به گزارش شهرآرانیوز، شواهد بسیاری حکایت از این دارند که اجداد ما ۶۰ تا ۷۰هزار سال پیش آفریقا را ترک کردهاند. اما حدود ۴۵هزار سال پیش بود که آنها در سراسر اوراسیا پراکنده شدند. پرسش این است که این چندهزار سالِ وسط آنها کجا بودهاند.
معمای محل سکونت این انسانهای اولیه در دوران میانی سالهاست که دانشمندان را به خود مشغول داشته است. حال، چند محقق، از طریق ادغام شواهد ژنتیکی با مدلهای دیرینهٔ اکولوژیکی، فلات ایران را بهعنوان یک مکان استقرار مهم در این سالها معرفی کردهاند.
این پژوهشگران، با اتخاذ یک رویکرد ژنتیکی جدید، پی بردهاند که جمعیتهای باستانی و مدرن فلات ایران رگههای ژنتیکی خاصی دارند که بیشترین شباهت را به ویژگیهای جمعیتِ محوری دارد، و، در نتیجه، این منطقه را موطن احتمالی همهٔ اوراسیاییهای نخستین دانستهاند.
پروفسور مایکل پتراگلیا، یکی از این محققان، و از نویسندگان مقالهٔ ”The Persian plateau served as hub for Homo sapiens after the main out of Africa dispersal“، میگوید: «شناسایی فلات ایرانی بهعنوان مرکز مهاجرت اولیهٔ انسان در عرصهٔ تحقیقات باستانشناسی و دیرینمردمشناسی درهای جدیدی خواهد گشود.»
منبع: Ancient Origins