به گزارش شهرآرانیوز، تنهایی یک عامل استرسزای روانی-اجتماعی است که میتوان آن را با کشیدن ۱۵ نخ سیگار در روز مقایسه کرد. اکنون مطالعه جدید پژوهشگران دانشگاه ایندیانای آمریکا نشان میدهد که ۵۳درصد از سالمندان در کلینیکهای مراقبتی احساس تنهایی میکنند. شواهد این پژوهش حاکی از آن است که وقتی افراد مسن احساس تنهایی میکنند سلامت جسمی و روانی آنها به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد.
مونیکا ویلیامز فارلی، پژوهشگر اصلی تحقیق منتشرشده در ژورنال AGS، میگوید که تنهایی بر سلامت تأثیرات بسیار مضری میگذارد؛ بنابراین، به همان طریقی که از افراد مسن میپرسیم: «آیا سیگار میکشید؟» یا «قند خون خود را اندازه میگیرید؟» باید میزان تنهایی آنها را نیز جویا شد و راهحلی برای آن تدارک دید.
پژوهش حاضر قصد دارد به پزشکان یادآور شود که تنهایی نیز همانند چاقی و مصرف دخانیات باید در افراد مسن بررسی شود. تنهایی – که این پژوهش آن را نوعی «استرس بیوفیزیکی» مینامد – عاملی است که معمولاً نادیده گرفته میشود، درحالیکه کیفیت زندگی سالمندان را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار میدهد.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که تقریباً ۵۳درصد از سالمندان در کلینیکهای مراقبتی احساس تنهایی میکردند. این افراد بهلحاظ آماری سلامت روانی و جسمی بسیار ضعیفتری داشتند. بهعنوان راهحل، دکتر فارلی میگوید که پزشکان و پرستاران باید ابتدا بیماران خود را غربالگری کنند.
پزشکان باید درباره احساس تنهایی با بیماران مسنتر خود حرف بزنند و راههایی را برای کمک به آنها در ایجاد روابط اجتماعی معنادار فراهم کنند. محققان پیشنهاد میکنند که طرح «حلقه دوستان» – بهعنوان یک مدل توانبخشی روانی و اجتماعی که دورهای سهماهه است – میتواند باعث تقویت تعامل و دوستی بین افراد شود. این مدل هم در کاهش تنهایی و هم در بهبود سلامتی، ازجمله سلامت ذهنی، شناختی، کاهش نرخ مرگومیر و هزینههای کمتر مراقبتهای بهداشتی، مؤثر خواهد بود.
منبع: دیجیاتو