به گزارش شهرآرانیوز؛ از ترکیبات اصلی چای میتوان به «پلی فنول»ها به عنوان واحدهای ساختاری چای سیاه نام برد. (در یک فنجان چای بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلی گرم یافت میشود) گروهی از انواع همین پلی فنولها «کاتچین»ها هستند که دارای انواع آنتی اکسیدان میباشند و تأثیرات مثبتی بر بیماریهای قلبی-عروقی میگذارند.
فرق نمیکند که در سفر هستید، خسته از سر کار آمده اید یا به بهانه کارهای اداری یا خرید اقلام مورد نیازتان چند ساعتی را بیرون از خانه سپری کرده اید. در هر صورت بعد از یک فعالیت سنگین، دلتان ضعف میرود زیر کتری را روشن کنید و یک قوری چای، دم کنید. شاید از دیدگاه شما تنها مُسکن خستگی فعالیت روزانه تان نوشیدن یکی دو لیوان چای خوش رنگ و لعاب روی کاناپه مقابل تلویزیون باشد. درست است که نوشیدن چای فواید بسیاری به همراه دارد، اما بد نیست بدانید مصرف بی رویه این نوشیدنی اصیل ایرانی تأثیرات منفی نیز بر سلامت جسمی شما خواهد گذاشت.
چای سیاه با اکسیداسیون کامل برگهای چای و سپس خشک کردن آنها به دست میآید. از ترکیبات اصلی آن میتوان به «پلی فنول»ها به عنوان واحدهای ساختاری چای سیاه نام برد. (در یک فنجان چای بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلی گرم یافت میشود) گروهی از انواع همین پلی فنولها «کاتچین»ها هستند که دارای انواع آنتی اکسیدان میباشند و تأثیرات مثبتی بر بیماریهای قلبی-عروقی میگذارند. بد نیست بدانید ۳ تا ۵ درصد این نوشیدنی پرطرف دار را «theaflavin» تشکیل میدهد. همین ترکیب باعث به وجود آمدن رنگ قرمز و نارنجی چای میشود.
نکته: یادمان باشد ترکیب چای و شیر به علت «کازیین» موجود در شیر (نوعی پروتئین) به هیچ عنوان توصیه نمیشود، زیرا در واکنش با پلی فنولها مانع از تأثیرات آنتی اکسیدانی میشود.
توجه!
بنا به گزارش موجود، مصرف بیش از حد چای در روز (بیش از پنج لیوان) به دلیل کافئین بالا با عوارضی همراه است. پزشکان نوشیدن نهایتا ۳ تا ۴ فنجان چای تازه دم کرده بدون هیچ گونه افزودنیهای شیمیایی را توصیه میکنند.
شایعترین علائم نوشیدن بیش از اندازه چای در طول روز عبارت است از:
توجه!
مصرف بیش از اندازه چای در روز در زنان باردار باعث سقط جنین و در زنان شیرده باعث بی قراری کودک میشود.
سنگینی بار تنظیم آب بدن را نمیتوان تنها بر دوش چای گذاشت. در کنار نوشیدن دیگر مایعات به ویژه آب، نوشیدن چای دم کرده تازه با رنگ متعادل (نه خیلی پررنگ و نه خیلی کم رنگ) به سلامت بدن کمک شایانی میکند. مهمترین محاسنی که مصرف به اندازه چای میتواند برای سلامت جسم داشته باشد عبارت است از:
نکته: عامل بهبود پوست و ضدپیری (درمان سیاهی دور چشم به علت خاصیت ضدالتهابی و یک ضدآفتاب طبیعی به خاطر داشتن آنتی اکسیدانها) است
افراد زیر نباید بیش از اندازه چای به ویژه چای پررنگ مصرف کنند:
نکته: مصرف چای با معده خالی میتواند عوارضی، چون بیماریهای گوارشی، رفلاکس و درد معده را به همراه داشته باشد.
بهتر است شبها کمتر چای بنوشیم، اما در شرایط خاص باید یک ساعت بین خواب و نوشیدن چای فاصله وجود داشته باشد
برای جذب هر چه بیشتر فسفر، کلسیم، انواع ویتامینها، آهن، فیبرها و منیزیم بهتر است چای را خالی ننوشیم. بهترین گزینه جایگزین قند موارد زیر هستند:
خیلیها بر این باورند طعم تلخ، مزه گس و رنگ تیره این نوشیدنی دل چسب نشان از طبع سرد آن دارد، اما خیلیهای دیگر طبع چای سیاه را به علت وجود کافئین به عنوان یک ماده محرک، تانن نیز به عنوان یک ماده قابض که به هضم غذا کمک میکند و سایر مواد مغذی که باعث افزایش انرژی و بهبود عملکرد ذهنی میشود گرم و خشک میدانند.