نکتهای درسآموز از زندگی اهلبیت (ع) وجود دارد که به درد امروز جامعه ما و متذکرشدن بهبعضی مسئولان میخورد؛ اینکه وقتی قصه تقسیم غنایم و بیتالمال است، امیرالمؤمنین (ع) به فرزندانشان میفرمایند: شما باید آخرین نفراتی باشید که میگیرید، اما زمانی که سخن از سختیکشیدن و فداشدن است، حضرت درباره فرزند خود بیدرنگ اذن میدان میدهند و پیشاپیش خانواده رسول خدا (ص) او را فدا میکنند.
این درس بزرگی میتواند برای امروز ما باشد که سعی کنیم تا جایی که میشود سختیها و دشواریها را به جان بخریم و به دیگران تحمیل نکنیم؛ اما زمانی که شیرینی، غنیمت و لطفی پیش میآید؛ دیگران را بر خودمان مقدم کنیم، نه آنکه خداینکرده کارمان برعکس باشد. ازآنجاییکه تولد حضرت علیاکبر (ع) در روزهای آتی روز جوان نامگذاری شده است، باید بهدنبال این باشیم که درسهای زندگی این بزرگوار را برای جوانان عزیز بیان کنیم. درسی که میتواند از رابطه زیبای با پدر و اطاعت از حرف او و احترامی که لازمه این رابطه مؤمنانه است آغاز شود و تا معروفبودن به خوشخلقی، خوشرویی، محبت به خانواده و در آخر اهل عبادتبودن که سرآمد همه این صفات نیک است، ادامه یابد.
پیامبر اکرم (ص) همواره بر ارزش و عبادت جوانان تأکید میکردند و در حدیثی ایشان میفرمایند:
فَضلُ الشّابِّ العابِدِ الذی تَعَبَّدَ فی صِباهُ علی الشیخِ الذی تَعَبَّدَ بعدَ ما کَبِرَت سِنُّهُ کَفَضلِ المُرسَلِینَ علی سائرِ الناسِ.
(کنز العمّال: ج۱۵، ص ۷۷۶)
برتری جوان عابدی که در جوانی خود ره بندگی پیش گرفته، بر پیری که در بزرگسالی به عبادت روی آورده است؛ همچون برتری فرستادگان الهی بر دیگر مردمان است؛ و در روایت زیبایی حضرت امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: شش چیز نیکوست، ولى از شش فرد نیکوتر است:
۱ - عدل و داد نیکوست، ولى از زمامداران و امیران نیکوتر است.
۲ ـ صبر و بردبارى نیکوست، اما از فقرا نیکوتر است.
۳ ـ پارسایى و تقوا نیکوست، اما از علما و دانشمندان نیکوتر است.
۴ ـ سخاوت و بخشش نیکوست، ولى از ثروتمندان نیکوتر است.
۵ ـ توبه و بهسوی خدا برگشتن نیکو و زیباست، اما از جوانان زیباتر است.
۶ ـ حیا و عفت، نیکوست؛ ولى از زنان نیکوتر است.
خداوند بزرگ به جوانان ما توفیق پیروی از علیاکبر امام حسین (ع) در اخلاق نیکو و حسن معاشرت و عبادت بدهد. انشاءا...