برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین تدوین برنامه‌ای عملیاتی برای توانمندسازی معلمان پرداخت ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط بیمه سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم هوای گرم تا پنجشنبه ۵۰ درصد گونه‌های زیستی کشور در آستانه انقراض قرار دارند تا امروز سؤالات کنکور و امتحانات نهایی به بیرون نشر پیدا نکرده است مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها به بخش غیردولتی واگذار می‌شود حذف تومور بیمار ۳۵ ساله، بدون بیهوشی برای اولین بار در مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کمبود اسپری‌های آسم جدی است
سرخط خبرها

تب دِنگی چیست؟ + علائم و درمان

  • کد خبر: ۲۳۳۸۰۵
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۲
تب دِنگی چیست؟ + علائم و درمان
پشه‌های آئدس (آئدس اجپتی و آئدس آلبوپیکتوس) ناقل بیماری ویروسی خطرناک تب دنگی هستند که در نزدیکی محل سکونت انسان و دام رشد می‌کنند و تکثیر می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، پشه‌های آئدس (آئدس اجپتی و آئدس آلبوپیکتوس) ناقل بیماری ویروسی خطرناک تب دنگی هستند که در نزدیکی محل سکونت انسان و دام رشد می‌کنند و تکثیر می‌شوند. هنگامی که یک پشه فرد آلوده به ویروس را نیش بزند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود و پس از مدت کوتاهی (یک هفته تا ده روز) پشه با نیش‌زدن، ویروس را به افراد سالم منتقل می‌نمایند. ویروس تب دنگی می‌تواند از طریق تخم پشه به نسل‌های بعدی پشه نیز منتقل شود.

تب خفیف دنگی باعث تب بالا و علائمی شبیه آنفولانزا می‌شود. شکل شدید تب دنگی که تب خونریزی‌دهنده دنگی نیز نامیده می‌شود، می‌تواند باعث خونریزی جدی، افت ناگهانی فشارخون (شوک) و حتی مرگ شود. راه انتقال بیماری تب دنگی عمدتاً از طریق نیش پشه آئدس مهاجم آلوده به ویروس است؛ اما از طریق انتقال خون، اهدای عضو و مادر به جنین هم امکان انتقال وجود دارد.

راه اصلی پیشگیری از ابتلا به بیماری تب دنگی محافظت از نیش پشه‌هاست و برای ازبین‌بردن مکان‌های تولید مثل پشه، باید آب‌های راکد و محیط‌های نم‌دار به‌ویژه زیرگلدانی‌ها، زیر کولر و بستن درب مخازن نگهداری آب را خشک کرد. همچنین لاستیک‌های کهنه، قوطی‌ها و ظروفی که آب در آن‌ها جمع می‌شوند، منابع آلودگی هستند و ظروف آب و غذای حیوانات نیز باید روزانه خالی شوند.

تب دنگی بیشتر در جنوب شرقی آسیا، جزایر غربی اقیانوس آرام، آمریکای لاتین و آفریقا شایع است. اما این بیماری به مناطق جدید از جمله شیوع محلی در اروپا و بخش‌های جنوبی ایالات متحده در حال گسترش است. محققان در حال کار بر روی واکسن تب دنگی هستند. در حال حاضر، در مناطقی که تب دنگی شایع است، بهترین راه برای جلوگیری از عفونت، اجتناب از گزیده‌شدن توسط پشه و انجام اقداماتی برای کاهش جمعیت پشه است.

علائم تب دِنگی

برخی از مردم هیچ علامت یا نشانه تب دنگی را تجربه نمی‌کنند، اما هنگامی که علائم ظاهر می‌شوند، ممکن است با سایر بیماری‌هایی مانند آنفولانزا اشتباه گرفته شوند و معمولاً ۴ تا ۱۰ روز پس از گزش فرد توسط پشه آلوده شروع می‌شوند. تب دنگی باعث تب شدید ۱۰۴ فارنهایت (۴۰ درجه سانتی‌گراد) می‌شود و علائمی مانند سردرد، درد عضلانی، استخوانی یا مفصلی، حالت تهوع، استفراغ، درد پشت چشم، تورم غدد و کهیر دارد.

اکثر افراد ظرف یک هفته یا بیشتر بهبود می‌یابند. در برخی موارد، علائم تب دنگی بدتر می‌شود و می‌تواند تهدیدکننده باشد. برای همین بیماری دنگی شدید، «تب خونریزی‌دهنده دنگی» یا «سندرم شوک دنگی» هم نامیده می‌شود.

نشانه تب دنگی شدید و خطرناک

دنگی شدید زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌های خونی شما آسیب دیده و نشت می‌کنند و تعداد سلول‌های تشکیل‌دهنده لخته (پلاکت‌ها) در جریان خون شما کاهش می‌یابد. این می‌تواند منجر به شوک، خونریزی داخلی، نارسایی اندام‌ها و حتی مرگ شود. علائم هشداردهنده تب شدید دنگی که یک وضعیت اورژانسی تهدید‌کننده زندگی است، می‌تواند به‌سرعت ایجاد شود. علائم هشداردهنده معمولاً یک یا دو روز اول پس از ازبین‌رفتن تب شما شروع می‌شود و ممکن است شامل معده درد شدید، استفراغ مداوم، خونریزی از لثه یا بینی، وجود خون در ادرار، مدفوع یا استفراغ، خونریزی زیر پوست که ممکن است شبیه کبودی باشد و همچنین تنفس دشوار یا سریع، خستگی و تحریک‌پذیری یا بی‌قراری باشد.

داروی بدون نسخه (OTC) استامینوفن (تیلنول، سایرین) می‌تواند به کاهش درد و تب عضلانی کمک کند. اما اگر تب دنگی دارید، باید از مصرف سایر مسکن‌های OTC، از جمله آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم (Aleve) اجتناب کنید. این مسکن‌ها می‌توانند خطر عوارض خونریزی تب دنگی را افزایش دهند.

اگر دچار تب یا علائم خفیف همانند درد بدن یا درد پشت حدقه چشم هستید نیز به نزدیک‌ترین مرکز بهداشت و درمان مراجعه کنند.

بروز اولین مورد ابتلا به تب دنگی در خراسان‌رضوی

رئیس گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد که اولین مورد ابتلا به تب دنگی در خراسان‌رضوی که سابقه سفر به امارات را داشته است، در بیمارستان امام‌رضا‌(ع) مشهد بستری شد. بیمار مردی ۴۳ساله است که با علائم تب، بثورات پوستی و بدن‌درد در تاریخ ۲۰ خرداد ماه به بیمارستان امام‌رضا(ع) مراجعه کرده و نتیجه آزمایشات وی مثبت شده است. بیمار در دو هفته گذشته، سابقه سفر به کشور امارات داشته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->