آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تحصیل طولانی‌تر، عمر بیشتر!

  • کد خبر: ۲۱۹۴۲۶
  • ۱۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۴
تحصیل طولانی‌تر، عمر بیشتر!
تجزیه‌و‌تحلیل دانشمندان نشان می‌دهد که ادامه تحصیل به‌اندازه دو سال ممکن است فرایند پیری را ۲ تا ۳درصد کُندتر کند.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشمندان، براساس تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های مربوط به ۳۱۰۱ نفر از سه نسل مختلف، مدعی شده‌اند که تحصیل طولانی‌تر، نه‌تنها باعث آموزش بهتر می‌شود، بلکه همچنین با افزایش طول عمر پیوند دارد و ممکن است موجب کاهش فرسودگی سلول‌های بدن شود.

به‌طورکلی، این تحقیق جدید نشان می‌دهد که، اگر زمان بیشتری را در مدرسه یا به‌طورکلی درحال تحصیل سپری کرده باشیم، بدن ما احتمالاً، از نظر سلولی، آرام‌تر پیر می‌شود.

دنیل بلسکی، اپیدمیولوژیست «دانشگاه کلمبیا»، توضیح می‌دهد: «مدت‌هاست که می‌دانیم افراد با سطح تحصیلات بالاتر زندگی طولانی‌تری دارند، اما در مورد نحوه وقوع این اتفاق و اینکه آیا سایر تلاش‌های مربوط به ارتقای سطح تحصیلی به افزایش طول عمر کمک می‌کنند یا خیر چالش‌های زیادی وجود دارد.»

تجزیه‌و‌تحلیل‌ها نشان می‌دهد که ادامه تحصیل به‌اندازه دو سال می‌تواند ۲ تا ۳درصد پیری را کُندتر کند. برای انجام این تحقیق، از داده‌های یک پروژه تحقیقاتی استفاده شده است که در آن گروه بزرگی از ساکنان یک شهر و اکنون برخی از فرزندان و نوه‌های آن‌ها از سال ۱۹۴۸ به بعد بررسی شده‌اند.

دانشمندان از داده‌های به‌دست‌آمده در کنار الگوریتم Epigenetic clock استفاده کردند که برای اندازه‌گیری سن بیولوژیکی از طریق نشانگرهای DNA طراحی شده است؛ سپس با بررسی ارجاعات متقابل بین خواهر و برادرها و بین کودکان و والدینِ آن‌ها توانستند تا حدودی تأثیرات تحصیل را مشخص کنند.

آن‌ها سپس از رویکردی با نام «پویایی آموزشی» استفاده کردند که از طریق آن می‌توان میزان تحصیلات یک فرد در مقایسه با والدین خود و در مقایسه با خواهران و برادرانش را مشخص کرد.

گلوریا گراف، دیگر اپیدمیولوژیست «دانشگاه کلمبیا»، توضیح می‌دهد: «ما متوجه شدیم که روند صعودی در پویایی آموزشی هم با کاهش سرعت پیری و هم با کاهش خطر مرگ مرتبط است.»

البته دلیل این اتفاق هنوز توسط دانشمندان مشخص نشده و در این مطالعه نیز مورد توجه نبوده است. محققان در واقع تنها پیوند بین این دو مقوله را کشف کرده‌اند.

مطمئناً به‌عنوان یکی از دلایل می‌توان گفت که تحصیلات عالی معمولاً منجر به شغل و درآمد بهتر می‌شود و این امر توانایی پرداخت هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی و به‌طور کلی دسترسی به سبک زندگی سالم‌تر را برای انسان‌ها فراهم می‌کند.

نتایج پژوهش حاضر در مجله JAMA Network Open منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->