به گزارش شهرآرانیوز؛ دیروز قائممقام وزیر میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای افتتاح ۱۸ طرح گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی به مشهد آمد. این مراسم فرصتی بود تا علی دارابی بازدید مختصری از بافت تاریخی اطراف حرم رضوی نیز داشته باشد و در جریان آخرین وضعیت احیا و مرمت بازارهای سرشور و فرش مشهد قرار گیرد.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در جریان بازدید خود از حسینیه آیتا... سیدجواد خامنهای در بافت تاریخی مشهد با تأکید بر حفظ و احیای این حسینه گفت: بخشی از تاریخ کشور در این حسینیه رقم خورده است و باید این مجموعه تاریخی حفظ و احیا شود.
به گزارش روابطعمومی اداره کل میراثفرهنگی خراسانرضوی، دارابی همچنین در حاشیه بازدید از بافت تاریخی مشهد و در جمع خبرنگاران با اشاره به بازدید از عملیات مرمت و احیای بازار تاریخی فرش و بازار سرشور مشهد افزود: بازار فرش مشهد که قدمتی هشتصدساله دارد، توسط ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی و سایر نهادها از جمله شهرداری، و فرمانداری بازسازی، مرمت و حفظ و احیا میشود.
وی ادامه داد: همچنین با برنامهریزی صورتگرفته تعدادی از آثار تاریخی کشفشده در این محدوده، در آب انبار موجود از عهد ناصری در قالب موزه به نمایش گذاشته خواهد شد. وی با بیان اینکه این بازار محیط کسبوکار و زندگی مردم است، اظهار کرد: بخشی از بازار سرشور مرمت شده است که فضایی بسیار زیبا و دلنشین در این محیط ایجاد کرده است.
معاون وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تأکید براینکه میراثفرهنگی موجب توسعه میشود و مزاحم توسعه نیست و این را در عمل اجرایی میکنیم، تصریح کرد: در خراسانرضوی آثار تاریخی فراوان و بزرگی وجود دارد. حرم مطهر رضوی در صدر همه آثار تاریخی قرار دارد و امیدواریم با همکاری تولیت آستانقدسرضوی، استانداری و دیگر دستگاههای اجرایی بتوانیم خدمات بهتری را به مردم ارائه کنیم.
دارابی در پاسخ به سؤالی درباره نقش حفظ و احیای بازار تاریخی فرش مشهد در حفظ و احیای بناها و بافت تاریخی مشهد گفت: خطر ریزش آثار تاریخی ما را تهدید میکند، درحالیکه طی سالهای گذشته با کمبود بودجه و امکانات مواجه بودهایم؛ بیشک اگر به آثار تاریخی رسیدگی نکنیم، تغییر کاربری غیرقانونی و غیراصولی به بافت تاریخی بهصورت جدی آسیب میرساند.
وی بر ضرورت اجرای مسئولیت اجتماعی توسط نهادها تأکید و اظهار کرد: در حوزه حفظ میراثفرهنگی به نهضت مردمی نیاز است؛ زیرا مردم در بافتهای تاریخی زندگی و کار میکنند. باید این دو را به هم پیوند بدهیم و یک نهضت بزرگ مردمی را راهاندازی کنیم. قائممقام وزیر بیان کرد: دراینراستا بهزودی انجمن میراثفرهنگی که در وزارت کشور به ثبت رسیده، فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که امیدواریم با کمک خیران داخل و خارج کشور حمایتهای مادی و معنوی گستردهای را برای صیانت از میراثفرهنگی همراه داشته باشیم. دارابی با بیان اینکه اکنون در دوران پساکرونا، گردشگری یکی از پیشرانهای رشد و توسعه کشورها از جمله ایران خواهد بود، افزود: گردشگری ایران بر مدار میراثفرهنگی است و بناها و ابنیه تاریخی مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد، تلاش همکاران ما بر این است که این مهم محقق شود.