به گزارش شهرآرانیوز، با توجه به توانایی جامعه زنان در عرصههای تحصیلی، اجتماعی، سیاسی و... آمار حضور زنان در مجلس متناسب با آمار جمعیتی آنها نیست. هرچند سهمیهبندی جنسیتی به عنوان راه حل پر کردن این شکاف از سوی برخی پیشنهاد میشود، اما تجربه نشان داده است که بهترین راه، انتخاب افراد شایسته و لایق و انتخابی آگاهانه برای راهیابی زنان کنشکر و اثرگذار در عرصه قانونگذاری ضمن توجه به کمیت حضور زنان در مجلس برای تصویب قوانین کارآمد در حوزه زنان است.
جامعه زنان در تحقق این مهم نقش تعیین کنندهای دارند. به خصوص در شرایط حساس فعلی که مسائل زنان به پاشنه آشیل جمهوری اسلامی تبدیل شده است، انتخاب افراد با معرفت، با بصیرت، کارآمد و کنشگر در حوزه زنان اهمیت مضاعف و خطیری دارد. باید زنانی انتخاب شوند که به دور از افراط و تفریط، نماینده خوبی برای جامعه زنان و پیگیر مطالبات واقعی آنها باشند. مقام معظم رهبری هم در سخنان خود بارها بر ضرورت حضور کمی و کیفی زنان در عرصه مجلس و ورود بانوان اهل معرفت، حکیم و عاقل به میدان و اهتمام به مبارزه صحیح برای تأمین حقوق واقعی زن مسلمان تأکید داشتند. همچنین ایشان تأکید دارند مسائل زنان باید توسط خود آنها حل شود، چون درک بهتری از مشکلات خود دارند.
در همین راستا با دکتر طهورا نوروزی، مدیر عامل بنیاد ملی عفاف و حجاب گفتگو کردیم که در ادامه میخوانید.
مجلس آتی باید میزبان زنان متخصص و شایسته، به دور از هر لابیگری سیاسی و حزبی و آگاه به مطالبات عموم جامعه زنان باشد. دغدغه امروز باید این باشد که مسئولیتهای خطیر مجلس آینده در حوزه زن و خانواده و مبنای انتخاب اصلح باید روی چه قطب نمایی حرکت کند. چگونه باید حرکت کنیم تا بهترینها انتخاب شوند.
امروز مهمترین ضرورت حوزه زن و خانواده، حرکت بر مبنای دیدگاه امام و رهبری است. تردیدی نیست که ما در این پنج دهه چه در بحث نظام قانونگذاری و چه در بحث فعالیتهای اجرایی طبیعتاً خلأها ونارساییهایی داشتیم. این مجلس که در دهه پنجم انقلاب قرار است شکل بگیرد باید این گفتمان در عرصه قانونگذاری را به صورت تمام و کمال برای حمایت تمام قد از زنان ایرانی در نظر بگیرد. به این دلیل که گفتمان امام و رهبری گفتمان حامیانه و به روز و اجتماعی بر مبنای نگاه مهرآمیز و حمایتگر وعقلانی فقه اسلامی از زن و کانون خانواده است.
مجلس آتی در حوزه زنان و خانواده باید مجلسی مطالبهگر با نظارت قوی برای حفظ کانون خانواده و ارتقا نقشهای اجتماعی و سیاسی زنان در جامعه باشد؛ لذا بعد نظارتی مجلس باید هم بر دستگاههای تخصصی مستقیم با حوزه زن و خانواده و هم بر دستگاههایی که غیر مستقیم روی این حوزه تاثیر گذارند، متمرکز باشد.
امروز زنان ما به نمایندگانی نیاز دارند که مصلحت حقیقی آنها را در رأس امور خود قرار دهند لذا نگاه منفعلانه به اسناد بین المللی در حوزه زنان و قانونگذاری بر اساس شانتاژ و جو رسانه که عموماً جای موج سواری جریانهای سیاسی است، نظام قانونگذاری را از پرداخت به حقیقت و واقعیتها باز میدارد.
این مجلس نباید جایی برای برخی نمایندگانی که پیش از این کارنامه موفق و درخشانی در حوزه زنان ندارند، داشته باشد. زیرا به طور قطع انتخاب اصلح برای جامعه نخواهند بود. تجربه نشان داده است که جامعه زنان علی الخصوص جامعه نخبگانی و دانشگاهی به طور ویژه به کارنامه برخی از افرادی که در گذشته درعرصه قانونگذاری حوزه زن و خانواده حضور داشتهاند، اما برای بهبود وضعیت این حوزه اقدامی انجام ندادهاند، نگاه خواهد کرد.
مبنا باید شایسته سالاری باشد، نه نگاه حزبی و سهمخواهی و یا بعضاً لابیگریهای سیاسی. چراکه حوزه زنان درطول این سالها بیشترین آسیب را در انتخابات از سهمخواهی احزاب خورده و باعث شده در برخی موارد افرادی که مهرههای احزاب هستند، وارد مجلس شوند نه کسانی که مصلحت تامه جامعه زنان ایران را در اولویت قرار میدهند.
امروز، زنان آسیبپذیر مثل زنان سرپرست خانوار و زنان خانهدار توده و عموم جامعه هستند، که طیف گسترده جامعه زنان را به خود اختصاص دادهاند. بدون تردید افرادی که انتخاب میشوند باید پاسخگوی مطالبات فراگیر قشر توده جامعه زنان باشند. از طرفی در حوزه نخبگان، فضا را باید برای جریان ناب انقلاب باز کنیم. نه فضای سهمخواهی و پشت صحنه لابیهای سیاسی؛ بنابراین فضا باید برای افراد شایسته باز شود، افرادی که شایستگی دارند، اما لابی حزبی ندارند. اینها باید در بستر تصمیمگیریها قرار بگیرند.
در کمیسیونهای مجلس آتی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی باید زنان متخصص ورود کنند. امروزه قسمت نرم جامعه که حوزههای فرهنگی و اجتماعی است با مدیریت زنان قابل حل است. زنان به دلیل طبیعت و ویژگیهای زنانه و روانشناسی، برای ساماندهی مسائل فرهنگی و اجتماعی، ظرفیت مناسبی دارند. بحث زنان جبهه انقلاب در انتخابات نه بحث سهمخواهی است، نه نگاه جنسیتی و فمینیستی است، بلکه نگاه آرمانی دارد. زنان باید در عرصههای مهم کشور حضور داشته باشند. اگر نباشند جریان انقلاب به طور قطع به آرمانهایش نخواهد رسید. زن انقلابی در سایه لابیگریهای سیاسی به مجلس نمیرود. بلکه از بطن جریان انقلاب و از بطن مردم و شایستگیها وارد خواهد شد.
منبع: تسنیم