به گزارش شهرآرانیوز، علی محمدی با بیان اینکه این آبانبار تاریخی در خیابان فردوسی کشف شده است، تصریح کرد: این اثر مربوط به اواخر دوران قاجاریه و از نوع آبانبارهای خانگی و خصوصی است.
وی خاطرنشان کرد: این نوع از آبانبارها درون خانههای اشخاص متمول ساخته میشده و گاه مخزن آن در زیر حیاط و گاه در قسمت زیرین ساختمان واقع میشد و از طریق پایاب یا پلکان به آن دسترسی داشتند.
رئیس اداره میراث فرهنگی تربتحیدریه با اشاره به اینکه آبانبارها در مسیر قناتهای قدیمی و در داخل بافت تاریخی شهر هستند، بیان کرد: اکثر خانههای خاننشین و عمارتهای داخل بافت تاریخی شهر تربتحیدریه دارای آبانبار در ابعاد کوچک بودند.
وی عنوان کرد: آبانبارها از قناتها، رودخانههای نزدیک شهر از جمله رودخانه شصت دره تأمین میشد که در دهههای اخیر با گسترش شهرنشینی نوین، بناهای تاریخی تخریب و به زیر خیابانها رفتهاند و اکنون با ساخت و سازها و خاکبرداریها، بقایای آنها از دل خاک بیرون میزند.
محمدی گفت: در شهر تربتحیدریه بالغبر ۱۰ آبانبار عمومی و خصوصی شناسایی شده که نشان از اهمیت تاریخی این نوع بناها در گذشته دارد.
وی افزود: بزرگترین این آبانبارها، آبانبار شیر چهارسوق با گنجایش بیش از ۱۷۰۰ مترمکعب بوده که جدیداً بازگشایی و در حال مرمت و ساماندهی است.
منبع: ایسنا