صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

هشدار شیوع انفجاری «تب دنگی» در مشهد| پروازهای امارات به فرودگاه هاشمی ‌نژاد خطرناک است

  • کد خبر: ۲۳۳۵۹۹
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۶
رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خطر آلودگی واقعی است؛ یعنی فقط هشدار نیست و این اتفاق خواهد افتاد!ما روزانه فقط چهار پرواز از امارات که یک کشورآلوده به این نوع پشه است، به شهر مشهد داریم.

به گزارش شهرآرانیوز، زهرا نهبندانی عنوان کرد: تب دِنگی یکی از تب‌های خونریزی دهنده است که از طریق ویروس منتقل می‌شود و ناقل آن، نوع خاصی از پشه است.

وی افزود: تاکنون درمحدوده استان خراسان رضوی و زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ما هنوز پشه ناقل این بیماری را صید نکردیم و در واقع وارد نشده است. دردانشگاه علوم پزشکی مشهد از بین مسافرانی که تردد می‌کنند، مواردی داشتیم که علامتی داشتند و مثبت بودند، اما از جمعیت ساکن دانشگاه علوم پزشکی مشهد که مقیم هستند، مورد مشکوک تاکنون نداشتیم.

رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد متذکر شد: متاسفانه در همین یکی دو هفته اخیر این نوع پشه همه کشور‌های حوزه خلیج فارس از جمله یمن، قطر، امارات، عربستان، عمان و... را آلوده کرده است. کشور‌های افغانستان و پاکستان نیز از قدیم آلوده بودند.

هر روز چهار پرواز بین مشهد و یک کشور آلوده به تب دنگی! 

نهبندانی تصریح کرد: ما روزانه فقط چهار پرواز از امارات که یک کشورآلوده به این نوع پشه است، به شهر مشهد داریم. طبیعی است که بیماران به صورت مستقیم با این پرواز‌ها و یا از جای دیگری وارد شوند. از طرفی، این پشه می‌تواند از طریق خودِ کابین‌های هواپیما، کشتی، قطار و اتوبوس وارد شود؛ بنابراین خطر آلودگی واقعی است؛ یعنی فقط هشدار نیست و این اتفاق خواهد افتاد.

وی ادامه داد: در همین ماه گذشته بالغ بر ۱۴ نفر بستری در محدوده دانشگاه‌های استان فارس داشتیم و متاسفانه دو مورد مرگ داشتیم.

طبق گفته رئیس گروه بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۸۰ درصد افراد مبتلا به تب دنگی بدون علامت هستند، علائم به صورت تب، درد عضلانی و استخوانی، درد پشت حدقه چشم است. نام دیگر تب دنگی درد استخوان شکن هست که درد فوق العاده‌ای در استخوان دارد. مبتلایان خونریزی مختصری از لثه و بینی نیز ممکن است داشته باشند. این بیماری درمان دارویی ندارد بلکه درمان مراقبتی و کنترلی است. 

منبع: خراسان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.