یکی از لحظات بهیادماندنی برای خانواده، جلسات و گردهماییهای خانوادگی و حضور آشنایان و اطرافیان درکنار هم است که این امر خودبهخود برکات و زیباییهای زیادی دارد. حالا به این امر اگر بحث یاد کردن و توسل به اهل بیت (ع) را هم اضافه کنیم، دیگر فردی نمیتواند لطف و زیبایی این جلسات را در شمار آورد.
اصل جلسات عزاداری امامحسین (ع) با همه برکاتی که برای آن برشمردهاند، همین جلسات روضه خانگی است که از دیرباز در کشور ما برگزار میشده است. کسی نمیتواند برکات جلسات بزرگی را که در فضای شهر و کشور برگزار میشود، نفی کند، اما آن جلسات به هیچوجه برکت روضههای خانگی را برای افراد ندارد. وقتی بهخاطر امامحسین و اهلبیت (ع) تدارک میبینند و اطرافیان میآیند و درکنار هم مینشینند و فرزندان در این جلسه کار میکنند، این خودش یک سلوک خانوادگی در ضمن ارتباط پیدا کردن با معارف دینی با حضور روحانیان در این جلسات است.
امامباقر (ع) به فردی که در روز عاشورا نمیتواند به زیارت امامحسین (ع) برود، توصیه کردهاند که: «بر حسین (ع) ندبه، عزاداری و گریه کند و به اهل خانه خود دستور دهد که بر امام حسین (ع) بگریند و در خانهاش با اظهار گریه و ناله بر حسین (ع)، مراسم عزاداری برپا کند و یکدیگر را با گریه، تعزیت و تسلیتگویی در سوگ حسین (ع) در خانههایشان ملاقات کنند».
باید از تکلفها و زرقوبرقها در اینطور جلسات، جلوگیری شود تا ضمن آسان شدن اینگونه گردهماییها، افرادی که از نظر مالی ضعیف هستند، هم بتوانند این جلسات را برگزار کنند.
درضمن، تمام برکاتی که برای صلهرحم گفته شده است، در این جلسات وجود دارد که بالاتر از آن با نیت نام و یاد خدا و اهلبیت (ع)، افراد در این جلسات گردهم جمع میشوند و چقدر خوب است که جلسات روضه خانگی با خواندن قرآن آغاز شود که بر خوانده شدن قرآن کریم در منزل انسان، در روایات ما بسیار تأکید شده است.
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «خانهای که در آن قرآن زیاد تلاوت شود، خیر و برکتش زیاد میشود و اهل خانه در وسعت قرار میگیرند و آن خانه برای اهل آسمان میدرخشد؛ همانگونه که ستارگان برای اهل زمین میدرخشند». علاوهبر اینکه این مجالس با تلاوت قرآن آغاز میشود، یاد اهلبیت (ع) هم مصداق یاد خداست و مشمول این حدیث قرار میگیرد.
نکته بعدی این است که در بین هر خانواده مشکلاتی وجود دارد که برگزاری جلسات مذکور و نام و یاد اهل بیت (ع) میتواند آنها را حل کند. آیتا... قاضی (رض) در وصیت نامه خود گفته است: «از عزاداری و زیارت حضرت سیدالشهدا (ع) گذشت نکنید، هر چند دو یا سه نفر برای روضه هفتگی حاضر باشند، دلیل بر آن است. گشایش امور و اگر روزه هفتگی نگرفت، دهه اول محرم ترک نشود».
همانطور که گفته شد، عنایت ویژه اهلبیت (ع) به این گونه جلسات، همیشگی است و برکات این نوع جلسات، شمردنی نیست و میتواند یک خانواده و فامیل را در مسیر خدا قرار دهد و زیباییهای الهی را در این خانواده، جاری و مشکلات و بلاها را از آنها دور کند؛ کما اینکه همین مضمون در حدیث کسا برای کسانی که از محبان اهلبیت (ع) گردهم مینشینند و نام ایشان را میبرند، ذکر شده است. در دهه فاطمیه، روضههای خانگی رونق زیادی دارد.
با ذکر اهلبیت (ع) و توجه حضرت فاطمه (س) از خداوند بزرگ میخواهیم که توفیق این حرکت زندگیساز و پربرکت را به همه ما بدهد و با نام و یاد و توسل به اهلبیت (ع)، خانواده و فرزندان ما را در مسیر خود بیمه و حفظ کند. انشاءا...!