صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

یک پرسش رایج در میان افراد دچار آرتریت یا التهاب مفاصل تأثیر غذا‌ها بر بیماری‌شان است و اینکه آیا پرهیز غذایی خاصی برای آن وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، واقعیت این است پرهیز غذایی خاصی برای آرتریت یا التهاب مفاصل که مورد اجماع کارشناسان باشد، وجود ندارد.

توجه داشته باشید که آرتریت یک بیماری واحد نیست و بیش از ۱۰۰ نوع آرتریت یا التهاب مفاصل وجود دارد و برای اغلب آنها هیچ شاهد قانع‌کننده علمی درباره تأثیر غذا‌ها در ایجاد بیماری یا شدت علائم آنها وجود ندارد.

البته برخی از بررسی‌ها ارتباط‌هایی میان نوع رژیم غذایی فرد و التهاب مفاصل را نشان داده‌اند.

برخی از بیماران هم متوجه می‌شوند که برخی از غذا‌ها درد یا التهاب مفاصل آنها را بدتر می‌کند. در چنین مواردی پرهیز از چنین غذا‌هایی کار معقولی است.

اما برای اغلب انواع شایع آرتریت داشتن یک رژیم غذایی بسیار محدودکننده ضروری نیست.

همچنین شواهدی وجود دارد که رژیم‌های غذایی «ضدالتهابی» مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای ممکن است برای کاهش التهاب کلی در بدن و بهبود درد مفاصل در برخی از انواع آرتریت مانند «آرتریت روماتوئید» سودمند باشند. این نوع رژیم‌های غذایی حاوی میزان بیشتری از میوه‌ها، سبزی‌ها، غلات کامل یا سبوس دارد، مغز‌های خوراکی یا آجیل‌ها، حبوبات و روغن زیتون هستند و در مقابل مصرف غذا‌های بسیار فراوری‌شده، گوشت قرمز و چربی‌های ناسالم را محدود می‌کنند.

آرتریت نقرسی هم ممکن است تحت تأثیر رژیم غذایی قرار گیرد. غذا‌هایی که اسید اوریک (عامل ایجاد نقرس) را بالا می‌برند شامل گوشت قرمز، غذا‌های دریایی، الکل و غذا‌ها و نوشیدنی‌های حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا می‌شوند.

از سوی دیگر رژیم غذای نقش مهمی در ایجاد چاقی دارد. وزن اضافی ممکن است خطر ایجاد آرتروز یا استئوآرتریت (تحلیل رفتن غضروف مفصلی و ساییدگی سر استخوان‌ها) را افزایش دهد و کاهش وزن می‌تواند علائم آرتروز در مفاصل تحمل‌کننده وزن مانند مفاصل زانو را کم کند.

البته حرف آخر درباره رابطه غذا‌ها و آرتریت هنوز زده نشده است. ممکن است غذا‌های خاصی باشند که تأثیری قابل‌توجه بر اشکال معینی از آرتریت داشته باشند و هنوز مورد توجه قرار نگرفته باشند. چنین مواردی نیاز به پژوهش‌های بیشتر دارند تا درستی یا نادرستی آنها معلوم شود.

منبع: همشهری

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.