به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل مکرمیفر گفت: بنای این آبآنبار حدود ۹۰ تا ۱۰۰ سال پیش و در زمان اواخر قاجاریه و اوایل پهلوی اول ساخته شده است.
وی افزود: این بنا اکنون در مرکز شهر و در کوچه سیابان، راسته مسگران (بین خیابان نواب صفوی و میدان طوسی) در شمال شرقی حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ادامه داد: این بنا در حدود سالهای ۱۲۹۰ در اواخر قاجاریه در راسته مسگران مشهد و توسط مسگرانی که در همان راسته مشغول کار بودند ساخته و وقف شده است.
وی گفت: این آب انبار تا حدود ۲۵ سال پیش فعال بوده و اکنون به دستور اداره بهداشت بسته شده است.
مسوول دفتر ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز گفت: این بنا به عنوان یکی از آب انبارهای مهم و معروف منطقه مورد استفاده قرار میگرفته، اما به خاطر خشک شدن قناتی که این آب انبار را تغذیه میکرد و مسائل بهداشتی حدود ۲۵ سال پیش توسط اداره بهداشت بسته شده است.
محمود طغرایی افزود: کنگرههای زیبا با سادگی خاص خود حکایت از قدمت و مخاطبان خاص این بنا دارد و با توجه به سخنان ساکنان قدیمی این محل، زمان ساخت آب انبار حسینیه داروغه حدود ۲۰ سال قبل از ساخت منبع آب "خردو" میباشد که آن هم در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
وی ادامه داد: سر در ورودی بنا با یک قوس سرتاسری تعریف شده و آجرکاری بین کنگرهها و قوس ورودی از نوع راسته خفته و آجرکاری زیباست، پلان کلی بنا قابل رویت نبوده، اما به گفته ساکنان با ۳۵ پله به کف آب انبار میرسد.
آب انبار حسینیه (تکیه) داروغه مشهد با شماره ۳۳ هزار و ۳۷۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
هم اکنون بیش از هزار و ۷۵۰ اثر تاریخی خراسان رضوی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
منبع: ایرنا