«مشهد، عزادار صدیق امام صادق(ع)» | اجتماع بزرگ صادقیون در مشهدالرضا(ع) آغاز شد (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و عکس نقش امام صادق (ع) در احیای امامت و عاشورا | از سنگ‌چین مزار امام علی (ع) تا مرثیه‌سرایی بر کربلا تنهاترین استاد به غیر گوشه بامت مباد جای قرارم ایستاده، چون سرو | سپهبد شهید سید محمد‌ولی قرنی، اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران صادق آل‌محمد، پیشوای اهل سلوک امام صادق (ع) پرچم‌دار جهاد تبیین | مروری بر دستاورد‌های ششمین خورشید ولایت تولیت آستان قدس رضوی: هنر ابزاری برای انتقال مفاهیم دینی و انسانی است زمان آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان اعلام شد ۵۰ هزار بسته نبات متبرک از حرم رضوی به سراسر کشور ارسال شد ویژه‌برنامه‌های حرم امام‌رضا(ع) به‌مناسبت سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) اعلام شد سامانه‌ اطلس محافل و تشکل‌های قرآنی، مرجع جامع دسترسی به محافل قرآنی پویش «سهم من از کرامت» در وبسایت آپارات در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود + جزئیات نگهداری ۱۹۰۰ نسخه خطی از آثار شیخ بهایی در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی سامان‌دهی ۲۰۰ مسجد محوری مشهد برای حضور در اجتماع صادقیون | استقرار ۳۰ مبلّغ در مسیر حرکت عزاداران «شیخ‌الائمه»، لقبی که از عظمت علمی امام‌صادق(ع) حکایت دارد مشهد یکپارچه عزادار امام‌جعفرصادق(ع) می‌شود تعویض پرچم و نصب کتیبه ایوان طلای حرم مطهر رضوی هم‌زمان با ایام شهادت امام‌صادق(ع) + فیلم جشنواره‌های فرهنگی «آوای صلح» برگزار می‌شوند یادی از عباس آفرنده معمار مشهدی مرمتگر گنبد ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد | آجر به آجر یک رؤیا
سرخط خبرها

ویژگی‌های یک پدر خوب

  • کد خبر: ۱۴۸۸۱۲
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۷
ویژگی‌های یک پدر خوب
یک پدر خوب باید مدام این موضوع را به خودش یادآوری کند که الگوی فرزندانش است، حتی سبک صحبت‌کردن و نوع راه‌رفتن و رفتارکردن فرزندان در آینده یادآور او خواهد بود.

نقش پدری در عین اینکه گاهی در جامعه ما سخت می‌شود، بدون شک یکی از لذت‌های بی‌نظیر زندگی است. آنگاه که پدر پس از سال‌ها تلاش در تربیت فرزند، زیبایی جمال و سجایای اخلاقی فرزندش را می‌بیند و مثل باغبانی که به باغ زیبایش می‌نگرد، از دیدن فرزندش لذت می‌برد. همچنین، پدری که اهل تلاش شبانه‌روزی برای وسعت‌دادن به زندگی خانواده‌اش است، دیدن لبخند رضایت بر صورت اعضای خانواده، خستگی از تنش به در می‌کند. البته یک پدر خوب و موفق باید ویژگی‌هایی داشته باشد که در این نوشتار کوتاه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

اولین موضوع که از پایه‌های مهم تربیتی است و گاهی هم در جامعه ما به آن کم‌توجهی می‌شود، وقت‌گذاشتن برای خانواده به‌ویژه فرزندان و بازی‌کردن با فرزندان در دوران طفولیت است. این موضوع می‌تواند رابطه عاطفی پدر با فرزندان را تحکیم ببخشد و او را در تربیت و هدایت‌های آینده آن‌ها کمک کند.

نکته مهم دیگری که می‌شود به آن اشاره کرد، صبر و حوصله و متانت در ارتباط با اعضای خانواده و با احترام برخوردکردن با آن‌هاست، به‌ویژه شیوه برخورد مرد در خانواده با همسرش، درس بزرگی برای فرزندان است که پیامبر خدا (ص) فرمودند: بهترین شما کسی است که برای خانواده خود بهترین باشد.

یکی از جملاتی که خیلی در موضوع تربیت فرزند تکرار می‌شود، موضوع الگوپذیری فرزندان است. یک پدر خوب باید مدام این موضوع را به خودش یادآوری کند که الگوی فرزندانش است، حتی سبک صحبت‌کردن و نوع راه‌رفتن و رفتارکردن فرزندان در آینده یادآور او خواهد بود. پس باید پیوسته به فکر اصلاح خود و مراقبت از رفتارش باشد.

امام‌صادق (ع) درباره وظایف یک پدر خوب، در روایتی زیبا می‌فرمایند: مرد براى اداره خانه و خانواده‏‌اش باید سه کار انجام دهد، هرچند برخلاف طبع او باشد؛ خوش‌رفتارى، گشاده‌دستى به‌اندازه و غیرت و ناموس‌دارى. (منتخب میزان‌الحکمه، ۳۸۰)

چقدر زیباست که همسر و فرزندان از رفتار خوب یک پدر در منزل تعریف کنند و مشتاق دیدار او و لحظاتی باشند که او در کنار آن‌هاست. همچنین، شایسته مؤمن است که بهترین رفتار را با خانواده‌اش داشته باشد که در این حدیث شریف هم به آن اشاره شده است.

نکته دوم؛ که در بسیاری از احادیث آمده، این است که مرد و پدر باید برای رفاه و راحتی خانواده و وسعت‌دادن به زندگی آن‌ها تلاش کند که چنین کسی در پیشگاه الهی از اهل عبادت محسوب می‌شود و در روایات آمده که از مجاهدان در راه خداست.

نکته سوم که گاهی متأسفانه در جامعه ما کم‌رنگ شده است، غیرت مردانه است، یعنی ناموس‌داری، یعنی اینکه مرد اجازه ندهد همسر و دخترش در معرض نگاه‌های آلوده یا خدای‌نکرده دست‌درازی بی‌شرمان و نامحرمان قرار بگیرند و دراین‌باره، حفظ امنیت خانواده خودش و سلامت جامعه برای او اهمیت داشته باشد.

خدای بزرگ به همه ما کمک کند تا در چندصباح زندگی دنیا بتوانیم به وظایفمان عمل کنیم شرمنده خدای خود، خانواده و اطرافیانمان در دو دنیا نباشیم.

ان‌شاءا...

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->