم می‌تواند به رشد و توسعه منطقه کمک کند.

دیپلماسی پارلمانی، بازوی کمکی برای وزارت خارجه

جعفر قنادباشی، دیپلمات پیشین کشورمان، در گفتگو با «فردا» درباره فعال شدن دیپلماسی پارلمانی در مجلس یازدهم گفت: متأسفانه تاکنون از ظرفیت‌های دیپلماسی پارلمانی بهره برداری جدی نشده است. البته در مجلس یازدهم شاهد توجه بیشتر به این ظرفیت هستیم. دیپلماسی پارلمانی ظرفیت شایان توجهی است که کشور‌ها می‌توانند برای تأمین نیاز‌ها و اهداف خود، از آن استفاده کنند.

دیپلماسی پارلمانی می‌تواند مبنای تبادل تجربیات در حوزه قانون گذاری که از جمله وظایف اصلی مجالس است، باشد. به هرحال بسیاری از کشورها، چون در این زمینه تجربه ندارند، با مشکل مواجه هستند و می‌توان تجربیات این حوزه را منتقل کرد. یکی از قوانینی که مجلس تصویب می‌کند و تجارب آن قابل تبادل است، تصویب قانون بودجه به عنوان سند سیاست‌های اقتصادی کشور است.

وی افزود: می‌توان دیپلماسی پارلمانی را یک بازوی کمکی برای وزارت خارجه دانست. وزارت خارجه یک دستگاه است با پرسنل محدود، اما وقتی دیپلماسی پارلمانی وارد شود، می‌تواند زمینه ساز بسیاری از اقداماتی باشد که وزارت خارجه می‌خواهد انجام دهد. همچنین این موضوع می‌تواند به تقویت روابط کمک کند. وزارت خارجه‌ای که از پارلمان برای پیشبرد اهداف خود کمک می‌گیرد، موفق‌تر است.

این کارشناس مسائل بین المللی گفت: اکنون شاهدیم که در زمان مجلس یازدهم، دیپلماسی پارلمانی ما تقویت شده است. البته پذیرش این دیپلماسی از سوی کشور‌های دیگر هم اهمیت دارد. برخی کشور‌ها دیکتاتوری هستند و اصالت پارلمان را قبول ندارند. به هر حال مجالس در دنیا و در کشور‌های اسلامی که یک اتحادیه بین المجالس جداگانه دارند، می‌توانند نقش شایان توجهی در دیپلماسی ایفا کنند و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->