ورود سامانه بارشی به کشور طی سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) رفتار صحیح با کودکانی که زیاد کابوس می‌بینند | ۵ اقدامی که باید هنگام کابوس دیدن کودکتان انجام دهید افزایش تعطیلات آخر هفته آرامش خوبی بین شاغلان ایجاد خواهد کرد رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد ۹۶ درصد کارگران فاقد قرارداد دائمی هستند تاخیر ٥٠٠ دقیقه‌ای پرواز مشهد به تهران هواپیمایی چابهار (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) مجلس پیگیر مطالبه بدهی دولت به تامین اجتماعی است نحوه خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک اعلام شد اگر می‌خواهید با افزایش سن اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، با این ۸ رفتار خداحافظی کنید هیچ موردی از بیماری مالاریا در غرب خراسان ثبت نشده است مصرف شکر را به خاطر حفظ سلامتی خود کاهش دهید گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک: زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم تاخیر ۵ ساعته پرواز مشهد-تهران به علت نقص فنی هواپیما + فیلم (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) تصادف ۲ دستگاه پراید در جاده کلات ۹ مصدوم بر جا گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی تاثیر کرونا بر روح و روان| ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر مه مغزی هستند سرنوشت متفاوت برای ۵ قاتل پای چوبه دار جاده کندوان یکطرفه شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

جگر مرغ را بخوریم یا نخوریم؟

  • کد خبر: ۲۱۱۳۵۳
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۵
جگر مرغ را بخوریم یا نخوریم؟
درباره مضرات بخشی از مرغ که آلوده به هورمون‌های آنتی بیوتیک است و سلامتمان را به خطر می‌اندازد.

به گزارش شهرآرانیوز هنوز هم افرادی هستند که در منوی ساندویچی، جگر مرغ یا خوراک مرغ را سفارش می‌دهند. در حالی که نتیجه تحقیق‌های متعدد بر روی این قسمت خطرناک مرغ گواهی می‌دهد که جگر مرغ حاوی بیشترین غلظت آنتی بیوتیک و دارو‌هایی است که به مرغ داده می‌شود. البته خوردن جگر مرغ ارگانیک برای کاهش استرس و تقویت پوست و مو و درمان برخی بیماری‌ها بسیار مفید و مؤثر است، ولی در شرایط فعلی که بیشتر مردم جگر را از فروشگاه‌های پروتئینی سطح شهر تهیه می‌کنند از این مهم مستثنی هستند و با دست خود به بدن خود آسیب وارد می‌کنند.

نخوریم

خرید اقتصادی ناسالم، ممنوع

توجیه آن دسته افرادی که توان خرید گوشت، کیلویی چند صد هزار تومان را ندارند این است که خرید بخش‌هایی از مرغ مثل جگر، سنگدان، دنبالچه و... به صرفه‌تر است. این گروه از جامعه به علت بی بضاعتی در خرید گوشت قرمز و تأمین نیاز‌های بدن به مواد ضروری از جمله پروتئین بر این باورند که‌ می‌توانند به جای گوشت قرمز از دیگر گوشت‌ها مثل مرغ و قسمت‌هایی از آن‌ها استفاده کنند.

این در حالی است که به گفته کارشناسان تغذیه بهترین جایگزین گوشت می‌تواند آجیل هایی، چون سویا، تخم مرغ، غلات سبوس دار، برنج و حبوبات به عنوان نمونه نخود، عدس، لوبیا و سبزیجاتی مثل هویج، چغندر، نخود سبز، بادمجان و بروکلی باشد.
در این بین برخی کبابی‌ها با شعار ارزان فروشی، سلامت مشتریان خود را به خطر می‌اندازند. استفاده پنهانی از جگر و سنگدان مرغ در تهیه مواد کباب‌های کوبیده این روز‌ها باعث شده است که شاهد بیماری‌های متعدد در بین افراد باشیم.

ممنوعیت‌های مصرف جگر

کمتر کسی از این موضوع بی اطلاع است که در پرورش مرغ‌ها از مواد هورمونی استفاده می‌شود. جگر عضوی است که علاوه بر ذخیره مواد مغذی به علت آنزیم‌های متنوع محل تجمع و خنثی سازی سموم، هورمون ها، واکسن‌های تلقیحی و انواع آنتی بیوتیک‌های تزریقی و خوراکی است.

از طرفی مرغداری‌ها برای مهار بیماری‌های عفونی و کنترل بیماری‌های انگلی و ویروسی طیور از آنتی بیوتیک‌ها و دارو‌های شیمیایی استفاده می‌کنند. اگر این دارو‌ها بیست وچهار تا چهل وهشت ساعت قبل از کشتار به جوجه‌ها تزریق شود، کبد حیوان فرصت پاک سازی و دفع مواد مضر تجمع یافته را ندارد و دارو در جگر مرغ رسوب می‌کند و برای سلامتی مضر است، بنابراین مصرف جگر مرغ‌های غیر ارگانیک سبب عوارض گوناگونی مانند ابتلا به سرطان، جهش زایی، مسمومیت، ایجاد آلرژی و مقاومت دارویی در برابر انواع آنتی بیوتیک می‌شود.

با این حساب هنگامی که به مرغ آنتی بیوتیک تزریق می‌کنند باید پنج تا چهارده روز از کشتار آن خودداری کنند، اما رعایت این مسئله از سوی برخی تولیدکنندگان در هاله‌ای از ابهام قراردارد و تزریق این هورمون احتمالا در بسیاری از مرغداری‌ها چند ساعت قبل از کشتار مرغ رخ می‌دهد.

این اتفاق باعث می‌شود مقدار زیادی از این دارو ها، در جگر مرغ باقی بماند و از آنجا که جگر، محل سم زدایی است و بسیاری از دارو ها، قبل از دفع از بدن، داخل جگر به روش‌های مختلف آنزیمی، خنثی می‌شوند، وارد بدن فرد می‌شوند و سلامتی اش را به خطر می‌اندازند.

چرا نباید جگر مرغ بخوریم؟

آنتی بیوتیک ها، فلزات سنگین و سموم که در جگر مرغ تجمع‌ می‌کنند، آلودگی بالایی دارند. بماند که گاهی برخی مرغداری‌ها از برخی آنتی بیوتیک‌های ممنوع هم استفاده می‌کنند. به همین علت باید مرغ‌های بسته بندی را زیرنظر سازمان دام پزشکی از فروشگاه‌های معتبر خریداری کرد و پیش از مصرف گوشت مرغ آن را حسابی پخت، زیرا فرایند پخت و پز باعث از بین رفتن برخی از این آنتی بیوتیک‌ها می‌شود. با این حساب توصیه نمی‌شود برای خرید جگر مرغ به تأییدیه سازمان دام پزشکی و فروشگاه‌های معتبر دل خوش کرد.

این گروه‌ها جگر نخورند

افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، چربی خون بالا و نقرس به هیچ عنوان نباید جگر مرغ مصرف کنند، زیرا جگر مرغ از غذا‌های با کلسترول بالا محسوب می‌شود که مصرف آن باعث افزایش کلسترول و در نتیجه بیماری قلبی می‌شود.

بخوریم

جگر و این همه خوبی!

درست است که به مضرات جگر مرغ اشاره کردیم و شما تا این لحظه خود را سرزنش کرده اید که چرا جگر مرغ خورده اید، باید بگوییم اگر همچنان قصد خوردن جگر مرغ را دارید به جای آنکه به فروشگاه پروتئینی محله تان سر بزنید، به فروشگاه‌هایی بروید که مرغ‌های ارگانیک ذبح کرده اند یا مرغ‌های خانگی را از افراد مطمئن بخرید که به مرغ هیچ دارویی تزریق نکرده باشند. با این حساب از فواید جگر مرغ سالم بی نصیب نمی‌مانید.

سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها

برای رشد استخوان و دندان کودکان به دنبال جگر مرغ سالم بروید، زیرا فسفر موجود در آن سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها را تضمین می‌کند.

مبارزه با استرس

مواد مغذی موجود در جگر مرغ ارگانیک و سالم موجب بهبود وضعیت خواب می‌شود. خوردن جگر مرغ برای کسانی که خیلی سخت کار می‌کنند و استرس دارند، مفید است.

درمان کم خونی

ویتامین B۱۲ نقش مهمی در روند خون سازی، تولید سلول‌های قرمز خون، افزایش عملکرد سلول‌ها وجلوگیری از  کم ‌خونی دارد. این ویتامین در جگر مرغ سالم یافت می‌شود.

تقویت بینایی

جگر مرغ سرشار از ویتامین A به شکل رتینول، آلفا کاروتن، بتاکاروتن و لیکوپن است که برای تقویت بینایی مفید است. به این نکته توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد مواد غذایی غنی از رتینول نیز می‌تواند باعث آسیب شدید به کبد و منجر به کما رفتن فرد شود. مصرف مقادیر زیاد و مکرر جگر به طور بالقوه می‌تواند باعث مسمومیت با ویتامین A شود. با این حال خوردن ۱۵۰ گرم جگر به مدت یک یا دو بار در هفته برای گرفتن تمام فوایدی که ارائه می‌دهد، کافی است.

تقویت ذهن، انرژی و سیستم ایمنی

جگر مرغ ارگانیک ذخیره سلول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد و سبب تقویت سیستم ایمنی می‌شود، زیرا حاوی آهن، زینک، فسفر و منیزیم است.

پیشگیری از آلزایمر

جگر مرغ در مبارزه با آلزایمر تأثیر دارد و ویتامین B۱۲ موجود در آن به تقویت حافظه کمک می‌کند.

مؤثر در باروری

جگر مرغ حاوی فولات است و برای زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند مفید است و به باروری کمک کرده و از نقص لوله عصبی جنین پیشگیری می‌کند.

سرشار از آهن

بد نیست بدانید جگر مرغ‌هایی که به آن‌ها هورمون تزریق نشده است سرشار از آهن است و نقش مهمی در روند خون سازی دارد و بسیاری از بیماری‌ها را درمان می‌کند.

سلامت پوست، مو و ناخن

از آنجا که این بخش از مرغ حاوی پروتئین است به حفظ سلامت پوست، مو و ناخن‌ها کمک می‌کند.

سلامت بافت‌های بدن

ریبوفلاوین برای تولید مثل، رشد و ترمیم بافت‌های بدن از جمله پوست ضروری است. این در حالی است که جگر مرغ حاوی ۲.۳ میلی گرم ریبوفلاوین است که از ترک یا پوسته پوسته شدن گوشه‌های دهان جلوگیری می‌کند.

جگرش را بخوریم یا نخوریم؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->